Bill Murray (in Julianne Hough) na letošnji podelitvi oskarjev. Foto: AP
Bill Murray (in Julianne Hough) na letošnji podelitvi oskarjev. Foto: AP

Snemanje filma so ustavili prejšnji teden, potem ko je ena od članic zasedbe oz. produkcijske ekipe vložila pritožbo zoper 71-letnega Murrayja zaradi njegovega "neprimernega vedenja".

Takoj za tem so sprožili preiskavo, snemanje pa prekinili za nedoločen čas.

“Bill se je na snemanju zelo rad dotikal žensk – ne po kakšnih intimnih predelih, je pa kako žensko objel, se dotaknil njenih las, jo povlekel za čop ... Ampak vedno na šaljiv način. Tanka je linija in vsi imajo radi Billa. Čeprav njegovo vedenje ni nezakonito, se nekatere ženske niso počutile lagodno. Prestopil je mejo,” je povedal neimenovani vir za Page Six.

Sorodna novica Aziz Ansari, zagovornik gibanja proti nasilju nad ženskami, obtožen napada

Neki drugi vir pa je dejal, da Murray, ki naj bi bil samski, "obožuje ženske in rad flirta, uživa v poeziji in romancah, vedno se spogleduje, ampak je to vedno zakrinkano v komedijo. Ni jasno, ali je v tem primeru prestopil mejo.

Na vrhuncu gibanja #MeToo leta 2018 je bil tudi Ansari obtožen spolnega napada. V eseju ga je napada obtožila neka ženska, s katero je šel na zmenek, a se ta na njem "ni počutila lagodno".

Proti Murrayju tudi sin Richarda Dreyfussa

Murray je znan kot velik občudovalec žensk. Foto: AP
Murray je znan kot velik občudovalec žensk. Foto: AP

V luči obtožb proti Murrayju pa je lonček pristavil Ben Dreyfuss, sin igralskega veterana Richarda Dreyfussa, ki je na Twitterju zapisal, da so bili pri studiu Walt Disney prisiljeni najeti varnostnike, da so varovali zasedbo in ekipo očetove komedije What About Bob? (Kaj pa Bob?) pred Murrayjevimi izpadi.

35-letni Ben Dreyfuss trdi, da se je Murrayju "snelo", ker je hotel dodatni prosti dan, a mu producentka Laura Ziskin ni ugodila.

Murray naj bi se na to odzval tako, da je Ziskinovi "strgal očala z obraza". Dreyfuss starejši se je pritožil nad njegovim obnašanjem, nakar naj bi Murray v Dreyfussa zalučal pepelnik.

"Vsi so odkorakali s snemanja in odleteli nazaj v Los Angeles, snemanje pa se je nadaljevalo šele, ko so pri Disneyju najeli varnostnike, da so fizično ločevali mojega očeta od Murrayja med vsakim prizorom,” je dodal Dreyfuss mlajši. "Takrat sem bil star pet let, in to so nekateri moji najstarejši spomini, haha. Dober film, sicer!" je še dodal sarkastično.

Dreyfuss starejši je tudi sam pred leti spregovoril o omenjenem incidentu in Murrayja označil za "pijanega ustrahovalca".

Murray z Drew Barrymore, Lucy Liu in Cameron Diaz v filmu Charliejevi angelčki. Foto: IMDB
Murray z Drew Barrymore, Lucy Liu in Cameron Diaz v filmu Charliejevi angelčki. Foto: IMDB

“Obraz je povsem približal mojemu, nos ob nosu, in zakričal vame kot jesihar: Vsi te sovražijo! Tolerirajo te!" je razkril Dreyfuss leta 2009. “Nisem imel časa, da bi se odzval, ker se je naslonil nazaj, pograbil težek steklen pepelnik in ga zalučal v moj obraz. A me je zgrešil. Nato me je skušal udariti. Vstal sem in odšel.”

Izpad tudi na snemanju Charliejevih angelčkov

Že pred časom je proti Murrayju spregovorila Lucy Liu, ki naj bi imela z igralcem podobno izkušnjo na snemanju Charliejevih angelčkov leta 2000. Kot je povedala na podcastu Los Angeles Timesa, so enega od prizorov v Murrayjevi odsotnosti rahlo spremenili, ko pa se je igralec vrnil in to odkril, jo je začel psovati.

Liu pravi, da je bilo izrazje, ki ga je takrat uporabljal Murray, "neopravičljivo in nesprejemljivo". Zato se je odločila, da spregovori, čeprav je bila takrat eno manj zvenečih igralskih imen na snemanju. "Postavila sem se zase in tega ne obžalujem," je povedala. "Ker, ne glede na to, kako majhna riba si ali od kjer koli že prihajaš, ni nobene potrebe, da se do človeka vedeš vzvišeno ali ga ponižuješ.”