Hollywoodska prvokategornika se te dni sprehajata po piranskih ulicah. Foto: IMDb
Hollywoodska prvokategornika se te dni sprehajata po piranskih ulicah. Foto: IMDb

Kot piše na spletni strani občine Piran, bo Piran med 19. septembrom in 4. oktobroma postal kulisa akcijskega filma.

Vrhunska tuja snemalna ekipa bo obiskala staro mestno jedro z namenom snemanja zahtevnih kaskaderskih kadrov. Ker je tovrstno snemanje v Piranu logistično in lokacijsko zelo zahtevno, so na občini pozvali k razumevanju in pomoči.

Ekipa produkcijske hiše ‘PAKT MEDIA’ bo za logistične potrebe in varno izvedbo snemanja ter vseh udeleženih v prometu starega mestnega jedra in širše, v prihodnjih dveh tednih izvajala posebni prometni režim, občasno bodo izvajali 15-minutne popolne zapore cest, trgov in ulic.

Predvidene lokacije snemanja so Prešernovo nabrežje (Punta) – Ulica svobode, Trubarjeva ulica
Tartinijev trg, Pristaniška ulica, Bolniška ulica, Trg 1. maja z Gregorčičevo, Verdijevo, Trubarjevo in Kosovelovo ulico, Vidalijeva ulica z Obzidno ulico (Porta Dolfin), Trg Bratstva s Tomšičevo in Župančičevo ulico (Porta Marciana), Cankarjevo nabrežje, Kidričevo nabrežje in Dantejeva.

Po neuradnih podatkih so prizore filma snemali tudi v Ljubljani.

Kot piše na iMDB-ju, film Our Man from Jersey prinaša zgodbo o Miku, gradbenem delavcu iz Jerseyja, ki se zaplete v svet vohunov in tajnih agentov, ko ga njegovo nekdanje dekle rekrutira v misijo ameriških obveščevalcev.

V filmu poleg omenjene trojice, Halle Berry, Marka Wahlberga in J. K. Simmonsa igrajo še Jackie Earle Haley, Jessica De Gouw, Adwale Akinnuoye-Agbaje, Patch Darradgh, Alice Lee ...