Čeprav je svoj album izdala proti koncu leta, je plošča Midnights ena najbolj priljubljenih v 2022. Foto: EPA
Čeprav je svoj album izdala proti koncu leta, je plošča Midnights ena najbolj priljubljenih v 2022. Foto: EPA

Med najpopularnejšimi izvajalci letošnjega leta sta globalno izstopala predvsem Harry Styles in Taylor Swift. Nekdanji član zasedbe One Direction je na vrhovih lestvic kraljeval z Albumom Harry's House, tudi z več skladbami naenkrat v prvi deseterici hitov. Nedvomno je največji vrvež okoli sebe ustvarila skladba As It Was.

Če za Stylesa lahko povemo, da je s svojim tretjim studijskim albumom na vrhu glasbenih lestvic prebil dober del leta – Harry's House je namreč izšel maja – je Taylor Swift svoj pohod do popolne prevlade v popularni glasbi začela komaj oktobra z albumom Midnights.

Z enim od največjih hitov leta se lahko pohvali Bad Bunny, ki je v popularno glasbo vnesel dobro mero humorja, parodije in samorefleksije. Zato je The Rolling Stone njegovo uspešnico Titi Me Pregunto uvrstil kar na prvo mesto med skladbami letos.

Na Billboardivi lestvici dvestotih največjih svetovnih hitov, je uspešnica Portoričana komaj na 13. mestu, še bolj zanimivo pa je, da niti ni najvišje uvrščena Bunnyjeva pesem na tem seznamu. To je Me Porto Bonito, ki jo je zvezdnik izvedel skupaj s Chencho Corleonejm. Med izvajalci, ki so letos prodali največ koncertnih vstopnic, je še en stari znanec najvišjih mest lestvic popularne glasbe, Ed Sheeran. Na 63 koncertih evropske turneje Mathematics mu je uspelo razprodati prav vsako prizorišče, prodal je več kot tri milijone vstopnic. Sicer je med koncertnimi zaslužkarji komaj na tretjem mestu, pred njim sta se znašla Elton John in Bad Bunny. Sheeran pa ni blestel samo na koncertih, oktobra lani je izdal album =, skladba Shivers pa je še vedno med najvišje uvrščenimi skladbami globalnih lestvic.

Verjetno najbolj pričakovan album leta 2022 je bil Renaissance pevke Beyonce. Po ogromnih težavah, ko so v javnost še pred uradnim izidom pricurljale datoteke s skladbami novega albuma, je zvezdnici vseeno uspelo izdati izjemno kvalitetno ploščo, na kateri je težko določiti vodilno skladbo, The Rolling Stone Magazine je izbral pesem Cuff it, a je javnosti v ušesu najbolj ostal hit Break My Soul.

Navdušila je tudi skladba Heat Wawes skupine Glass Animals, izjemen odziv je doživel tudi nepričakovan duet Eltona Johna in Dua Lipe Cold Heart. Adele je ponovno prevzela poslušalce s skladbo Easy On Me, z vsemi naštetimi pa sta v 2022 pometla Gayle z izjemno uspešno skladbo abcdefu in Steve Lacy s pesmijo Bad Habit.