Na tekmovanju vzhajajočih zvezd Jordan Rising Stars je nastopilo 28 košarkarjev, zmagala pa je ekipa, ki jo je vodil Pau Gasol. Foto: Reuters
Na tekmovanju vzhajajočih zvezd Jordan Rising Stars je nastopilo 28 košarkarjev, zmagala pa je ekipa, ki jo je vodil Pau Gasol. Foto: Reuters

V osrednji tekmi večera so se pomerile štiri ekipe, ki so bile sestavljene iz novincev, igralcev, ki drugo leto igrajo v Ligi NBA in igralcev iz razvojne lige. Trenerji so bili nekdanji odlični košarkarji Lige NBA Pau Gasol, Deron Williams, Joakim Noah in Jason Terry.

V polfinalu je zmagala ekipa, ki je prva dosegla 40 točk, v finalu pa so igrali do 25. točke.

V prvem polfinalu je ekipa Pauja Gasola premagala ekipo Derona Williamsa s 40:25, v drugem polfinalu pa je bilo moštvo Joakima Noaha boljše od ekipe Jasona Terryja s 40:32.

V finalu je odlični branilec New Yorka Quentin Grimes zadel štiri trojke in prispeval 14 točk, vendar to ni bilo dovolj za zmago ekipe Joakima Noaha. Ekipa Pauja Gasola je bila boljša s 25:20, potem ko je odločilno trojko z desne strani zadel Jose Alvarado. Organizator igre, ki drugo leto igra za New Orleans, je bil izbran za MVP-ja večera vzhajajočih zvezd v Salt Lake Cityju.

Izjemen koš Miza sodniki razveljavili
Prvi dan vikenda All Star je bila najprej na sporedu tekma znanih osebnosti, ki se je končala na neverjeten način. Zvezdnik iz wrestlinga (WWE) Miz (Mike Mizanin) je zadel neverjetno trojko s polovice igrišča ob pisku sirene, ki bi štela za štiri točke, a so jo sodniki razveljavili, ker je žogo prepozno izpustil iz rok. Ekipi sta vodila lastnik Utaha Ryan Smith in Dwyane Wade. Ekipa Wada je po razveljavljeni trojki Miza dobila tekmo z 81:78.