Panel je odpadel v zadnji tretjini trupa letala, za krili in motorji. Foto: Reuters
Panel je odpadel v zadnji tretjini trupa letala, za krili in motorji. Foto: Reuters

Do odkritja je prišlo potem, ko so uradniki iz Nacionalnega odbora za varnost v prometu (NTSB) javnost prosili za pomoč pri iskanju panela z zasilnimi vrati, piše britanski BBC.

Kot je na novinarski konferenci razkrila vodja NTSB-ja Jennifer Homendy, je najditelj panela z zasilnimi vrati učitelj po imenu Bob. Našel ga je na svojem dvorišču v Portlandu, NTSB-ju je poslal fotografijo iskanega kosa. Kot je dodala Homendy, s fotografij lahko vidijo samo zunanjost panela, sledi analiza. "Hvala, Bob," so se zahvalili učitelju.

Drugi moški je na sprehodu na iskalnem območju našel telefon iPhone, ki naj bi pripadal enemu od potnikov. Oblikovalec iger Sean Bates je ob delitvi fotografij svojega odkritja na omrežju X, dejal, da mu je NTSB povedal, da je to drugi telefon, ki so ga našli.

Ena izmed potnic je polet opisala kot "izlet iz pekla" in dodala, da je veter nekemu moškemu odpihnil telefon iz rok.

Boeing 737 max 9 družbe Alaska Airlines s 171 potniki in šestimi člani posadke je zasilno pristal na letališču v Portlandu kmalu po vzletu proti Ontariu v Kaliforniji, potem ko je na višini skoraj pet tisoč metrov z leve strani trupa odneslo panel z zasilnimi vrati.

Zvezna uprava za letalstvo (FAA) je po nesreči zaradi varnostnih pregledov prizemljila 171 letal boeing 737 max 9. Letalo Alaska Airlines je bilo novo in v uporabi le osem tednov.