Raje jo ponovno uporabite. Biorazgradljive vrečke so sicer uporabne še za marsikaj drugega.

Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

Za biološke odpadke

Biorazgradljiva vrečka je idealna za ponovno uporabo kot vrečka za biološke odpadke. Odlično vam bo služila tako v kuhinji kot na vrtu, kjer boste lahko vanjo odvrgli plevel, listje in druge ostanke. Ko je polna, jo lahko skupaj z vsebino odvržete kar na domači kompost. Pri tem bodite pozorni na to, da nalepko s ceno ob nakupu prilepite na ročaj vrečke, ki ga nato odstranite.

Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

Za malico

Kam pospravite malico za na pot? Biorazgradljivo vrečko lahko uporabite tako za shranjevanje živil kot ostankov malice.

Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

Za mokra oblačila

Na bazenu, plaži, izletih oziroma kjer koli imate opravka z mokrimi oblačili, slednje pospravite v biorazgradljive vrečke. Tako boste ostale stvari v torbi ali nahrbtniku zaščitili pred mokroto.

Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

Za pasje iztrebke

Ste na sprehod s svojim štirinožnim prijateljem pozabili vzeti vrečke za iztrebke? V žepu imejte zato vedno na zalogi kakšno biorazgradljivo vrečko, ki bo pomagala rešiti zagato.

Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

Tako boste najhitreje razprli vrečko

Ko se boste naslednjič v trgovini trudili razpreti vrečko za sadje in zelenjavo, nikar ne poslinite prsta. Veliko bolj higienski način je, da vrečko preprosto podrgnete med obema dlanema, s čimer boste najhitreje ločili obe plasti vrečke.

Foto: Spar Slovenija
Foto: Spar Slovenija

V Sparu vas čakajo DOBRE VREČKE!

V Sparu so se v sklopu projekta Skupaj za manj plastike zavezali, da bodo zmanjševali količino plastike, uporabljali okolju prijazne materiale in spodbujali k trajnosti. S tem namenom je Spar kot prvi trgovec z novim letom umaknil plastične vrečke na oddelku sadja in zelenjave. Namesto njih so zdaj tu DOBRE VREČKE - SPAR mrežaste vrečke za večkratno uporabo ter plačljive biorazgradljive vrečke, ki so na voljo na oddelku sadja in zelenjave. Prednosti DOBRIH VREČK sta med drugimi, da so biorazgradljive tudi na domačem kompostu ter da jih lahko ponovno uporabite, na primer za biološke odpadke. V Sparu so naredili izračun, da bodo tako skupaj prihranili kar 105 ton plastike na leto.

V Sparu imajo več DOBRIH VREČK: papirnate vrečke, biorazgradljive vrečke iz koruznega škroba, biorazgradljive nakupovalne torbe, trajne nakupovalne torbe iz reciklatov in SPAR Online vračljive papirnate vrečke. V ponudbi najdete tudi bombažne nakupovalne torbe s poslikavami študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, ki so zmagale na Sparovem natečaju SPAR ART. V vsaki torbi je priročen žepek za SPAR mrežaste vrečke za sadje in zelenjavo – tako jih ne boste nikoli več pozabili vzeti s seboj.