Foto: Bestway
Foto: Bestway

Priprava na poletni živžav

Seveda morate za vodni žur svoj vrt ali dvorišče najprej opremiti z montažnim bazenom. Če to sezono izbirate novega, ne odlašajte, saj prodajalci glede na lanski porast prodaje in še vedno negotove epidemiološke razmere tudi letos pričakujejo izjemno zanimanje. A pri tem vseeno glejte, da izberete model, ki ustreza družinskim potrebam!
Predvsem mislite na namembnost. Globlji montažni bazeni podolgovatih oblik so primernejša izbira če bi radi tudi zaplavali, okrogli modeli pa so pretežno namenjeni čofotanju in sproščanju na napihljivih blazinah.

Foto: Bestway
Foto: Bestway

Mimo varnosti ne gre

Preden se vodna norišnica prične, pa le še kratko opozorilo. Pri izbiri aktivnosti upoštevajte okoliščine in tip bazena.

  • Vedno se prepričajte, da je bazen dovolj velik (in globok) za varno izvedbo določene aktivnosti.
  • Naj v vodi ne bo preveč otrok naenkrat, da se lahko vsi plavalci neovirano in s tem varno gibajo.
  • Otroci naj se iger ne lotevajo brez nadzora odrasle osebe.

Dobra stara klasika: podvodni tunel

Morda plavanje pod vodo na prvo žogo zveni dolgočasno, a montažni bazeni so odlično okolje za učenje tovrstne spretnosti, saj predstavljajo varno okolje in nudijo dobro vidljivost. Privajanja otrok na podvodno gibanje se lahko lotite kot igre z vse težjimi izzivi. Razkoračite noge, otrok pa naj zaplava pod njimi.

Ko otrok vajo obvlada, naj za vami noge razkorači še ena oseba (in nato še ena), da bo tunel daljši. Težavnost izzivov lahko stopnjujete tudi z dodatnimi nalogami, kot sta obrat pod vodo in povratek na izhodišče.

Foto: Bestway
Foto: Bestway

Naj se lov na podvodni zaklad prične!

Vaši mali “čofotalci” potrebujejo izgovor za preizkus novih plavalnih očal? Pošljite jih na podvodno avanturo in jim priredite pravi pravcati lov na zaklad. Na dno bazena potopite nekaj kovancev ali druga manjša vodoodporna darilca. In če želite, da bo potapljaška akcija še posebej čarobna, lahko najmlajše razveselite s čudovitimi pisanimi ribicami ali obročki za v vodo.

Izziv lahko otežite tako, da namesto darilc na dno namestite uteži ali predmete nekoliko skrijete. Igro lahko spremenite tudi v tekmovanje, pri čemer je zmagovalec tisti, ki mu uspe na površje prinesti največ predmetov.

Sinhrono plavanje je lahko top izziv za punce in fante!

Montažni bazeni so popolno okolje za učenje novih akrobatskih trikov, kot je stoja. Pokažite otrokom nekaj osnovnih gibov in jih izzovite, da skupaj s prijatelji pripravijo sinhrono koreografijo. Ni večjega motivatorja kot nastop pred starši in sosedi na pravem uličnem prvenstvu!

Vreča pingpong žogic = neskončna zabava

Je čas za prve zamahe brez rokavčkov? Z igro ali celo tekmovanjem je vse lažje. Stresite nekaj pingpong žogic v vodo in počakajte, da jih veter odnese v vse kotičke bazena. Nato za njimi pošljite svoje male plavalce, da jih polovijo. Tisti z največ žogicami je novi vrtni prvak.

Foto: Bestway
Foto: Bestway

Kdo se boji morskega psa?!

Ta igra je posebej primerna za pravokotne in daljše montažne bazene. Otroci naj se zvrstijo ob eno od stranic, eden od njih pa prevzame vlogo morskega psa in se postavi na sredo bazena. Ob znaku se otroci zapodijo na drugo stran, pri čemer se morajo prebiti mimo morskega psa, ne da bi se jih ta dotaknil in jih s tem ulovil. Smeh in škropljenje garantirana.

Viteški dvoboj na ramenih zvestih oprod (staršev ;)

Le kdo se ne bi povzpel mami ali očetu na “štuparamo” in se rokoborsko spopadel z bratcem ali sestrico? Koga bo najprej zapustilo ravnotežje in bo štrbunknil v vodo? Priredite otrokom nepozaben dvoboj, a v varnih okoliščinah, denimo na sredi okroglega bazena in na ramah odgovornih odraslih, ki znajo pravočasno umiriti strasti in nadzorovati padce.

Marko Polo: kaj pa je to?

Pod tem imenom otroci v angleško govorečem svetu poznajo igro, ki jo je navdihnil veliki pomorščak in raziskovalec Marko Polo. Tako kot je on plul v neznano, namreč tudi otroci v bazenu raziskujejo na slepo. Tisti, ki je izbran za Marka Pola, se namreč postavi na sredino montažnega bazena z zavezanimi očmi, drugi igralci pa se razvrstijo okrog njega.

Ko Marko Polo da znak, vsi otroci v en glas zavpijejo (vsi naenkrat oponašajo določeno žival, zakličejo ime itd.), raziskovalec pa jih mora na podlagi zvoka odkriti in se jih dotakniti. Kdor je “ujet” prvi, postane novi Marko Polo.

Foto: Bestway
Foto: Bestway

Vse za popolno čofotanje?

Kam po montažni bazen in vso ostalo obvezno opremo, da se družinsko vodno rajanje končno lahko prične? Za široko izbiro, vrhunsko podporo in udoben nakup vam ni treba dlje kot do računalnika ali mobilnega telefona. Na spletni strani podjetja Bestway Slovenija boste namreč našli široko ponudbo vrhunskih montažnih in masažnih bazenov in dodatne opreme mednarodno uveljavljene znamke Bestway.

Bestway Slovenija je sicer edini uradni zastopnik izdelkov Bestway pri nas in s tem eden naših največjih ponudnikov bazenov in bazenske tehnike. Podjetje se ponaša tudi z odzivnim podpornim centrom, ki je strankam na voljo tako pred nakupom kot tudi po njem.