Foto: Xiaomi Slovenija
Foto: Xiaomi Slovenija

Pri izbiri pametnega telefona smo pogosto prisiljeni v kompromise kar zadeva zmogljivost, pomnilnik, zaslon, kamero, baterijo in še kaj in zelo težko je najti telefon, pri katerem so vse te lastnosti, vključno s ceno, lepo uravnotežene. Spoznajte Xiaomi 11 Lite 5G NE.

Foto: Xiaomi Slovenija
Foto: Xiaomi Slovenija

Xiaomi 11 Lite 5G NE je eden najbolj pričakovanih telefonov te jeseni. V sebi namreč združuje vse, kar sodoben uporabnik pričakuje od pametnega telefona. Je tanek, lahek in eleganten na eni in izredno zmogljiv in funkcionalen na drugi strani. Kljub debelini le 6,81 mm in teži le 158 gramov, je telefon opremljen s 16,44 centimetrskim (6,55 palca) zaslonom AMOLED DotDisplay ločljivosti 1600 x 2400 točk, z 10-bitno podporo tehnologiji TrueColor in sistemom Dolby Vision, ki ponujata osupljivo kakovost slike z živahnimi barvami, neverjetno svetlost, kontrast in čudovite podrobnosti, frekvenca osveževanja 90 Hz pa zagotavlja tekoče predvajanje gibljivih slik tudi pri hitro se odvijajočih prizorih v filmih in igrah. Kakovost zaslona dopolnjuje še tanek, le 1,88 mm širok rob okvirja, ki omogoča 85,3-odstotno pokritost prednje ploskve telefona.

Kakovost slike pa ni le odlika zaslona Xiaomi 11 Lite 5G NE ampak tudi vgrajene kamere, ki omogoča najboljše fotografiranje v svojem razredu. Glavna kamera ima ločljivost 64 MP, ultra širokokotno kamera 8 MP, kamera telemakro pa ločljivosti 5 MP. V kompletu z naborom funkcij, ki jih poganja umetna inteligenca (AI), so na voljo tudi kinematografskimi video filtri in novi način Vlog.

Xiaomi 11 Lite 5G NE poganja osemjedrna 6-nanometrska mobilna platforma Qualcomm SnapdragonTM 778G 5G, ki s podporo 5G uporabniku nudi izjemno hitro podatkovno povezavo, preko katere lahko predvaja tudi pretočne videoposnetke visoke ločljivosti, igra zahtevne igre, uživa v kristalno čistih videoklicih brez zatikanja zvoka in slike, baterija kapacitete 4.250 mAh in hitrim polnjenjem 33 W pa poskrbi, da se boste brez skrbi lahko zabavali ali bili kako drugače produktivni.

Xiaomi 11 Lite 5G NE je na voljo v črni, modri in roza barvi, za novost pa Xiaomi dodaja povsem novo barvo – snežno belo, podobno sveže zapadlemu snegu.

Foto: Xiaomi Slovenija
Foto: Xiaomi Slovenija

Cene in dostopnost

Xiaomi 11 Lite 5G NE je na voljo za nakup prek uradnih kanalov Xiaomi v treh različicah, 6 GB+128 GB, 8 GB+128 GB, 8 GB+256 GB. Priporočene maloprodajne cene so 389 EUR (6+128 GB), 399 EUR (8+128 GB) in 429 EUR (8+256 GB).