Sodobni pametni telefoni že dolgo niso več le naprave za neposredno glasovno in besedilno komuniciranje. V naših žepih, torbicah in nahrbtnikih nosimo zmogljive računalnike, s katerimi lahko počnemo skoraj vse, kar počnemo z »velikimi« računalniki - z njimi se brez težav pogovarjamo preko videokonferenčnih povezav, pregledujemo poslovne dokumente, pomagajo nam pri navigaciji, omogočajo gledanje filmov, poslušanje glasbe, branje knjig, igranje iger, prav posebno poglavje pa je fotografiranje in snemanje videoposnetkov. In tu najnovejši pametni telefoni serije Xiaomi 11T pričarajo svojo filmsko čarovnijo.

Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Xiaomi s pojmom Cinemagic (Filmska čarovnija) označuje največje odlike družine Xiaomi 11T. Ta namreč poleg kamere ločljivosti kar 108 milijonov točk in optično stabilizacijo slike, zaslona AMOLED s frekvenco osveževanja 120 Hz in naprednimi algoritmi, ki jih poganja umetna inteligenca, omogoča snemanje profesionalnih videoposnetkov, trije mikrofoni, ki lahko snemajo simultano, pa skrbijo tudi za bogato prostorsko zvočno izkušnjo, ki preko sistema Dolby Atmos nudi zvok kakovosti, kot smo je vajeni iz profesionalnih kamer. Poleg visokozmogljive glavne kamere sta tu še 2x telemakro objektiv, ki omogoča kakovostno snemanje zelo približanih in povečanih objektov ter 120° ultra-širokokotni objektiv, s katerim je mogoče zajeti široko sliko tudi v slabših svetlobnih pogojih.

Telefon Xiaomi 11T poganja procesor MediaTek Dimensity 1200-Ultra, vgrajeno ima baterijo kapacitete 5000 mAh, ki s pomočjo 67-vatnega žičnega turbo-polnjenja doseže 100 % napolnjenost v samo 36 minutah. Model Xiaomi 11T Pro se od modela 11T razlikuje po tem, da ga poganja trenutno najzmogljivejša mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 888, hkrati pa je prvi Xiaomijev pametni telefon, ki ima vgrajeno polnilno tehnologijo Xiaomi HyperCharge s 120 W, ki telefon popolnoma napolni v le 17 minutah – komaj dovolj, da v miru spijete kavico… Oba modela seveda podpirata najnovejšo tehnologijo 5G, s katero bodo posnetki v trenutku naloženi v vaše najljubše socialno omrežje ali poslani prijateljem.

Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Xiaomi 11T Pro in Xiaomi 11T sta na voljo v 3 lepih barvah s posebnim nanosom, kot so meteoritno siva, mesečevo bela in nebesno modra. Xiaomi 11T je na voljo v dveh različicah, 8 GB + 128 GB in 8 GB + 256 GB. Različice Xiaomi 11T Pro so na voljo v 8 GB + 128 GB, 8 GB + 256 GB in 12 GB + 256 GB.

Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Poleg novih modelov Xiaomi 11T Pro in Xiaomi 11T je potrebno omeniti tudi telefon Xiaomi 11 Lite 5G NE. Telefon v elegantnem ultratankem in lahkem ohišju, ki meri le 6,81 mm in tehta 158 g, združuje široko funkcionalnost, vključno s 5G. Zahvaljujoč 6,55-palčnemu zaslonu AMOLED DotDisplay, 10-bitni podpori TrueColor in Dolby Vision, Xiaomi 11 Lite 5G NE ponuja resnično osupljivo ultra-živo kakovost slike z živahnimi barvami, neverjetno svetlostjo, kontrastom in podrobnostmi. Nadaljuje dediščino fotoaparatov družine Xiaomi 11, s tem da izdeluje najboljše fotografije v svojem razredu z glavno kamero 64 MP, kamero 8 MP z ultra širokim kotom in kamero 5 MP telemakro. V kompletu z naborom funkcij, ki jih poganja AI, so na voljo s kinematografskimi video filtri in novimi način Vlog.