Nove perutninske hrenovke Golica v naravnem ovoju so čudovito vsestranske in zahvaljujoč sodobnejšim postopkom pridelave, predvsem pa skrbi za kakovost, ki je osrednja prioriteta Perutnine Ptuj, tudi bolj zdrave, kot se nam je zdelo doslej. Zato si jih lahko privoščimo brez slabe vesti.

Najboljši Golica recepti

Nova Golica – pasterizirana barjena mesnina iz puranjega in piščančjega mesa, katere naravni ovoj ob ugrizu poči, kot je treba, – je odlična za jutranji pok in skok v nov dan, napolnjen z energijo. Popečene v ponvi si lahko privoščimo ob poznemu zajtrku v spremljavi jajčk in dišečega svežega kruha ali pa iz njih izrezljamo prikupne hobotnice in druge zverinice, ki bodo razveselile najmlajše.

Solata Golica. Foto: Perutnina Ptuj
Solata Golica. Foto: Perutnina Ptuj

Smo prespali zajtrk? Nič ne de. Pripravimo si okusno in hranljivo solato Golica, ki jo lahko prihranimo tudi za malico v službi. Za dodatno poživitev in kot poklon tradiciji smo receptu dodali hren, saj so s tem hrenovke postregli že avstrijskemu cesarju Francu I.

Na hladen dan nam želodec in srce pogreje tudi pristna enolončnica s hrenovkami Golica – prav takšna je, kot so jo pripravljale naše mame in babice, okus ima po domu, ljubezni, no, pa tudi po hrenovkah in krompirju, kar je imenitno!

Golica v najboljši družbi

Golica po mehiško. Foto: Perutnina Ptuj
Golica po mehiško. Foto: Perutnina Ptuj

Nobenega dvoma ni, da so hrenovke najboljše v družbi! Takoj ko nam bodo dnevi za to bolj naklonjeni, bomo na terasah in vrtovih prižgali žare in na njih zavrteli dišeče hrenovke. Postregli jih bomo v najboljši družbi gorčice, ajvarja, kečapa in majoneze ali pa jih odeli v hotdog štručke in jih dopolnili z najbolj slastnimi nadevi. Do tedaj pa si bomo čas krajšali s pripravo klasik, kot so hrenovke v testu – z novimi hrenovkami Golica so še bolj hrustljave – ali z novimi pogruntavščinami, kot so Golica štručke s sirom. Morda pa bi se lahko z družbo odpravili na kulinarično potovanje in si Golico po mehiško, kaj pravite na to?

Tako, sedaj je jasno, kaj bo naš naslednji obrok!