A svetujemo vam, da še prej, preden se sami lotite strogih omejevalnih diet in zagnanega treninga, preberete, kako se hujšanja lotevajo strokovnjaki v Termah Šmarješke Toplice. Tam že 23 let vodijo uspešne programe zdravega uravnavanja telesne teže in razstrupljanja s postom in se jih udeleži več kot 1.000 gostov na leto.

Hitre diete lahko povzročijo zdravstvene težave in nimajo dolgotrajnega učinka – pojavi se namreč jo-jo učinek, saj teža po opustitvi diete spet naraste, in to še bolj. V Termah Šmarješke Toplice zato svetujejo, da se odločite za malce počasnejše korake, ki pa so zanesljivejši in za vaš organizem bolj zdravi.

Iva Krajnc Bagola v Termah Šmarješke Toplice: »SlimFit in VitaDetox sta veliko več kot nadzorovanje telesne teže in razstrupljanje. Tu si napolnim baterije in preprosto uživam.« Foto: Terme Krka
Iva Krajnc Bagola v Termah Šmarješke Toplice: »SlimFit in VitaDetox sta veliko več kot nadzorovanje telesne teže in razstrupljanje. Tu si napolnim baterije in preprosto uživam.« Foto: Terme Krka

Cilj je privzeti zdrave navade, in to na zabaven in sproščen način

Njihov program SlimFit temelji na zdravem življenju in spremembi navad, ker le to zagotavlja trajno ustrezno telesno težo, izoblikovano postavo, dobro kondicijo, veliko energije in trdno zdravje.

Dolgoletne izkušnje pa so pokazale, da uspešneje hujšajo sproščeni ljudje, ki se aktivnosti udeležujejo z navdušenjem. Zato so tretmaji in športne dejavnosti v Šmarjeških Toplicah zelo raznoliki in zabavni, potekajo v prijetnem ambientu velnesa Vitarium, v termalnem bazenu, obdanem z zelenjem, in v čudoviti naravi v okolici hotela, za motivacijo in dobro počutje pa skrbi usposobljen tim strokovnjakov z velikim posluhom. Za uspeh je pomembno, da gost spozna in vzljubi metode za sproščanje, gibanje in zdravo prehranjevanje in da za vse to skrbi naprej tudi v domačem okolju.

Ljudje smo različni, in ni enega samega recepta za vse

Vzroki za preveliko telesno težo so različni, zato poteka različno tudi hujšanje, program hujšanja SlimFit pa se zato v celoti prilagaja vsakemu gostu posebej, kar je edinstveno pri nas. Začne se s pregledom pri zdravniku, in to z obremenitvenim testiranjem srca, meritvami strukture tkiv in pogovorom s prehransko svetovalko. Na podlagi teh izvidov se prilagodijo tretmaji in športne aktivnosti in izdela se individualni prehranski načrt.

Hujšanje brez lakote

Vsak gost dobi dnevno pet zdravih obrokov – tri glavne in dve lahki malici, s skupno kalorično vrednostjo, kot jo na podlagi njegovega zdravstvenega stanja določita zdravnik in prehranska svetovalka. Pri sestavi krožnika pa so upoštevane tudi gostove prehranske navade (vegetarijanstvo ipd.) in morebitne alergije, pa tudi okus, in tako so, na primer, ribe, če jih gost ne je, nadomeščene z drugimi zdravimi jedmi.

Prehranska svetovalka vas seznani z dragocenimi rešitvami in triki, kako doseči željeno težo in ohraniti zdravje in energijo, četudi je vaš delovnik dolg in nepredvidljiv. Spoštuje tudi vaše odločitve glede posebne prehrane in upošteva vaše zdravstvene posebnosti. Foto: Terme Krka
Prehranska svetovalka vas seznani z dragocenimi rešitvami in triki, kako doseči željeno težo in ohraniti zdravje in energijo, četudi je vaš delovnik dolg in nepredvidljiv. Spoštuje tudi vaše odločitve glede posebne prehrane in upošteva vaše zdravstvene posebnosti. Foto: Terme Krka

Uživanje ob naravnem in v naravi

V Šmarjeških Toplicah je vse usmerjeno v naravno in ekološko. Pri tretmajih uporabljajo naravne metode in učinkovine in spodbujajo tudi povezanost z naravo – z aktivnostmi v naravi, ki obdaja Terme Šmarješke Toplice, in s hrano iz živil, pridelanih ekološko, v lokalnem okolju, in tudi divje hrane iz bližnjega gozda in z nekošenih travnikov.

Pomoč tudi za ljudi z motnjami v presnovi in drugimi zdravstvenimi težavami

Ker sodeluje pri programu SlimFit tudi zdravnik, lahko varno hujšajo tudi ljudje, ki že imajo določene zdravstvene težave, lahko tudi zaradi teže. Posebne pozornosti in drugačnih metod so deležni tudi starejši, sicer zdravi gostje, saj je zanje še posebej pomembno, da si povečajo mišično maso in hidriranost telesa.

Povečana teža je lahko tudi posledica metabolnega sindroma, ki v sodobnem času prizadene vse več ljudi. Sindrom prepoznamo po trebušni debelosti, to je, če je obseg pasu nad popkom pri moških več kot 94 centimetrov oz. pri ženskah več kot 80 centimetrov, in po vsaj dveh od dejavnikov, kot so zvišan krvni tlak, trigliceridi in krvni sladkor na tešče in znižana raven
Povečana teža je lahko tudi posledica metabolnega sindroma, ki v sodobnem času prizadene vse več ljudi. Sindrom prepoznamo po trebušni debelosti, to je, če je obseg pasu nad popkom pri moških več kot 94 centimetrov oz. pri ženskah več kot 80 centimetrov, in po vsaj dveh od dejavnikov, kot so zvišan krvni tlak, trigliceridi in krvni sladkor na tešče in znižana raven "dobrega" holesterola. V Termah Šmarješke Toplice ste lahko kos tudi tej težavi. Foto: Terme Krka

Poskrbite za razstrupljanje telesa in energijsko ravnovesje

Med gosti je zelo priljubljen tudi program VitaDetox, ki je namenjen izločanju škodljivih substanc in splošni razbremenitvi. Mnogi pa se odločijo za kombinacijo obeh programov, SlimFit in VitaDetox, da razbremenijo svoje telo ne le maščob, pač pa tudi strupenih presnovkov in negativnih posledic stresa. Razbremenitev se kaže v občutku lahkosti, lepši koži, boljši prebavi, večji gibljivosti in čvrstejši postavi, gostje pa se pohvalijo tudi z več energije in s tem, da so se tudi 'v glavi znebili precej navlake'.

Sami na oddih?

Ena od odlik oddiha na programih SlimFit in VitaDetox je tudi to, da poteka del dejavnosti v majhnih skupinah, del pa celo individualno. Gostje namreč prihajajo na tak oddih le redko v dvoje, večinoma pridejo sami, tu pa so v skupini, ki se sooča z enako težavo, zato so zelo dragocene in zaželene izmenjave izkušenj in medsebojne spodbude. Če pa si družbe ne želite, bo to povsem v redu in vam nikakor ne bo dolgčas, saj je čez dan res veliko tretmajev in različnih dejavnosti.

Foto: Terme Krka
Foto: Terme Krka

Oddih v Termah Šmarješke Toplice je dobra naložba vase

Terme Šmarješke Toplice
08 20 50 300
booking@terme-krka.eu
www.terme-krka.si

Programa SlimFit in VitaDetox, pa tudi novi program ImmunoRebalance – za imunsko ravnovesje – so namenjeni spreminjanju življenjskega sloga in razbremenitvi, uživaško in brez prisile. Vsi vključujejo veliko tretmajev – masaž, neg, kopeli – in raznovrstne aktivnosti v vodi in v naravi in vsi potekajo sproščeno, brez stresa. Teden dni programa v Šmarjeških Toplicah je zato tudi svojevrsten oddih in dobra naložba v svoje zdravje, dobro počutje in samozavest.