GLC coupé povezuje močno podobo terenskega vozila z dinamičnimi oblikami kupeja. Rezultat je model, ki je od prvega trenutka pravo doživetje. S privlačnimi linijami zunanjosti, ki vodijo in zapeljejo oko, in notranjostjo, ki poskrbi za popolno udobje in vznemirljivo navdušenje.

S sprednjega dela je videti kot mogočen športni terenec, s stransko linijo in predvsem zadkom pa je zadetek v polno. Njegov kupejevski značaj zasije s padajočo strešno linijo, kabino, ki se popolnoma zliva s silhueto, značilno linijo v kombinaciji s kromirano letvijo na boku in izklesanim ramenskim delom. Navdušuje z dinamičnim videzom in serijskimi visokozmogljivimi LED žarometi, ki zaradi inteligentnih svetlobnih funkcij ustrezno osvetljujejo cestišče in omogočajo odlično vidljivost. Izrazito oblikovanje linije opreme AMG daje zunanjosti vozila športno ekskluzivni pridih in z agilnim športnim podvozjem opazno več užitka v vožnji. Notranjost pa poskrbi za ambient, ki je dinamičen in ekskluziven do zadnje podrobnosti.

GLC coupé odlikujejo dinamičen videz, nov koncept upravljanja, informacijsko-razvedrilni sistem MBUX, inovativni sistemi za pomoč pri vožnji ter pestra ponudba motorjev. Foto: Žiga Intihar
GLC coupé odlikujejo dinamičen videz, nov koncept upravljanja, informacijsko-razvedrilni sistem MBUX, inovativni sistemi za pomoč pri vožnji ter pestra ponudba motorjev. Foto: Žiga Intihar

Komunikacija danes pomeni vse

GLC coupé ne uboga samo na besedo, ampak se takoj odzove tudi na dotike in kretnje. Za to skrbi sodobni sistem Mercedes-Benz User Experience (MBUX) z mnogimi upravljalnimi in prikazovalnimi elementi. Pohvali se lahko z intuitivnim upravljanjem, ki ga omogočajo raznovrstne funkcije, kot soupravljanje z dotikom, upravljanje z gestami (z asistentom za notranjost MBUX) in optimizirano glasovno upravljanje (»Hey Mercedes«), in so del serijske opreme. Funkcija razširjene resničnosti MBUX za navigacijo povezuje virtualni svet z resničnim svetom in prikazuje grafične navigacijske in prometne informacije v živo. Tako je vaš potovalni cilj dosegljiv hitro, varno in sproščeno.

Notranjost sledi najnovejšim trendom znamke Mercedes-Benz in navdušuje z vrhunskimi materiali ter intuitivnim informacijsko-razvedrilnim sistemom MBUX. Foto: Mercedes-Benz AG
Notranjost sledi najnovejšim trendom znamke Mercedes-Benz in navdušuje z vrhunskimi materiali ter intuitivnim informacijsko-razvedrilnim sistemom MBUX. Foto: Mercedes-Benz AG

Najvišje udobje povsem po vaših željah

V GLC coupéju postaneta vsak meter in vsaka sekunda športni dogodek. Še bolj okreten je z opcijskim podvozjem AIR BODY CONTROL, ki omogoča individualno prilagoditev lastnosti blaženja in upravljanja. Le s pritiskom stikala DYNAMIC SELECT je mogoče izbrati različne lastnosti vzmetenja: načina »Sport« in »Sport+« za čvrstejše blaženje, način »Comfort« za maksimalno udobje med vožnjo in način »Eco« za čim bolj ekonomično vožnjo. Za brezskrben prihod na cilj poskrbi opcijsko krmiljenje udobja ENERGIZING, ki povezuje različne sisteme za udobje. Z inteligentno kombinacijo komfortnih funkcij, kot so klimatska naprava, osvetlitev in odišavljenje, sedežno udobje ter ambientna osvetlitev, pa vaše vozilo spremeni v pravo oazo dobrega počutja.

Svojo posebno moč GLC coupé izkazuje tudi pri neugodnih cestnih razmerah, kot je mokro cestišče, poledica ali sneg. Pri tem mu pomaga štirikolesni pogon 4MATIC, ki poskrbi za še več dinamike, udobja in varnosti.

Ker je varen prihod najpomembnejša stvar

Varnostni koncept Mercedes-Benz varno vožnjo podpira s številnimi ukrepi, ki prispevajo k sproščeni vsakodnevni vožnji in pomagajo pri obvladovanju težavnih voznih situacij.V prometni konici, na dolgih nočnih vožnjah ali na neznanih cestah. GLC coupé vas zlasti v stresnih situacijah občutno razbremeni. Podajte se na pot popolnoma brez skrbi, saj vas najsodobnejši asistenčni in varnostni sistemi glede na dejanske cestne razmere podpirajo pri prilagoditvi hitrosti, krmiljenju, menjavi voznega pasu in celo pri nevarnosti trka.

Tako postane vsaka vožnja varnejša in udobnejša, saj je čas, ki ga preživite za volanom, vaš čas – čas za sprostitev in regeneracijo. Predvsem zato, da boste na cilj prispeli varno, a tudi sproščeno.

GLC coupé navdušuje s športno drznejšimi linijami in trendovsko kupejevsko zašiljeno streho. Foto: Mercedes-Benz AG
GLC coupé navdušuje s športno drznejšimi linijami in trendovsko kupejevsko zašiljeno streho. Foto: Mercedes-Benz AG

Napredni motorji nove generacije

GLC coupé poganjajo 4-valjni bencinski in dizelski motorji nove generacije, ki imajo pomembno vlogo pri zmanjševanju emisij CO2. Nove tehnološke lastnosti bencinskih motorjev so predvsem variabilno krmiljenje ventilov CAMTRONIC, ki zagotavlja hitrejše segrevanje izpušne naprave, turbopolnilnik twinscroll in 48-voltni sistem z jermensko gnanim zaganjalnikom – alternatorjem (EQ Boost). Rezultat so večja agilnost, udobnejša vožnja in znatno manjša poraba goriva.