Z nami je na vsakem koraku - doma, v službi, na izletih, potovanjih, pri športnih aktivnostih. Svoj dom težko zapustimo brez te priročne naprave. Da pa lahko zadosti vsem našim željam, primerjamo in iščemo tisto, ki bo za nas popolna ali vsaj blizu popolnosti.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Kaj pa, če vam ni treba več iskati? Tu so trije telefoni, ki vam nudijo preprosto vse. Samsung je namreč predstavil novo Galaxy S22 serijo - modele S22, S22 + in S22 Ultra.

Trije vrhunci ene serije

Vsi modeli Galaxy S22 serije nudijo novo funkcijo Nightography, ki omogoča snemanje fotografij in videoposnetkov kadarkoli v dnevu, tudi ob šibki svetlobi. Funkcija samodejnega kadriranja prilagodi fokus kamere in tako zagotavlja, da kamera ujame točno tisto, kar si želite – lahko gre le za eno osebo ali deset prijateljev, zajela bo vse osebe na fotografiji. Najmanjše podrobnosti bodo videti jasne, fotografije pa bodo še bolj popolne s funkcijo portretnega načina, ki jo poganja umetna inteligenca.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Galaxy S22 Ultra, z močjo Note, ima tanek in drzen poliran okvir, v spodnjem delu telefona pa skriva še vgrajeno S Pen pisalo, ki je najhitrejše in najbolj odzivno S Pen pisalo, kar jih je Samsung kdaj izdelal. Vsak premik daje naraven občutek, kot da bi pisali s črnilom po papirju. Ideje, ki jih zapišete pa se hitro pretvorijo v čitljivo pisavo. Prvič v zgodovini je bilo to pisalo dodano S seriji. Z S Pen pisalom je tako S22 Ultra več kot le telefon, saj nudi nove načine vsakdanjih opravil, s tem zajema zapuščino Note serije. Pametni telefon je na voljo v več barvnih odtenkih: drzni toni bordo rdeče ali zelene, pa tudi elegantni in brezčasni fantomsko bela ali fantomsko črna.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Modela S22 in S22+ vas bosta navdušila z osupljivimi barvami: fantomsko bela, privlačna zelena, nežna rožnato zlata ali klasična fantomsko črna. Vsaka izbira barve je pravilna, čeprav ni enostavna. Tanki robovi pametnega telefona se zlijejo v poliran okvir, enobarvno ohišje kamere pa lepo obdaja sistem linearne kamere.

Izjemne zmožnosti fotografije

Modela Galaxy S22 in S22 + nudita dinamične kamere in napredno obdelavo posnetih fotografij. Na voljo imata zmogljivo 12 MP ultraširokotno kamero, 50 MP širokokotno kamero, 10 MP telefoto kamero s 3-kratno optično povečavo in sprednjo 10 MP selfi kamero. Za urejanje posneti fotografij pa je na voljo še aplikacija Expert Raw, ki vsebuje obsežen nabor orodij za urejanje funkcij fotoaparata in omogočajo bolj ustvarjalno oblikovanje.

Model S22 Ultra svoje lastnosti kamere še nadgradi. Na voljo so 12MP ultraširokokotna kamera, 108 MP širokokotna kamera, 10 MP telefoto kamera s 3-kratno optično povečavo, 10 MP telefoto kamera z 10-kratno optično povečavo in sprednja kamera za selfije s 40 MP. Za snemanje odličnih fotografij in videoposnetkov, tudi v temnem okolju, dodatno pripomore še Super clear steklo in leča, saj pomagata snemati brez odsevov in s tem bolj razločne in svetle prizore.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Moč, zmogljivost in ogled vsebin

Vsak telefon Galaxy S22 serije je opremljen z najnovejšim 4nm procesorjem, ki zagotavlja brezhibno delovanje tudi v najbolj zaposlenih dneh. Ves dan lahko snemate, igrate igre cel večer ali preprosto brskate po vsebinah, vrhunska moč je vključena v skoraj vsak vidik vašega telefona in zagotavlja neverjetno brezhibno izkušnjo.

Zasloni so opremljeni z dinamičnim AMOLED 2x, zato lahko igrate igre ali gledate ostale vsebine z najboljšo izkušnjo doslej. Ne glede na to, ali izberete vrhunski 6,1-palčni zaslon Galaxy S22, 6,6-palčni zaslon Galaxy S22+ ali največji 6,8-palični zaslon Galaxy S22 Ultra, so vsi izdelani s tehnologijo inteligentnega Vision Booster, ki samodejno prilagodi zaslon glede na osvetlitev v okolju ter tako poskrbi za najboljši možni pogled na vsebino tudi pri močni sončni svetlobi. Celotna serija je podprta z do štirimi generacijami nadgradenj operacijskega sistema Android.

Varnost vaših vsebin in dolgo delovanje

Zavarujte svoje osebne podatke od vklopa telefona s Samsung Knox. Knox Vault ščiti vaše biometrične informacije, medtem ko Varna mapa zaklene vaše osebne podatke. Na novi plošči uporabe dovoljenj pa si lahko ogledate, katere aplikacije posredujejo vaše podatke ali vam sledijo, da lahko po lastni presoji omogočite ali zavrnete dostop.

Da bodo vaši pametni telefoni delovali čez dan, je potrebna zelo zmogljiva baterija. Galaxy S22 Ultra nudi baterijo kapacitete kar 5.000 miliamper, ki zdrži več kot en dan. Tudi polnjenje ne bo predstavljalo težav in dolgotrajnega čakanja na novo uporabo. S super hitrim polnjenjem 45 W lahko le po 10 minutah polnjenja že snemate več kot 50 minut videa. Način porabe baterije je razporejen za takrat, ko jo najbolj potrebujete. Galaxy S22 je izdelan z robustno celodnevno baterijo s 3.700 miliamperov in 25 W hitrim polnjenjem, ki vas nikoli ne upočasni, Galaxy S22+ pa ima izjemno zmogljivo baterijo s 4.500 miliamperov, ki lahko z enim polnjenjem zdrži celo dlje kot en dan. Galaxy S22+ ponuja tudi 45 W super hitro polnjenje, tako da vam ni treba čakati, ko vam zmanjka energije.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Vsi trije modeli so na voljo z različnimi kapacitetami shranjevanja in delovnega pomnilnika ter barvnimi kombinacijami. Z 9. februarjem se je tudi v Sloveniji začela predprodaja pri pooblaščenih partnerjih.

Več informacij o prednaročilu najdete na: https://www.samsung.com/si/offer/preorder-galaxy-s22/.