Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Med te vsekakor sodi nova oblika dela, saj je na dlani, da bo delo od doma – ali pa vsaj kombinirani način dela – za marsikoga postalo stalnica. Če še niste, je zato skrajni čas, da poskrbite za pravo delovno okolje v domačem kotičku. Na kaj morate biti pozorni?

1. Jutranja rutina

Odhod na delovno mesto sproža rutino, a pomembno je, da si jo ustvarimo tudi, če se ne odpravimo v službo. Ne ostajajte v pižami ves dan, ne glede na to, kako super se to sliši. Pravi delovni utrip bomo dosegli veliko lažje, če se pretvarjamo, da gremo v službo, se torej preoblečemo, popijemo skodelico kave itd.

2. Delovno okolje

Določite si svoj delovni kotiček. Postelja in kavč odpadeta. Ko ste v svojem delovnem okolju, delate, ko ga zapustite, ste delo končali. Zato je zelo pomembno, da imate točno izbrano mesto.

3. Dnevni načrt

Z dnevnim načrtom si boste močno olajšali vsakdan. Določite si delovni čas in znotraj tega zabeležite vsaj nujne stvari, torej sestanke, najpomembnejše naloge za posamezni dan, prav tako krajše odmore. S tem boste dobili pravo predstavo, kateri deli dneva so bolj prilagodljivi ter kateri manj, in vaše delo bo veliko lažje steklo.

4. Ena stvar naenkrat

Večopravilnost, znana tudi kot multitaksing, se dobro sliši, se pa pojavlja vprašanje, ali je tudi učinkovita. Osredotočenost le na eno stvar naenkrat prinaša boljše rezultate, saj niso naše misli razpršene na več koncev. Sočasno opravljanje več nalog torej ne zagotavlja kakovosti dela, posvetimo se vsaki stvari posebej in rezultati bodo precej boljši.

5. Super hitro omrežje

Delo boste lahko nemoteno in s tem učinkovito opravljali le, če bo vaš internet deloval brezhibno ter seveda – hitro. In dokazano najhitrejše omrežje 5G in fiksno omrežje v Sloveniji ima Telemach. To so pokazali rezultati preizkusov s pomočjo aplikacije Ookla Speedtest® , ki so jih med 1. julijem in 31. decembrom 2021 v Slovenji opravili Telemachovi uporabniki. Ti so omrežje testirali v resničnem okolju in na lastnih napravah, kar daje najboljši vpogled v njihovo uporabniško izkušnjo. Doživite jo tudi vi.