Naložba v fizično naložbeno zlato je ena izmed najbolj priljubljenih oblik dolgoročnega varčevanja in zaščite pred inflacijo v Sloveniji pa tudi v tujini. Zlate palice in zlatnike iščejo vsi vlagatelji - tako premožnejši kot tisti, ki vlagajo skromnejše zneske.

Foto: Center Zlata
Foto: Center Zlata

Razlogi za to so preprosti: naložbeno zlato je oproščeno vseh davkov, je zelo likvidno (enostavno ga je zamenjati za denar), je prenosljivo in enostavno je za shranjevanje. Zlato je ob tem tudi zelo donosno, cena zlata v evrih je v zadnjih dvajsetih letih v povprečju rastla za več kot 8 % na letni ravni, kar je bistveno višje od povprečne stopnje inflacije pa tudi višje od številnih drugih naložb.

Naložbeno zlato je na voljo v obliki zlatih palic, zlatih kovancev in kompletov zlata Foto: Center Zlata
Naložbeno zlato je na voljo v obliki zlatih palic, zlatih kovancev in kompletov zlata Foto: Center Zlata

Vodilni regionalni trgovec z zlatom je končno v Sloveniji

Nakup naložbenega zlata v fizični obliki se praviloma izvaja pri pooblaščenih trgovcih, specializiranih za prodajo in nakup certificiranih izdelkov. V Sloveniji je bilo tovrstnih trgovcev doslej zelo malo, se je pred kratkim na domačem trgu pojavil nov igralec, ki ga že zelo dobro poznajo udeleženci na trgih plemenitih kovin. To je Center Zlata, ki je del znane skupine Saiva Group. Vodilnega regionalnega distributerja zlatih palic in zlatih kovancev v tem delu Evrope že dobro pozna več kot 70 tisoč zadovoljnih uporabnikov njegovih storitev.

Center Zlata je prejšnji mesec odprl svojo novo poslovalnico v Ljubljani. Fizično zlato in srebro je poleg pisarne mogoče kupiti tudi preko spletne trgovine, z možnostjo 100% zavarovane dostave, ki vam samo v dveh delovnih dneh dostavi proizvod na domači naslov, ob tem pa nudijo tudi brezplačno shranjevanje v varnih in zavarovanih sefih.

Zakaj je Center Zlata odprl svoja vrata v Sloveniji, pojasnjuje direktor Saiva Grupe Saša Ivanovič:

»Vlagateljem in varčevalcem v Sloveniji želimo ponuditi tisto, kar smo se skozi tridesetletne izkušnje naučili delati najbolje, to je možnost ugodnega in varnega vlaganja v plemenite kovine s kakovostno podporo strankam in številnimi ugodnostmi, ki jih nudimo kot edini ponudnik na trgu. To vključuje možnost brezplačne shrambe zlata in srebra za vse, ki nimate lastnega sefa, 100-odstotno zagotovljeno in zavarovano dostavo na dom v nekaj dneh in, kar je najpomembneje, daleč najboljše odkupne in prodajne cene v državi.«

Saša Ivanović – izvršni direktor skupine Saiva Group Foto: Center Zlata
Saša Ivanović – izvršni direktor skupine Saiva Group Foto: Center Zlata

Promocijska ponudba ob otvoritvi – veliki popusti na zlato

Center Zlata ob odprtju ljubljanske poslovalnice in težko pričakovanem prihodu na slovenski trg vsem strankam ponuja zlate palice priznane švicarske kovnice Argor Heraeus po začasno znižanih cenah. Prav tako pa nam podjetje po akcijski ceni ponuja tudi priljubljeni avstrijski zlatnik Dunajski filharmonik.

Center Zlata torej trenutno ponuja daleč najugodnejše pogoje nakupa in prodaje zlatih palic s certifikatom LBMA na domačem trgu, kar bo zagotovo razveselilo marsikaterega kupca. Prav tako je to dobra novica tudi za vse tiste, ki bodo v prihodnjem obdobju želeli svoje zlato ali srebro zamenjati za denar.

Center Zlata v Ljubljani ponuja tudi storitev menjave naložbenih plemenitih kovin za denar. Nakup poteka po najvišji možni ceni, ki se sproti prilagaja borzni ceni, plačilo pa poteka takoj na licu mesta - z gotovino ali na račun. Center Zlata zagotavlja odkup vseh zlatih in srebrnih izdelkov, ne glede na to, kje so bili kupljeni.

Novo odprta poslovalnica Centra Zlata na Dunajski ulici v Ljubljani. Foto: Center Zlata
Novo odprta poslovalnica Centra Zlata na Dunajski ulici v Ljubljani. Foto: Center Zlata

Mobilna aplikacija za sledenje vrednosti

Da bi svojim strankam omogočili zanesljivo spremljanje vrednosti lastnih zlatih in srebrnih palic ter kovancev v realnem času, Center Zlata ponuja brezplačno mobilno aplikacijo. Aplikacija se uporablja za spremljanje vrednosti portfolia pa tudi za ustvarjanje obvestil o spremembah cen zlata in srebra ter za spremljanje novic s tega trga.

Ta aplikacija je edinstvena na trgu in je uporabno orodje za vse vlagatelje v plemenite kovine, na Android in iOS naprave pa jo je mogoče popolnoma brezplačno prenesti na povezavi: Aplikacija Center Zlata.

Zaradi vsega naštetega je Center Zlata najbolje ocenjeni trgovec z zlatom in srebrom v regiji z več kot tisoč pozitivnimi ocenami na Googlovih ocenah s povprečno oceno 4.9.

Kako in kje kupiti in prodati naložbeno zlato in srebro?

Nakup in prodaja zlatih in srebrnih palic ter kovancev je zelo enostaven in hiter postopek. V nasprotju s splošnim mnenjem ni rezerviran samo za najbogatejše državljane, temveč je namenjen vsem, ki želijo ohraniti vrednost svojega premoženja in doseči donosnost naložb.

Odkup naložbenega zlata in srebra lahko opravite v novi poslovalnici Centra Zlata v Ljubljani, na naslovu Dunajska 159. Nudijo vam možnost brezplačnega svetovanja osebno, po telefonu in e-pošti. Poleg poslovalnice je nakup možen tudi na daljavo, v spletni trgovini Centra Zlata, kjer so pregledno navedene odkupne in prodajne cene vseh izdelkov.

Če želite tudi vi zaščititi svoje prihranke pred inflacijo in doseči donos z naložbo v naložbeno zlato - najvarnejšo obliko premoženja - si oglejte ponudbo Centra Zlata s klikom na povezavo: naložbeno zlato.

Za vsa vprašanja o nakupu ali prodaji smo vam na voljo na telefonski številki 030/500 499 ali preko elektronskega naslova info@centerzlata.com.


*To besedilo je zgolj informativne narave in ne predstavlja naložbenega nasveta.