Eden od prepoznavnih simbolov Cockte je njena prva steklenica in logotip, ki ju je ustvaril mladi arhitekt Sergej Pavlin. Poleg ikonične steklenice se Cockte spomnimo še po brendiranih tovornjakih, hostesah v rdečih kombinezonih in vozičkih z ledom. Vse te ikonične podobe in spomini še danes navdihujejo umetnike po vsej balkanski regiji in jih spodbujajo, da se vprašajo “Iz česa si ti?”

Vsako umetniško delo, ki je bilo ustvarjeno v sodelovanju s Cockto, pripoveduje zgodbo o zgodovini blagovne znamke, njenem nastanku, ljudeh in vrednotah, ki jih umetnik deli z blagovno znamko. Enega izmed del je ustvarila tudi Veronika Hozjan, mlada umetnica iz Slovenije.

Kreativna iskra se je vžgala leta 1952, ko se je Ivan Deu vrnil iz tujine s svojo vizijo, ki je pripeljala do rojstva Cockte. Recepturo je izdelal mlad spodoben tehnolog Emerik Zelinka in leta 1952 je nastala prva gazirana brezalkoholna pijača v Jugoslaviji. Končno recepturo je izdelal iz šipka, limone in naravnih zelišč.
Slovenska mlada umetnica @veronikahozjan je vzela Cocktine sestavine in iz njih ustvarila umetnino, ki jo hočeš okusiti. Oglej si, kam te popelje požirek osvežujoče Cockte!

Umetniška dela, ki so nastala v tem sodelovanju, lahko spremljaš na @Cockta Instagram profilu in uživaš v prepletu sedanjosti s preteklostjo, ki nam je še vedno zelo blizu in nas navdihuje.

Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo

Ker pa rojstnega dne ni mogoče praznovati brez daril, te Cockta vabi, da sodeluješ v nagradni igri "70 nagrad za 70 let". Morda ravno ti osvojiš eno izmed bogatih nagrad - potovanje po izboru v vrednosti 1.500 EUR, Garmin uro ali Samstonite nahrbtnik. Praznuj skupaj s Cockto! Vse informacije najdeš na uradni spletni strani Cockte www.cockta.eu.