V Kranjsko Goro in ostale destinacije znotraj Julijskih Alp znova prihaja svetovna serija v trail teku – UTMB World Series. Julian Alps Trail Run je tako edina slovenska prireditev, ki je del te elitne druščine največjih trail tekaških dogodkov na svetu.

Foto: JATrail d.o.o.
Foto: JATrail d.o.o.

V izbrani družbi 36 največjih svetovnih dogodkov

I feel Slovenia Julian Alps Trail Run by UTMB je ena od 36 ikoničnih trail tekaških prireditev po celem svetu. To prireditev postavlja ob bok največjim trail tekaškim prireditvam na svetu, kot je na primer Ultra-trail du Mont-Blanc v Franciji in Western States Endurance Run v ZDA, na katere se prijavi tudi več deset tisoč tekačev in udeležence potem določijo z žrebom.

S tem ko je dogodek del svetovne serije, glas o Julijskih Alpah in Sloveniji seže daleč v svet. Tako so že sedaj prijavljeni tekmovalci iz kar 60 držav sveta, ki prihajajo iz vseh celin z izjemo Antarktike.

6 razdalj s kraljevsko 170 km traso okoli Julijskih Alp

Trase dogodka povezujejo mnoge destinacije znotraj Julijskih Alp. Tako kraljevska 170 km trasa s štartom iz Kobarida poveže Dolino Soče, Bled, Žirovnico in Kranjsko Goro. Tekači pa morajo v 170 km premagati še za skoraj en Mt. Everest vzpona (približno 8000 m vzpona).

Poleg 170 km trase, imajo tekači na voljo še 100 km traso s štartom iz Radovljice, 60 km traso s štartom iz Žirovnice ter 25, 15 in 10 km krožne trase v Kranjski Gori.

Posebej prilagojeni trasi za začetnike

Organizatorji so imeli pri snovanju 10 in 15 km trase v mislih predvsem začetnike v svetu trail teka oziroma tiste, ki raje uživajo v malce bolj zmernih izzivih. Trasi tako potekata po lažjih in nezahtevnih poteh, hkrati pa odkrijeta lepe razglede na Julijske Alpe in jezero Jasna.

Za tiste, ki ste s cestnih tekov vajeni izzivov v obliki polmaratonov in maratonov, pa bo odličen izziv tudi nova krožna 25 km trasa , ki prav tako ne sodi med tehnično zahtevne trase in lahko predstavlja odličen izziv za prehod iz ceste na tek po stezicah.

Foto: Luka Fabčič
Foto: Luka Fabčič

Tekači bodo v tekaškem koraku povezali največje bisere znotraj Julijskih Alp

Dogodek poveže nekatere največje bisere Julijskih Alp, tako bodo tekači na svoji poti po Dolini Soče tekli ob smaragdni reki Soči in obiskali tudi najnižjo točko Triglavskega narodnega parka - Tolminska korita.

Vmes ne bo manjkalo prekrasnih razgledov na najvišjo slovensko goro Triglav in ostale vrhove Julijskih Alp. Tekači pa bodo na svoji poti občudovali tudi Bohinjsko jezero, ki je vidno malce bolj iz daljave ter povsem od blizu še Blejsko jezero.

Najlepši del trase pa zagotovo predstavlja veličasten greben Karavank, kjer jih čaka tudi vzpon na najvišjo točko – Stol. Vse trase pa se nato končajo v glavni destinaciji – idilični alpski Kranjski Gori.

POZOR! Posebna akcijska cena do 3. julija!


Ne zamudite posebne akcije, ki velja do 3. julija
. S kodo JAT10-RTVSLO vam je na voljo 10% popust na vse razdalje. Ne odlašajte predolgo, saj popust velja le teden dni in tudi sicer so nekatere razdalje že skoraj 80% zasedene.
Koda za 10% popust: JAT10-RTVSLO

Prijava in več informacij na spletni strani trailrun.si!

Foto: JATrail d.o.o.
Foto: JATrail d.o.o.