Naši mobilni telefoni, avtomobili in naprave so zasnovani tako, da nam olajšajo vsakdanje življenje in nam pomagajo prihraniti na času. To velja tudi za gospodinjska opravila – predstavljajte si, da so vsi vaši gospodinjski aparati povezani na enem mestu in da jih lahko učinkovito upravljate preko aplikacije na telefonu. Ena od platform, ki ponuja upravljanje pametnega doma, je na primer ConnectLife, ki povezuje naprave različnih blagovnih znamk.

Foto: Gorenje
Foto: Gorenje

Gospodinjska opravila na dosegu roke

Upravljanje vsakodnevnih gospodinjskih opravil je s pomočjo mobilne aplikacije zelo enostavno. Prvi korak je, da pametno pečico, hladilnik, pomivalni stroj, pralni stroj ali sušilni stroj povežete z aplikacijo, drugi in bolj zanimiv korak pa je odkrivanje vseh praktičnih funkcij. Aplikacija ConnectLife omogoča, da lažje spremljate napredek opravila, spreminjate nastavitve, prejemajte posodobitve, pregledujete uporabniška navodila ter pridobite koristne nasvete in trike za čim boljši izkoristek pametne naprave. Prednost platforme ConnectLife je v tem, povezuje vse – od velikih do malih gospodinjskih aparatov vseh blagovnih znamk skupine Hisense: Hisense, Gorenje, ASKO, ATAG in Pelgrim, s čimer se uporabniki izognejo izzivom upravljanja vseh naprav naenkrat.

Foto: Gorenje
Foto: Gorenje
Praktične nagrade

Gorenje je že več kot 30 let sponzor slovenske nordijske reprezentance, ki se bo letos znova potegovala za laskavo zmago na velikanki. Tako kot verjamejo v naše orle in orlice, verjamejo tudi v kakovost in inovativnost gospodinjskih aparatov, s katerimi podpirajo zmagovalce, tako na snegu kot doma. Ker so smučarski skoki v živo še bolj veličastni, se lahko vse do 19. 3. potegujete za ekskluzivne vstopnice in praktične nagrade Gorenje tako, da sestavite svoj najboljši navijaški vzklik in sodelujete v nagradni igri.

Prednosti pametnih kuhinjskih naprav

Po dolgem delovnem dnevu, ko ste utrujeni in lačni, se najbolj prileže okusen obrok. Pametno pečico lahko s pomočjo mobilne aplikacije vnaprej segrejete, da bo ob prihodu domov pripravljena za peko odlične pice ali druge jedi po vašem izboru. Po izteku časa pečenja boste na mobilni telefon prejeli obvestilo, s čimer jedi nikoli več ne bodo preveč pečene. Prek mobilne aplikacije lahko spremljate tudi temperaturo v hladilniku ali zamrzovalniku, še preden pridete iz trgovine. V primeru, da bi vrata hladilnika ali zamrzovalnika ostala odprta, boste prejeli obvestilo. Ena od priročnih funkcij je nabor različnih kuharskih receptov in možnost ustvarjanja seznama za trgovino.

Foto: Gorenje
Foto: Gorenje

Utišajte pomivalni stroj

Prednost pametnih naprav je tudi to, da lahko ustrezno skrbite zanje in od koder koli dostopate do uporabniških navodil. Na ta način lahko bistveno podaljšate njihovo življenjsko dobo, prihranite na denarju in živite bolj trajnostno. Aplikacija ConnectLife vas bo obvestila, ko bo čas za dodajanje soli, sredstva za izpiranje ali detergenta v pomivalni stroj. Poleg tega lahko vedno preverite preostali čas do konca cikla in prejmete obvestilo, ko se program zaključi. Ko potrebujete malo miru in tišine v svojem domu, pa lahko pametni pomivalni stroj začasno utišajte.

Foto: Gorenje
Foto: Gorenje

Povežite pranje s sušenjem

Pametne naprave omogočajo povezljivost ena z drugo, kar pomeni, da se na primer pralni in sušilni stroj lahko pogovarjata. Ne glede na to, ali perete občutljivo perilo, volno ali športno opremo, bo sušilni stroj z enim klikom v aplikaciji uskladil nastavitve sušenja glede na program pranja. V aplikaciji lahko spremljate porabo energije ali vode ter prejmete predloge za najprimernejši program pranja in sušenja. Obvestilo na mobilnem telefonu vas bo opozorilo na zaključek sušenja, tako da lahko preprečite mečkanje oblačil in jih takoj pospravite v omaro.

Foto: Gorenje
Foto: Gorenje

Če želite kar najbolje izkoristiti svojo pametno gospodinjsko napravo, ostanite radovedni, preizkusite različne funkcije in se pustite presenetiti tehnološkim rešitvam, ki vam bodo prihranile čas. ConnectLife uporabnikom omogoča, da si poenostavijo vsakdanja opravila in čas namenijo tistemu, v čimer zares uživajo.