Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Ker skorajšnji prihod poletja naznanja še več časa preživetega zunaj, je smiselno razmisliti o tem, kako urediti zunanji prostor ali kotiček, da bo lahko ponudil družinam ter veselim družbam najvišjo stopnjo funkcionalnosti, udobja in sproščenosti. Da bodo lahko vsak vrt, atrij, balkon ali terasa popolnoma zaživeli, bo poskrbelo dobro izbrano vrtno pohištvo, za dobro vzdušje pa bo moral poskrbeti vsak sam.

Vrtni set OSMAN Foto: Furnitura
Vrtni set OSMAN Foto: Furnitura

Katero vrtno pohištvo na vrtu, atriju ali terasi ne sme manjkati?

Oprema zunanjega prostora – pa naj gre za vrt, atrij, teraso ali balkon – naj bo izbrana premišljeno in v skladu z njegovo velikostjo. Veliki stoli ali ležalniki naj na primer prostor najdejo na velikem vrtu, manjši pa na balkonu ali manjši terasi. Zasnova celotnega vrta naj bo načrtovana glede na želje in potrebe tistih, ki ga najpogosteje uporabljajo. Če je vrt namenjen pogostemu druženju ob hladnih pijačah, potem brez vrtne mize ne bo šlo, če je v večji meri namenjen popoldanskemu sproščanju, je najprej potrebno poskrbeti za udoben ležalnik, gugalnik ali visečo mrežo. Kadar gre za družino z otroki, pa domač vrt navadno postane še najbolj podoben igrišču, kjer ne smejo manjkati viseča gugalnica, trampolin ter druga igrala.

Vrtni set CEZAR Foto: Furnitura
Vrtni set CEZAR Foto: Furnitura

Sicer pa najbolj priljubljeno in iskano vrtno pohištvo običajno sestavljajo vrtni stoli, udobni ležalniki ter vrtne mize. Najhitreje se do celovite rešitve pride z izbiro vrtne garniture oziroma vrtnega seta, ki z enotno vizualno podobo poskrbi za piko na i.

Vrtni set GRASSE Foto: Furnitura
Vrtni set GRASSE Foto: Furnitura

Vrtna linija Mirpol je sinonim za sodobno in kakovostno vrtno pohištvo

Na tržišču je mogoče najti različno vrtno pohištvo. Med raznoliko ponudbo je večkrat težko ugotoviti, katero vrtno pohištvo ni zgolj estetsko zasnovano, temveč je hkrati tudi kakovostno in trpežno. Nova in s ponudbo izredno bogata vrtna linija Mirpol je ena od tistih, ki jo poleg edinstvenega sodobnega videza odlikuje tudi najvišja stopnja funkcionalnosti in udobja, hkrati pa zaradi premišljene izbire materialov ponuja izjemno trpežnost, ki zagotavlja dolgotrajno in zadovoljno uporabo njihovega vrtnega pohištva.

Vrtni set HELSINKI Foto: Furnitura
Vrtni set HELSINKI Foto: Furnitura

Vrtno pohištvo Mirpol, med katerim je na voljo velik izbor vrtnih garnitur, vrtnih stolov, vrtnih gugalnic, visečih mrež, miz, klopi, senčnikov in drugih nepogrešljivih vrtnih elementov, vsem uporabnikom – tudi zahtevnejšim – ponuja rešitev za popolno opremo zunanjega prostora. Nabor za celovito opremo vrta Mirpol bo zadovoljil tako minimalistično kot bolj razkošno orientirane okuse in preference.

Jedilni set DUISBURG 3 Foto: Furnitura
Jedilni set DUISBURG 3 Foto: Furnitura

Mogoče je izbirati med vrtnim pohištvom različnih barv, zasnov in materialov – od naravnih do umetnih z naravnim videzom, za katere je običajno značilna podaljšana življenjska doba. Dobro vrtno pohištvo mora namreč imeti drugačne lastnosti kot notranje, saj je pogosto podvrženo različnim vremenskim razmeram ter dolgotrajnemu skladiščenju izven sezone.

Vrtni set ABER Foto: Furnitura
Vrtni set ABER Foto: Furnitura

Da ne bo prevroče

Čeprav je večino leta toplota zelo zaželena in iskana, huda poletna vročina in pripeka nista na priljubljenem seznamu. Da so vrt, terasa in atrij lahko uporabni tudi v vročih poletnih mesecih, je treba nanje namestiti zaščito proti soncu. Linija vrtnega pohištva Mirpol ponuja raznolike senčne rešitve v obliki prostranih vrtnih senčnikov, pergol ali čudovitih paviljonov – tako bodo tudi najtoplejši dnevi lahko brezskrbno preživeti zunaj na soncu ter svežem zraku.

Pergola LUXE Foto: Furnitura
Pergola LUXE Foto: Furnitura

Pametni nakupi vrtnega pohištva preko spleta

Vrtno pohištvo pa tudi pohištvo za pisarno in dom je z vidika prihranka časa in finančnih sredstev najbolje kupovati kar preko spleta. Časi klasičnega nakupovanja »od trgovine do trgovine« so minili. Da bo spletni nakup lahko uspešen, je potrebno poznati zaupanja vredne trgovce. Na področju pohištvene opreme je to Salon pohištva Furnitura, ki z najdaljšo tradicijo, največ izkušnjami in široko ponudbo več kot 25.000 izdelkov zaseda prvo mesto med slovenskimi spletnimi trgovci, kar pa nikakor ne čudi, saj gre pravzaprav za prvo spletno pohištveno trgovino pri nas. Vabljeni na njihovo spletno stran ter v njihov razstavni salon (showroom) v BTC-ju v Ljubljani (Letališka cesta 32J), kjer si lahko ekskluzivno nekatere izdelke, materiale in kataloge pred nakupom ogledate tudi v živo.

Vrtna miza NEPTUN Foto: Furnitura
Vrtna miza NEPTUN Foto: Furnitura

Ves čas vam ponujajo tudi posebne ugodnosti v obliki akcijskih popustov, obročnega odplačevanja, možnosti 3D-izrisov prostorov in drugih storitev z dodano vrednostjo. Za nasvete, ideje in informacije glede vrtnega pohištva ali drugih pohištvenih elementov jih lahko vedno pokličete na telefonsko številko: 070 458 517 oziroma jim pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si.

Njihova srčna in strokovno usposobljena ekipa vam bo z veseljem svetovala ter za vaš vrt, pisarno ali dom poiskala najlepšo in najbolj funkcionalno rešitev.

Vrtni set FAMILY Foto: Furnitura
Vrtni set FAMILY Foto: Furnitura