Jezero Jasna, foto Tomo Jeseničnik, vir slovenia.info
Jezero Jasna, foto Tomo Jeseničnik, vir slovenia.info

Poletje v Kranjski Gori je raj za družine, ki iščejo tematsko obarvane dogodivščine in poučne aktivnosti. Ena izmed največjih in najbolj obiskanih atrakcij v Kranjski Gori je Kekčeva dežela, kjer otroci vstopijo v svet Vandotovih pripovedi in se srečajo z junaki, kot so Kekec, Bedanec in Mojca. K obisku pa vas bo pritegnila čisto nova vsebina, zaradi česar je Kekčeva dežela zanimiva tudi za starejše. Vznemirljiva Misija Eliksir vas bo popeljala na iskanje skrivnostnih sestavin za Eliksir. Rajže po poteh Triglavskih pravljic pa ponuja tematsko pot, kjer boste srečali vaške posebneže Dovjega in Mojstrane, domačine in bajeslovna bitja, ki vam bodo odstrli pravljično tančico starih šeg in navad, domislic, pregovorov in vraž. Za ljubitelje narave je tu Coprnija gozda, kjer mali raziskovalci odkrivajo skrivnostne gozdne poti in čarobne kotičke ter se skozi igro na prostem učijo o rastlinah in živalih.

Če si želite združiti zabavo in športne aktivnosti, je Kranjska Gora prava izbira za preživljanje časa v času poletnih počitnic. Poletno sankališče Besna Pehta ponuja vznemirljive spuste, primerne za vse starosti. Privoščite si spust po 1500 m dolgi progi, ki bo navdušila tako otroke kot starše. V petih minutah boste premagali kar 293 m višinske razlike in naklon do 67 %. Pet minut, ki bo odpihnilo slabo voljo!

Kranjska Gora je že sama po sebi raj za kolesarje. Za družinsko kolesarjenje po slikovitih poteh, kjer lahko skupaj odkrivate lepote narave, je idealna daljinska kolesarska pot treh dežel, ki poteka po trasi bivše železnice vse od Mojstrane, preko meje v Italijo in v Avstrijo.

Če iščete nekaj drugačnega, preizkusite disk golf v Planici, kjer boste uživali v tej zabavni in edinstveni družinski aktivnosti ter ob igranju občudovali lepote Planice.

V Kranjski Gori pa se lahko družinsko preizkusite tudi v igri pravega golfa. Tu smo poskrbeli za golfiste, ki lahko uživate na kranjskogorskem golf igrišču, ki ponuja čudovit razgled na okoliške gore in gozdove. Na drugi strani pa teniški navdušenci lahko uživate v igri na teniških igriščih v bližini.

Jezera, slapovi, doline, bližnji vršaci in slikovite sprehajalne ter kolesarske poti. Kranjska Gora ponuja vse to in še veliko več. Lepote Kranjske Gore lahko družine lažje in na zabavnejši način raziščejo s pomočjo Zaklada čudne sorte. Obiščite TIC Kranjska Gora, prevzemite nahrbtnik in se podajte na pot polno dogodivščin in raziskovanja znamenitosti Kranjske Gore.

Tako Kranjska Gora kot Mojstrana bosta v poletnem času zaživeli ob večernih urah ko bodo na osrednjem trgu potekali poletni koncerti. Sklop koncertov pod imenom Poletje pod Vitrancem in Poletje pod Triglavom bo potekal ob petkih, sobotah in nedeljah v juliju in avgustu. Poletni cikel koncertov je še en razlog, zakaj bi bil greh zamuditi obisk Kranjske Gore. Čarobni večeri, polni glasbe, bodo poskrbeli za popolno kuliso nepozabnih poletnih noči. Ne glede na to, ali ste domačin ali popotnik, ki raziskuje Slovenijo, teh koncertov ne smete zamuditi.

Dobrodošli v Kranjski Gori, kjer boste ustvarili nepozabne poletne spomine. Raziskujte številne aktivnosti in dogodivščine, ki bodo navdušile vso družino. Za več informacij in rezervacije nastanitev obiščite našo spletno stran še danes!
#ifeelsLOVEnia