Ti paradižniki s svojo svežino in sočnostjo ne le bogatijo slovenske krožnike, temveč prinašajo tudi pristno zadovoljstvo in kakovost, ki se odraža v vsakem sadežu.

Foto: Paradajz d.o.o.
Foto: Paradajz d.o.o.

Tradicija in razvoj: Od leta 2012, ko so LUŠTovci posadili prve grozdaste paradižnike LUŠT, je njihova predanost naravi in kakovosti neomajna. Medtem ko sorte grozdastega paradižnika in načina pridelave niso spreminjali, so med LUŠTno družino paradižnikov dodali slajše, raznobarvne, majhne in malo večje paradižnike.

Letos so iz LUŠTne poletne družine paradižnikov na voljo:

  • Grozdasti paradižnik LUŠT,
  • Mali grozdasti paradižnik LUŠT,
  • Slivov paradižnik LUŠT,
  • Datljev paradižnik LUŠT,
  • Češnjev paradižnik LUŠT in
  • LUŠTek (mešanica češnjevih paradižnikov).
Foto: Paradajz d.o.o.
Foto: Paradajz d.o.o.

Dostopnost in okoljska zavezanost: LUŠTni paradižniki so na voljo v vseh večjih trgovskih sistemih, na LUŠTni domačiji v Renkovcih in na Osrednji ljubljanski tržnici. Pridelani so na okolju in zdravju ljudi prijazen, integriran način, obsijani s prekmurskim soncem in v hladnejših delih leta pridelani s pomočjo obnovljive geotermalne energije.

Cvetove rastlin oprašujejo čmrlji, za zatiranje škodljivcev pa poskrbijo njihovi naravni sovražniki oz. predatorji, ki jih naselijo v rastlinjak. So pa tudi »živi« dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za varstvo rastlin pred boleznimi.

Foto: Paradajz d.o.o.
Foto: Paradajz d.o.o.
Nagrajujemo!

LUŠTek nagrajuje! ZaLUŠTajte si paradižnik LUŠT in z malo sreče postanite LUŠTen/na voznik/ca nove Mazde 2 hybrid* za eno leto ali se potegujte za druge privlačne nagrade! Naložite račun, iz katerega je razviden nakup paradižnika LUŠT v skupni vrednosti najmanj 5,00 € z DDV, ali napišite zgodbo dolžine od 500 do 1500 znakov brez presledkov z naslovom »ZaLUŠTam si paradižnik LUŠT«.

Foto: Paradajz d.o.o.
Foto: Paradajz d.o.o.

Trajnost in družbena odgovornost: Podjetje Paradajz, ki stoji za blagovno znamko LUŠT, je predano trajnostnemu razvoju in družbeni odgovornosti. Skrbijo za kratke transportne poti in zagotavljajo, da je vsak paradižnik svež, optimalno dozorel ter ker je pridelan lokalno, bogat z vitamini in minerali.

Lokalna pridelava za svežino na vsakem krožniku: Vsak LUŠTov paradižnik pripoveduje svojo zgodbo. Le lokalno pridelan in skrbno obran paradižnik lahko v trenutku prinese svežino na mizo in združi družino ob obrokih. Saj je še vedno Svež. Sočen. Slovenski.

Pridružite se nam v svetu svežine, kjer vsak grižljaj paradižnika LUŠT razvaja vaše brbončice.

ZaLUŠTajte si paradižnik LUŠT!

Foto: Paradajz d.o.o.
Foto: Paradajz d.o.o.