S Samsung Galaxy S24 serijo telefonov, ki jih poganja umetna inteligenca, je ta cilj dosegljiv lažje kot kadarkoli prej. Raziskali smo, kako ustvariti osupljive fotografije sončnih vzhodov in zahodov, morskih valov in drugih čudovitih prizorov, ter kako jih še izboljšati, ko se vrnete domov.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Potovanje nekam na morsko obalo je vedno posebno doživetje. Zjutraj, ko se svet prebuja, sončni žarki nežno pobožajo morsko gladino. Da bi ujeli ta čarobni trenutek, je pomembno, da se na lokacijo odpravite vsaj pol ure pred vzhodom. Tako boste pripravljeni, ko bo nebo začelo spreminjati barve od temno modre do svetlo oranžne. Poiščite zanimiv element v ospredju. To je lahko drevo ali ribič v čolnu. Ta element vaši fotografiji dodal globino in perspektivo. Telefon Galaxy S24 serije, ki prinaša tri izjemne telefone Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ in Galaxy S24 s svojo funkcijo HDR bo poskrbel, da bodo barve in detajli popolnoma izstopali, zajemajoč celotno lepoto trenutka.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Ko se dan prevesi v večer in sonce počasi tone proti obzorju, se ponovno pripravite na fotografiranje. Tokrat se osredotočite na valove, ki z vsakim sunkom ustvarjajo edinstvene vzorce. Kamero telefona postavite na nizko točko blizu vode, da boste zajeli gibanje valov iz drugačnega kota. S hitrim zaklopom boste zamrznili trenutek, ko val doseže svoj vrh, ustvarjajoč dramatično in dinamično sliko. S telefonom Galaxy S24 Ultra lahko v Pro načinu prilagodite hitrost zaklopa in si zagotovite popoln posnetek.

Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo

In ko se sonce dokončno poslovi in začne padati noč, nastopi čas za nočno fotografijo. Izboljšana funkcija Nightography na Galaxy S24 seriji bo dvignila kakovost nočnih posnetkov na novo raven, zmanjšala zamegljenost in ohranila podrobnosti, tudi ko je svetloba šibka. Tako boste lahko zajeli romantično vzdušje nočnih ulic ali zvezdnato nebo nad vami.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Ko se vrnete domov, se zabava ne konča. S pomočjo funkcij, ki jih poganja umetna inteligenca Galaxy AI[1], kot sta Generativno urejanje in Predlogi za urejanje, lahko svoje fotografije še dodatno izpopolnite. Recimo, da ste posneli čudovit sončni zahod, vendar je na sliki moteč element, kot je smetnjak ali naključni mimoidoči. Z Generativnim urejanjem lahko te neželene elemente preprosto odstranite in pustite, da slika zasije v vsej svoji lepoti. Prav tako lahko dodate nove elemente, spremenite ozadje ali ustvarite popolnoma nove kompozicije, ki presegajo tradicionalne meje fotografije. V kolikor pa ste po naključju ujeli sončni zahod iz avtobusa ali avtomobila, vam bo prišla prav funkcija Odstranjevanje odseva in poskrbela, da se bo odstranil odsev okna iz fotografije.

Funkcija Predlogi za urejanje je kot vaš osebni fotografski asistent. Analizira vaše posnetke, svetlobo in kompozicijo ter vam predlaga najboljše nastavitve za izboljšanje. Tako lahko brez težav ustvarite profesionalne fotografije, tudi če niste strokovnjak.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Za tiste, ki radi snemajo video vsebine, Galaxy S24 Ultra ponuja snemanje v osupljivi 8K ločljivosti. To pomeni, da lahko svoje potovalne avanture zajamete v najvišji možni kakovosti, kar bo vaše spomine naredilo še bolj žive in realistične. In čeprav morda še nimate 8K televizorja, lahko svoje posnetke urejate in obdelujete brez izgube podrobnosti. Če pa imate najnovejši Samsung Neo QLED 8K, potem boste doma lahko pogledali posnetke v polni ločljivosti in še enkrat podoživeli v polnosti vašo avanturo.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Seveda pa vsa ta tehnologija ne bi bila popolna brez zanesljive baterije. Z Galaxy S24 Ultra in njegovo zmogljivo 5000 mAh baterijo lahko cel dan brezskrbno uživate v fotografiranju, ne da bi vas skrbelo, da bo baterija kmalu prazna. Tako lahko celoten dan lovite popolne trenutke in jih delite s prijatelji in družino.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Telefoni Samsung Galaxy S24 serije so več kot le pametni telefoni. Prinašajo ključ do ustvarjanja čudovitih spominov in deljenja vaših zgodb s svetom. Naj vas njihova napredna tehnologija navdihne in naj vaša ustvarjalnost zasije skozi vsako sliko, ki jo ustvarite.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Try Galaxy: Povabilo k odkrivanju

Za tiste, ki želijo izkusiti moč Galaxy AI in nimajo telefona Galaxy, ki podpira to tehnologijo, Samsung ponuja rešitev preko aplikacije Try Galaxy. Aplikacija omogoča uporabnikom, da na svojih obstoječih napravah preizkusijo ključne funkcije Galaxy AI in osebno doživijo napredne funkcije umetne inteligence.

Raziskujte telefone Galaxy S24 serije z UNIversity brezplačnim preizkusom! Ste navdušeni nad najnovejšo tehnologijo in bi radi izkusili vrhunsko zmogljivost serije Galaxy S24 v vašem vsakdanu? Ste študent ali študentka, ki hrepeni po novih tehnologijah in napravah? UNIversity vam ponuja edinstveno priložnost, da se osebno prepričate o kvaliteti in inovacijah, ki jih prinaša Samsung najnovejša serija pametnih telefonov. Prijavite se in morda boste med prvimi, ki boste imeli posebno priložnost 7 dni preizkusiti sinergijo pametnih telefonov z napravami iz serije Galaxy.

[1] Galaxy AI funkcije bodo na voljo brezplačno vsaj do konca leta 2025 na podprtih Samsung Galaxy napravah.

Foto: Samsung
Foto: Samsung