Od preprostih naprav, ki so predvajale televizijske programe preko antene na strehi hiše, so postali pametni televizorji, ki ponujajo široko paleto funkcij, ključni del naših povezanih pametnih domov. Ta preobrazba ni bila naključna. Pametni televizorji so postali središče sodobnega doma zaradi svoje večnamenskosti, povezljivosti in sposobnosti, da izboljšajo naše vsakodnevne življenjske izkušnje.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

Večnamenskost

Pametni televizorji zdaj služijo kot multimedijske naprave, ki omogočajo dostop do interneta, pretakanje vsebin, igranje iger in celo videokonference. Z aplikacijami, kot so Netflix, YouTube, Amazon Prime in številne druge, lahko uporabniki izbirajo med tisoč filmi, serijami, TV oddajami, dokumentarci in video vsebinami po meri, vse to udobno iz svojega kavča.

Vsaka izmed teh vsebin ponuja nekaj posebnega, a ko jih gledamo na Samsung OLED ali Neo QLED televizorjih, se njihova vsebina še dodatno poudari. Samsung OLED tehnologija predstavlja prelomnico v načinu, kako doživljamo barve in kontrast. Z nevralnim Quantum procesorjem in tehnologijo Quantum HDR OLED+ 4K, Samsung OLED zagotavlja močno svetlost in celovit kontrast, kar ustvarja vrhunsko vizualno izkušnjo.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

Povezljivost

Pametni televizorji se lahko povežejo z internetom preko Wi-Fi povezave, kar omogoča enostaven dostop do vsebin na spletu. Poleg tega se lahko sinhronizirajo z drugimi pametnimi napravami v domu, kot so zvočniki, pametne žarnice, varnostne kamere in termostati in tako omogočajo centralizirano upravljanje doma. Povezljivost je ključnega pomena za ustvarjanje integriranega in interaktivnega domačega okolja.

Pametna povezljivost je ključna lastnost obeh televizorjev in upravljanje vaših pametnih naprav še nikoli ni bilo lažje zahvaljujoč vmesniku Smart Hub in aplikaciji SmartThings. Medtem ko vam aplikacija za video klice omogoča povezovanje z najdražjimi, ki niso z vami, na velikem zaslonu. Multi View omogoča hkratno gledanje televizije in pametnega telefona, na enem zaslonu, medtem ko platforma SmartThings omogoča pametno upravljanje domačih naprav kar iz udobja kavča.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

Izboljšanje življenjskih izkušenj

Pametni televizorji so obogatili naš vsakdan z zagotavljanjem dostopa do izobraževalnih vsebin, fitnes programov, kulinaričnih vodičev in še več, kar prispeva k boljšemu zdravju in dobrobiti. Prav tako nudijo platformo za družinsko zabavo in druženje, kjer lahko družine preživljajo kakovosten čas skupaj, gledajo filme ali igrajo video igre.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

Kino doživetje v udobju doma

Zvočna tehnologija Dolby Atmos® televizorje postavi v središče akustičnega dogajanja, s čimer ustvari večdimenzionalni zvok, ki obkroža gledalca. Vsak šepet, korak ali eksplozija zveni, kot da prihaja iz točno določene smeri v prostoru, kar doda novo plast realizmu gledanja. Samsung tehnologija Object Tracking Sound Pro dodatno izboljša izkušnjo, saj zvok dinamično sledi dogajanju na zaslonu, kar naredi vsak trenutek še bolj živ.

Foto: Samsung Slovenija
Foto: Samsung Slovenija

Udobje in varnost na prvem mestu

Samsung ne skrbi samo za kakovost slike in zvoka, ampak tudi za udobje in varnost uporabnikov. Daljinski upravljalnik SolarCell, ki se polni z naravno ali umetno svetlobo, odpravlja potrebo po stalni zamenjavi baterij, medtem ko platforma Knox zagotavlja vrhunsko zaščito uporabniških podatkov.

Z združljivimi zvočniki Samsung soundbar in tehnologijo Q-Symphony, ki omogoča sočasno delovanje televizorjev in zvočnikov za enakomeren in bogat zvok, se domače kino doživetje še nadgradi. Nevronski procesor Quantum 4K vsako slikovno piko prilagodi tako, da je slika pristna in barve popolnoma optimizirane za velike zaslone.

Sodobni pametni televizorji Samsung OLED ali Neo QLED, so postali središče sodobnega doma ne samo zaradi svoje sposobnosti prikazovanja vsebin, ampak zaradi celotne izkušnje, ki jo ponujajo. Od revolucionarne kakovosti slike in zvoka do pametnih funkcij, ki olajšajo vsakdanje življenje, ti televizorji predstavljajo vrhunec tehnološkega napredka in obetajo še bolj povezano in dovršeno prihodnost domačega zabavnega sistema.