Spremljali smo ju na poti, dogajanje, polno preobratov in zapletov pa je zabeleženo v kratko spletno odisejado v petih epizodah.

Foto: Vinakoper
Foto: Vinakoper

Vse se je začelo z zgodnjim jutranjim klicem preko domofona: »Oj, dej pridi dol.« Po ljubljansko oglašena kitara, še zaspan Hamo in

zaleta poln Rudi so se stlačili v starega spačka in odleteli kur šajeta…

Kako najdeš Istro v sebi?

Istra ni samo geografsko področje Slovenije. Je temperament, je bogata gastronomska dediščina, je spomin na najlepše poletje. K njej nas vabijo spomini na toplo sonce, mineralen veter, vonj po morju, sproščenost in ritmičen naglas istrijanščine. Ter aromatična, bogata vina, kot je refošk iz kleti Vinakoper.

Tudi Rudi je bil prepričan, da moraš Istro poiskati v sebi, če želiš svojim poslušalcem nameniti najbolj iskrene pesmi. Zato je v odisejadi Istra v tebi Hama najprej popeljal v naravo, nato pa prek nekaj malih ovir in zabavnih zapletov vse do točke preobrata, ko Hamo sprva za hip, nato pa precej odločno najde Istro v sebi.

Ja, imeti Istro v sebi pomeni tudi v roke prijeti kitaro in zaigrati na toplem asfaltu istrskih ulic. Za bencin ali tudi kaj drugega, boljšega… Če Rudi pozabi šolde.

Prebudi Istro v sebi

Kako Hamo dokončno prebudi Istro v sebi in zakaj je v to vpleten tudi refošk by Vinakoper, odkrijte v spletni odisejadi v petih epizodah Istra v tebi.

Zaključka odisejade vam ne bomo izdali, naj pa le namignemo, da se zgodi v tihem, temačnem prostoru, kjer počivajo najbolj žlahtne kapljice slovenske Istre. Kjer se skrbno čuva tradicija in kjer Rudijev in Hamov glas dobita posebno mehkobo. Zagotavljamo, v zadnji epizodi se vam bodo dvignile kocine.

Foto: Vinakoper
Foto: Vinakoper

Priporočamo – ob kozarčku refoška by Vinakoper

Kaj pravite, torej? Bi šli po isti poti? V teh zadnjih toplih dneh ujeli vonj po morju, slani veter in toplo sonce, z vsem svojim temperamentom. Istrskim temperamentom. Bi tudi vi prebudili Istro v sebi?

Mimogrede, refošk by Vinakoper naj ima pri tem tudi kaj besede. Dobite ga v poslovalnicah Vinakoper v Ljubljani, Ilirski Bistrici in seveda v Vinskem butiku na Šmarski cesti 1 v Kopru. Odprti so vsak dan od ponedeljka do petka med 8.30 in 20.00 ter ob sobotah med 8.00 in 17.00.

Lahko pa jih tudi pokličete – kaj ni lepu ćet istrijanščino v živo?


Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!