Pričakovali smo odgovore tipa: edinstven program, hitri tečaji, odlični profesorji, ugodne cene in podobno. Bili pa smo prijetno presenečeni, ko so nam odgovorili - intuitivno razumljiv, omogoča več načinov učenja, prilagojen močnim in šibkim točkam slušateljev...

Kakšen je torej idealen tečaj tujega jezika?

  1. Omogoča intuitivno razumevanje jezika.
  2. Učna izkušnja združuje več načinov učenja - zvočno, vizualno in kinestetično.
  3. Program se prilagaja močnim in šibkim točkam slušatelja.
  4. Spodbuja h komunikaciji v ciljnem jeziku.
  5. Ponuja primerno kombinacijo slovnice, besedišča in kulturnih norm.
  6. Slušatelju daje takojšnje povratne informacije.
  7. Omogoča tekmovanje in nagrajevanje.
  8. Pomemben je predvsem produktivno izkoriščen čas in ne cena tečaja.
  9. Program je dostopen na mobilnem telefonu.
  10. Vsebina programa se prilagaja tečajniku in ne obratno.

Če vas zanimajo jezikovni tečaji, si našo ponudbo oglejte tukaj https://panteon.si/jezikovni-tecaji/, ali berite dalje.

Intuitivno razumevanje jezika - tujih jezikov se lahko učimo s pomočjo različnih metod. Vendar pa nam ti recepti ne pomagajo veliko pri spontani rabi jezika v vsakdanji poslovni komunikaciji, ko je treba reagirati hitro in rutinsko. Za to je potrebno jezik govoriti avtomatsko. Intuitivno učenje jezika lahko opazujemo pri naših otrocih, ki so se angleščine dobesedno nalezli iz interneta, različnih iger, glasbe in socialnih medijev. Zato ni čudno, da tudi naši naročniki pričakujejo enak učinek. To pa pomeni uporabo multimedije, igre vlog in predvsem izkoriščanje podobnosti v strukturi jezika, kar omogoča intuitivno razumevanje zloženk in drugih izpeljank. Pri učenju nemščine se tako dobesedno lahko igrate z jezikovnimi lego kockami, s katerimi sestavite neko besedo.

Foto: Panteon College
Foto: Panteon College

Celovita jezikovna izkušnja - jezik lahko izkusimo na več načinov in z različnimi čuti. Ti kanali formirajo psihosomatske markerje, s katerimi v spominu fiksiramo besedni zaklad, kose diskurza in druge strukture. Zato je dobra vsaka jezikovna situacija, kjer lahko jezik doživimo s poslušanjem glasbe, gledanjem video posnetkov ali v kinestetičnem stiku z jezikom v restavraciji, pri nakupovanju in podobno.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Prilagajanje slušatelju - Vsak slušatelj je drugačen in vsak slušatelji ima s svojim pristop k učenju tujih jezikov. Nekatere strategije so uspešne in druge manj uspešne. Dober jezikovni program se prilagaja slušatelju tako, da izkorišča njegove močne točke za hitro učenje jezika, obenem pa ga podpira pri njegovih šibkih točkah. Tako lahko vsak slušatelj hitro napreduje in - kar je še bolj pomembno, napreduje v svojem optimalnem tempu!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Motivacija - Govor in pisanje v tujem jeziku sta glavna kanala po katerih se naučimo tujega jezika. Zato je ključno, da veliko govorimo in tudi pišemo, saj gre za aktivni jezikovni spretnosti, ki najbolj prispevata k učenju tujega jezika. Slušateljem tako omogočamo, da resnično spregovorijo na nivoju, ki ustreza njihovim zahtevam. Obenem jih spodbujamo, da aktivno govorijo v skupini, na videokonferencah ali objavljajo na socialnih medijih.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kombinacija struktur in komunikacije - Jezikovne komunikacije ni brez struktur, ki omogočajo razumevanje in pravilno rabo jezika. Vendar pa mora jezikovni program ponuditi optimalno kombinacijo konverzacije, struktur in kulturnih obrazcev. Šele to omogoča zares sproščeno in naravno komunikacijo, ki je pravi balzam za ušesa vaših sogovornikov.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Povratne informacije - danes so povratne informacije način življenja. Zato imamo v vsakem trenutku pri sebi mobilni telefon, preverjamo sms sporočila ali beremo novice na Facebooku in Linkedinu. In to velja tudi za učenje jezika. Če se ga želimo naučiti, potrebujemo povratno informacijo v realnem času. To je lahko izraz na obrazu sogovornika, ki kaže da nas ni najbolje razumel ali pa učitelj, ki nas popravi in nam predstavi pravi jezikovni obrazec za določeno govorno situacijo.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Igrifikacija - Že v starem Rimu so poznali geslo: “Kruha in iger!” Tako ne preseneča, da si tudi naši slušatelji želijo priznanj in nagrad za katere so pripravljeni tekmovati. Obenem so tekmovanja in kvizi močan motivator pri učenju jezikov, saj se v igro popolnoma vživimo, pozabimo na učenje in se jezik doživljamo intuitivno ter spontano. Močni psihosomatski markerji, ki nastajajo pri igri in tekmovanju, nam zagotavljajo, da se strukture in izrazi kar sami vtisnejo v dolgoročni spomin. Zato so kvizi in druga tekmovanja sestavni del naših jezikovnih programov.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Kvalitetno izkoriščen čas - Za naše slušatelje je najpomembnejši predvsem produktivno izkoriščen čas in ne cena tečaja. Učenje jezika je danes dolgoročna investicija ki se nam bo hitro povrnila, njene prednosti pa bodo ostale.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na vseh platformah - po skoraj dveletni izkušnji z delom od doma je jasno, da slušatelji pričakujejo jezikovni program, ki je dostopen na vseh platformah. Naši programi so prirejeni za delo na osebnem računalniku ali mobilnem telefonu, poleg tega pa potekajo na vseh platformah tudi videokonference, zato ne skrbite – tečaja ne boste nikoli zamudili.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vsebina programa se prilagaja tečajniku in ne obratno. It’s about you and it’s about time!

Pridružite se nam še vi, na https://panteon.si/!