Foto: Center Hitrih
Foto: Center Hitrih

Ne skrbite, saj smo za vas opravili raziskavo o kvalitetnih zobozdravnikih po vsej Sloveniji! Pripravili smo seznam izkušenih strokovnjakov, ki vam bodo pomagali ohranjati vaše zobe v najboljšem možnem stanju!

Ali si želite zagotoviti prijetno vzdušje med obiskom zobozdravnika, kjer boste deležni strokovne oskrbe in prijaznega osebja? Ali pa iščete specializirane storitve, kot so ortodontske rešitve ali estetska zobna nega? Izberite kvalitetne izvajalce in se prepustite njihovi vrhunski ponudbi!

Potujete po Sloveniji in potrebujete nujno zobno oskrbo? Ne skrbite, saj smo tudi za to poskrbeli! Odkrijte kvalitetne zobozdravnike po vsej državi, ki vam bodo zagotovili hitro in učinkovito pomoč, ne glede na to, kje se nahajate! In če imate nujne zobne težave ali potrebujete redno zobno nego, se obrnite na izbrane na njih. Za vas smo preverili kvalitetne v Sloveniji. Tu vam podajamo njihove kontakte:

  • ZOBNA HIGIENA BARBARA BUDIČP.: 031 694 552
  • DENTALNI STUDIO BARBARA ŠKRLJ: 05 993 95 15
  • DB DENT D.O.O.: 030 644 639
  • NENAD MARKOVIĆ - ZOBNA AMBULANTA: 041 616 715
  • ORTHAS, ALEKSANDER SAPAČ S.P.: 031 301 268
  • ADRIDENTAL: 040 427 817
  • DENTALNI CENTER TATALOVIČ: 07 492 20 12
  • ZOBOZDRAVSTVENA ORDINACIJA BARBARA LOMBAR DR.DENT.MED.: 04 255 62 80
  • ZOBNI LABORATORIJ DARJA ČERU SOTLAR: 040 680 275
  • ISKRA DENT, ZOBOZDRAVSTVO, D.O.O.: 01 505 33 71
  • ZOBOTEHNIČNI LABORATORIJ FRANC ROJKO: 02 779 4881
  • ALEŠ JANEŽIČ - ZOBNI LABORATORIJ: 01 724 1820
  • ZASEBNI ZOBOTEHNIČNI LABORATORIJ: 041 514 560
  • SIMEON EFREMOV, SIDENT, S.P.: 051 296 246
  • BRUNO VOJNOVIĆ, DR. DENT. MED.: 04 531 22 60

Torej, ne izgubljajte več časa pri iskanju zobozdravnika in ne skrbite glede vašega ustnega zdravja! Naj vam bodo trenutki pri zobozdravniku vedno brezskrbni in polni nasmehov. Hvala, ker nam zaupate, in ohranite svoje nasmeh na vrhunski ravni!

BDental, Barbara Budič

Štihova ulica 4 1000 Ljubljana tel: 040565677 e-mail: zobozdravstvo.bdental@gmail.com

Globoko zakopana v zavetju mesta se nahaja zobozdravniška ordinacija, kjer se zdravje in umetnost srečujeta. Barbara Budič, ustanoviteljica ordinacije, je ženska z izjemnim smislom za estetiko in strastjo do pomoči drugim. Njen klic je bil jasen že od samega začetka - združiti umetnost s pomočjo v obliki zdravja. Začetki njenega poklicnega potovanja segajo v oddaljeno preteklost, ko je v sebi prepoznala nagnjenost k ustvarjanju in risanju. V srednji šoli je sledila poti zobotehničnega dela, kjer je pridobila znanje o izdelavi zobnih struktur. A Barbara ni želela le izdelovati, želela je popravljati in ustvarjati nasmeh. S trdim delom in nepopustljivo predanostjo je stopila korak naprej, da bi postala zobozdravnica. V njeni ordinaciji se skriva prava paleta zobozdravstvenih storitev, ki segajo od klasične konzervativne nege do visoko tehnoloških nevidnih zobnih aparatov. Prostor odmeva z zvoki kirurških posegov, a hkrati tudi smehom in pogovori, ki ustvarjajo prijetno vzdušje. Njeno delo pa ni zgolj popravljanje zob. Temelji na parodontologiji, zagotavljanju zdravih dlesni, ki so osnova za vsak nasmeh. Ordinacija je več kot le kraj, kjer se zdravi zobe. Prvi obisk je namenjen brezplačnemu pregledu, ki omogoča odprt in iskren pogovor o željah vsakega pacienta. Barbara stremi k temu, da vsakemu posamezniku prisluhne, saj čuti, da je vsak nasmeh edinstvena umetnina.

A njeno poslanstvo ne izvira le iz estetskih nagonov. Njena srčnost in predanost sta zgrajeni na temelju kvalitete in dolgoročnih odnosov s pacienti. Instantni zaslužek ne more premagati tega, kar se zgodi čez desetletja - pacienti, ki se vračajo, ker jim je ponudila ne le zdravje, ampak tudi pristno skrb. To je prava vrednost njenega dela. V zadnjem času se v njeni ordinaciji načrtujejo spremembe. Širitev prostora, vabljivi novi kolegi in večja prisotnost na dveh zobozdravniških stolih. To ni zgolj korak k večji priljubljenosti, temveč prizadevanje za še boljšo komunikacijo in oskrbo pacientov. Njena pot ni bila brez izzivov. Vsak nov pacient prinese svojo zgodbo, svoje strahove in želje.Ona verjame, da je prava umetnost ustvariti nasmeh na obrazu, hkrati pa zagotoviti zdravje. Njena vizija prihodnosti pa ne vključuje le rasti ordinacije, temveč tudi to, da bi imela ob sebi kolege, ki bi delili enako strast do zdravja.

Če želite stopiti v stik z njo, jo lahko dobite na e-poštnem naslovu: zobozdravstvo.bdental@gmail.com. Skozi njihova vrata vstopite v svet, kjer se zdravje in umetnost združita v popoln nasmeh.

DENTALNI STUDIO BARBARA ŠKRLJ

Ulica Nikola Tesla 19 1230 Domžale tel: 05 993 95 15 splet: https://www.dentalnistudio.com e-mail: info@dentalnistudio.com

V globokem zavetju mesta, kjer se mimo hitrega vrveža sliši le šumenje dreves in ptic, se skriva Dentalni studio, kjer se vsak nasmeh pretvori v umetniško delo. Za vsemi temi nasmehi stoji Barbara Škrlj, zobozdravnica, ki je svoje poslanstvo našla prek naključja in predanosti.

Že od malih nog je Barbara sanjarila o tem, da bo nekoč postala zdravnica. Njeno srce je bilo polno želje po pomoči ljudem in lajšanju njihovega trpljenja. Vendar pa je usoda imela drugačne načrte. Tik pred odločitvijo za študij medicine, je v njen svet vstopil svak, ki ji je predstavil kot možnost zobozdravstvo. Mlada, a odločna, se je odločila sprejeti izziv in se podati na pot, ki jo je peljala do študija zobozdravstva. Tisto, kar je zaznamovalo Barbaro že od začetka, so bile njene izjemne ročne spretnosti. Od vedno je blestela v umetniških aktivnostih, njeni prsti pa so se zdeli narejeni za natančno delo. Ta talent se je izkazal za ključno orodje v njenem delu. Formula uspeha, ki ji je sledila skozi leta, je bila enostavna: vsakemu pacientu nudi zdravljenje, ki bi ga izvedla za svoje najbližje. Njene ročne spretnosti in predanost zagotavljajo vsakemu pacientu, da prejme najboljše možno zdravljenje.

Dentalni studio Barbare Škrlj ni zgolj kraj, kjer se popravljajo zobje. To je prostor, kjer se začenja pot do nasmeha, ki osrečuje in navdihuje. Ljudje prihajajo iz različnih razlogov - od preprostih nasvetov o ustni higieni do obsežnih posegov, kot so protetika, kirurgija in celo laserska terapija ter medicinska hipnoza. Čakalne dobe so nekaj, kar je v zobozdravstvu pogosto pereča težava. Država je sicer dala svoje smernice, a Barbara in njen tim so se odločili, da bodo naredili več. Neomejeno delo, predanost pacientom in razumevanje njihovih potreb so jih pripeljali bliže njihovim pacientom. Njihova osnovna filozofija je, da vsak nasmeh šteje in da vsak pacient zasluži najboljše zdravljenje, ne glede na okoliščine.

Barbara ni omejena zgolj na sedanje uspehe. Njene oči so uprte v prihodnost. Pravkar so odprli novi center, ki predstavlja novo poglavje v zgodbi Dentalnega studia. Novi izzivi vključujejo izobraževanja, v katerih se bodo njeno znanje in veščine nadgrajevali, ter usmerjanje v tehnologijo, kot so napredni laserski tretmaji. Njen e-poštni naslov barbara@dentalnistudio.com je most med njenimi pacienti in njo, ter portal do sveta, kjer se umetnost sreča z zdravjem. Skozi njeno delo se kažejo odločnost, umetniška strast in predanost, ki spreminjajo življenja.

DB DENT d.o.o.

Meža 10 2370 Dravograd tel: 030 644 639 splet: http://www.dbdent.si e-mail: info@dbdent.si

Pred dvema letoma je nekje v srcu mesta zaživela ordinacija, ki ni le kraj za zdravljenje zob, temveč prav posebno okolje, kjer se vsak pacient spremeni v zgodbo sreče. DB Dent d.o.o., kjer vsak nasmeh ni le cilj, ampak tudi umetnost.

Pot do uresničitve te vizije se je začela pred dvema letoma. DB Dent d.o.o. se je odprl z jasnim poslanstvom, da ustvarjajo lepe nasmehe ter hkrati pustijo pečat na področju zobozdravstva. Ideja je bila preprosta, a hkrati močna, saj so želeli ljudem omogočiti ne samo zdrave zobe, temveč tudi samozavest, ki jo prinese lep nasmeh. Ordinacija ponuja širok spekter storitev, ki vključujejo protetiko, implantologijo in še več. Ne glede na to, ali je to osnovna preventiva ali bolj obsežni posegi, je njihovo vodilo vedno enako - ustvariti nasmeh, ki traja in ga nosite s ponosom.

Pri DB Dent d.o.o. so prepričani, da je ključ do uspeha v času, ki ga namenijo vsakemu pacientu. V njihovi knjigi je čas, rezerviran za pogovore, razjasnitve dvomov in odgovore na vsa vprašanja. Njihova formula uspeha temelji na tem, da se ne hiti skozi postopke, ampak da se posveti vsakemu posamezniku. Pacienti so pozitivno presenečeni, ko se jim posveti dovolj časa, da se sprostijo, se prepustijo in začnejo verjeti v proces. Njihova filozofija vključuje tudi odprtost in komunikacijo. Če pacient karkoli ne razume, lahko kadar koli pokliče nazaj. To zagotavlja, da so pacienti popolnoma poučeni o svojem zdravljenju, kar še dodatno pripomore k občutku udobja in zaupanja. Ampak, DB Dent d.o.o. je več kot le ordinacija, to je domače okolje. Ko stopite skozi njihova vrata, vas objamejo topli toni, umirjena glasba in prijazni obrazi. To je kraj, kjer se lahko sprostite, kot da bi bili doma. Občutek, da ste v varnih rokah, je neprecenljiv.

Če se želite povezati z DB Dent d.o.o. in začeti svojo pot do zdravega in lepega nasmeha, jih lahko kontaktirate na e-poštnem naslovu: info@dbdent.si. Zgodba DB Dent d.o.o. je zgodba o več kot le zobozdravstvu, to je zgodba o spreminjanju življenj.

NENAD MARKOVIĆ - ZOBNA AMBULANTA

Dunajska cesta 184, 1000 Ljubljana tel: 041 616 715 splet: http://www.dr.markovic.ordinacija.net e-mail: info@mojzobozdravnik.si

Leta 1998 se je v majhnem kotičku mesta začela pisati zgodba, ki je sčasoma postala sinonim za skrbno zdravje in nasmeh. V središču te zgodbe je Nenad Marković, zobozdravnik, ki je izbral pot zdravja in lepote, a predvsem pot graditelja nasmehov. Ko je bil še mladenič, je Nenad razmišljal o splošni medicini, a ga je usoda ponesla v drugo smer - zobozdravstvo. To odločitev je sprejel z odprtim srcem in strastjo, saj je prepoznal priložnost, da polepša ne le zdravje, temveč tudi nasmeh ljudi. Od plomb do kirurgije, v njegovi zobni ambulanti je mogoče najti vse možne storitve, ki jih zahteva skrb za zdrave in lepe zobe.

Nenadova ambulanta ni le kraj za zdravljenje zob, temveč je tudi oaza za vsakega pacienta. V času, ko je vsak korak hitrejši od prejšnjega, se Nenad trudi zagotoviti, da ima vsak pacient svoj čas. Njegova filozofija je preprosta - vzeti si čas za vsakega posameznika, prisluhniti, razumeti in ustvariti zaupanje. To je tisto, kar pacientom daje občutek, da niso le številka, ampak da so del nečesa posebnega. Nenadova ambulanta je prostor, kjer se srečujejo pacienti z različnimi potrebami, od osnovnih plomb pa vse do kompleksnih kirurških posegov. A v ozadju vsakega zdravljenja je enotna vizija, ustvariti nasmeh, ki govori zase. Ne gre le za zdrave zobe, gre za prebujanje samozavesti in zadovoljstva. Vsi vemo, kako mučno je čakati na termin pri zdravniku. Nenad se trudi skrajšati to muko, saj se čakalne dobe v njegovi ambulanti gibljejo nekje okoli 14 dni. To je še en način, kako izraža spoštovanje do časa svojih pacientov.

Pri Nenadu ni zgolj zdravljenje, ampak ustvarjanje odnosov. Vedno ima odprta vrata za vprašanja, dvome ali pogovor. Verjame v moč komunikacije in prepričan je, da je ključ do uspeha v skupnem sodelovanju. Prihodnost Nenadove zobne ambulante je odprta za možnosti, ki jih prinaša ekonomska situacija. Nenad razmišlja o širitvi dejavnosti, a to bo odvisno od okoliščin in potreb pacientov. Za vse, ki želijo stopiti v stik z Nenadom Markovićem in njegovo zobno ambulanto, je naslov info@mojzobozdravnik.si tista povezava med njimi in zdravjem, ki ga gradita skupaj. Njegova zgodba ni le o zobozdravstvu, temveč o veri v moč nasmeha in povezovanja z vsakim pacientom posebej.

ORTHAS, ALEKSANDER SAPAČ S.P.

Ulica generala Maistra 23, 9000 Murska Sobota tel: 031 301 268 splet: https://www.orthas.si e-mail: saso.sapac@gmail.com

V živahnem kotičku mesta stoji ambulanta Ortas d.o.o., kjer se nasmehi stkajo z zaupanjem in skrbnostjo. Sredi vseh teh zob in nalog stoji Aleksander, zobozdravnik z odprtim srcem za delo z ljudmi. Njegova pot se je začela kmalu po prestopu praga zdravstvene fakultete in od takrat naprej piše zgodbe nasmehov. Odločitev za zobozdravstvo ni prišla počasi. Nagnjenje do dela z ljudmi in hrepenenje po pomagajanju se je hitro prepletlo s privlačnostjo zobozdravstva. In morda je bila usoda vmešana, saj je imel prijatelja, ki je že hodil po tej poti. Tako se je Aleksander podal na pot, ki je združila njegovo strast in poklicno pot. Leta 2010 se je rodila ambulanta Ortas d.o.o., Aleksandrovo zatočišče za uresničevanje nasmehov. V svojem delu so se osredotočili predvsem na ortodontijo, umetnost ravnanja z zobmi, ki seže dlje od estetike. Nevidni zobni aparati in protetika so postali njihovo področje znanja, skrbno in predano posvečanje vsakemu pacientu pa njihova osnovna filozofija.

Čeprav se ambulanta ukvarja s številnimi storitvami, splošno zobozdravstvo ni njihova glavna smer. Vendar pa Aleksander in njegova ekipa verjamejo, da je premagovanje strahu in negativnih vtisov ključno. Preventivni pregled je temelj za zdrave zobe v prihodnosti. V ozadju njihovega uspeha je veselje do dela. Aleksander verjame v srečo, ki jo prinaša opravljanje dela, ki ga ljubiš. Pri Ortas d.o.o. so odprti tako v dopoldanskem kot tudi v popoldanskem času. Njihova prilagodljivost v odpiralnem času je odraz njihovega odnosa do pacientov. Želijo si, da bi vsakdo, ne glede na svoj urnik, imel možnost dostopa do kakovostne in skrbne zobozdravstvene oskrbe. Njihova ekipa niso le sodelavci, temveč tudi družina. Trudijo se ustvariti prijetno in uspešno okolje za delo, kar neposredno vpliva na zadovoljstvo pacientov. Ambulanta Ortas d.o.o. je kraj, kjer se nasmehi prepletajo z zaupanjem in skrbnostjo, ter kjer vsakdo najde svojo pot do zdravih in lepih zob.

Za vse, ki želijo stopiti v stik z Aleksandrom in njegovo ekipo v ambulanti Ortas d.o.o., je e-poštni naslov saso.sapac@gmail.com most med zobmi in skrbjo, ki jo nudijo svojim pacientom. Njihova zgodba ni le o zobozdravstvu, temveč o povezovanju in gradnji nasmehov, ki trajajo.

ADRIDENTAL d.o.o.

Zgornja Pristava 3A, 3210 Slovenske Konjice tel: 040 427 817 splet: http://adridental.si/kdo-smo-mi/ e-mail: narocanje@adridental.si

V srcu mesta, kjer se združujejo nasmehi in skrb za zdravje, živi oseba, ki je ključna pri ohranjanju lepih in zdravih zob - Adrijana Kolar, ustna higieničarka. Njeno poslanstvo je skrb za dolgoročno zdravje ustne votline. Adrijana je tista, ki skrbi za zdrave dlesni z odstranjevanjem trdih in mehkih zobnih oblog, ki jim laično rečemo »zobni kamen« . Te dolgoročno povzročajo težave tako v ustih, kot tudi slabo vplivajo na sistemsko zdravje. A njena vloga se ne konča s tem - svoje paciente podučuje o pravilni ustni higieni, saj se zaveda, da je pravilna skrb za zobe in dlesni ključnega pomena za preprečevanje težav. Poudarek daje na vzdrževanje dobre ustne higiene, saj lahko posameznik z lastno skrbjo za ustno higieno, z njeno podporo vzdržuje zdravo ustno votlino in s tem nasmeh, ki traja.

Kot sama večkrat poudari, če zanemarimo skrb za ustno votlino, je ponovna vzpostavitev zdravja v le-tej tek na dolge proge, nič ne gre čez noč. Adrijana verjame v to, da je treba gledati na zobe in obzobna tkiva, kot na dragocen zaklad, ki ga je treba skrbno varovati, saj je nasmeh ključnega pomena za samozavest in splošno dobro počutje. V svetu, kjer se vrednost ustne higiene vedno bolj uveljavlja, Adrijana ve, da je njeno delo pomembno, ne le na lokalni ravni, temveč tudi globalno. Higiena ustne votline je temelj za preprečevanje težav tako v ustni votlini, ko tudi sistemskem zdravju.

Priporočilo za redne obiske pri ustnem higieniku velja po vsem svetu. Pogostost obiskov pri ustnem higieniku se prilagaja individualno glede na stanje v ustni votlini, minimalno pa vsaj enkrat letni obisk ustnega higienika .V njeni zobozdravstveni ordinaciji AdriDental skupaj z ekipo pacientom omogočajo storitve ustne higiene, vključno z ostalimi zobozdravstvenimi storitvami, saj se zavedajo, da je preprečevanje težav ključno in boljše od zdravljenja le-teh. Pacienti pridejo na vrsto v roku meseca dni. Adrijanina strokovnost, predanost in skrbnost zagotavljajo, da so pacienti deležni najboljše možne oskrbe. Njena vrata so odprta za vse, ki si želijo ohraniti svoje zobe in nasmeh za jutri. Za tiste, ki želijo stopiti v stik z Adrijano Kolar in izvedeti več o njeni strokovnosti, je e-poštni naslov narocanje@adridental.si ključna povezava. Njena zgodba je zgodba o gradnji nasmehov, ki trajajo, ter o pomembnosti ohranjanja zdrave in lepe ustne votline za celostno dobro počutje.

DENTALNI CENTER TATALOVIČ

Cesta krških žrtev 112 8270 KRŠKO tel.: 07 492 20 12 splet: www.tatalovic.si e-mail: info@tatalovic.si

Vsi ljudje si želimo lepega nasmeha. Zdravi in lepi zobje pa niso pomembni le za to, ampak tudi za naše splošno zdravje in počutje. Slabi in bolni zobje so lahko krivec za marsikatero drugo težavo z zdravjem, zato je izrednega pomena, da za naše zobe dobro in vestno skrbimo, kar vključuje tudi redne obiske zobozdravnika. Delovanje DCT je dolga in družinska zgodba. Peter Tatalović, dr.dent.med, MSc. je lastnik, strokovni vodja in glavni zobozdravnik.

Družinsko zgodbo sta s sestro Živo, dr.dent.med., spec. zob. in čelj. ortopedije, prevzela po očetu, ki je zgodbo zobozdravstva Tatalović pričel pisati že pred 30 leti. S tem poklicem sta odraščala, zato je bila njuna karierna pot nekako samoumevna. Desetletja izkušenj pa danes ustvarjajo zadovoljne paciente.

Kaj je njihova posebnost? Njihov odnos do pacientov je vedno odkrit. Zanje pacienti niso samo številke, ampak ampak priložnost za dobro storitev. Ničesar ne delajo na silo. Včasih raje pustijo času čas. Najprej rešijo obstoječe izzive, nato se odločijo za bolj kompleksne rešitve, ki jih najprej dobro predstavijo pacientu To je formula uspeha za dolgoročno delovanje. Pokrivajo vsa področja zobozdravstva, tudi kirurgijo, zato lahko pri njih dobite vse storitve na enem mestu. Poznani so predvsem po implatološko-protetičnih storitvah in nevidnih zobnih aparatih.

Zaradi večjega povpraševanja so se čakalne dobe malo podaljšale, so pa odvisne od nujnosti storitve. Verjetno se nihče ne veseli obiska zobozdravnika, a oni so zagotovo garancija za vaš lep nasmeh, zato jih obiščite še danes.

ZOBOZDRAVSTVENA ORDINACIJA BARBARA LOMBAR DR.DENT.MED.

Šolska ulica 9 4205 Preddvor Tel: 04 255 62 80 E-mail: info@zobozdravstvo-lombar.si

Barbara Lombar je zobozdravnica, ki je na svoji poti sledila strasti do medicine in se končno usmerila v dentalno sfero. Njena odločitev je bila premišljena in odločna, kar se kaže v vsakem nasmehu, ki ga je pomagala ustvariti. Medicina je Barbaro pritegnila že od nekdaj, a pot je sledila v dentalno smer. Ko je leta 1997 začela z zasebnim zobozdravstvom, je začela graditi svoj svet zobozdravstva, ki je bil zaznamovan s strokovnostjo in zavezanostjo pacientom. V svoji ordinaciji imajo koncesijo za mladinsko populacijo, medtem ko je za odrasle na voljo samoplačniško zdravljenje.

V Barbarini ordinaciji ne ponujajo le osnovnih storitev, temveč tudi kompletno obravnavo.. Vsak vidik zdravja ustne votline je del njihove skrbno izdelane palete storitev, pri katerih pacienti ne potrebujejo iskati drugih centrov. Njihova ekipa je vključena v vse faze zdravljenja. Čakalne vrste so razmeroma kratke, saj se Barbara in njena ekipa trudijo zagotoviti, da pacienti ne čakajo predolgo. Njihova formula uspeha je preprosta - poslušati pacienta, razumeti težave in se prilagoditi. Njihova filozofija je, da se najboljše rešitve najdejo s sproti prilagajanjem, kar zahteva neprestano učenje in prilagajanje.

V ordinaciji Barbara Lombar se srečajo pacienti od začetka do zdaj. To osebno povezovanje in dolgoročen odnos sta temelj njenega dela. Barbara in njena ekipa ne iščejo le zdravniških rešitev, temveč si prizadevajo najti celostne rešitve za vsakega pacienta, ki prečkajo njihov prag. V svoji dolgoletni karieri je prepoznala, da večja svoboda prinaša večjo priložnost za uspešno zdravljenje. Biti zasebnik ji omogoča, da bolje izpolnjuje potrebe pacientov in jih oskrbuje s povezanimi rešitvami.

Če želite stopiti v stik z Barbaro Lombar in izvedeti več o njeni strokovnosti, je e-poštni naslov info@zobozdravstvo-lombar.si ključen za vzpostavitev povezave. Njena zgodba je zgodba o zavezanosti nasmehom, gradnji osebnih odnosov in iskanju najboljših rešitev za vsakega pacienta.

ZOBNI LABORATORIJ DARJA ČERU SOTLAR

Predoslje 93 4000 Kranj Tel: 040 680 275 e-mail: lab@zirkonij.si

Leta 2009 se je odprl zobni laboratorij, ki je postal pravo središče za ustvarjanje čudovitih nasmehov. Ime za to zgodbo je Darja Ceru Sotlar, ustanoviteljica laboratorija, ki je svojo strast za delo z zobmi nosila že od otroštva. Njeno poslanstvo je postalo spreminjati nasmeh ljudem, ki so morda izgubili vero v svoj nasmeh zaradi izgube zob. Darja je odraščala s čutom za lepoto in pomembnost nasmeha. Vsa leta otroštva je občudovala delo zobozdravnika. Kasneje jo je pot pripeljala v delo zobotehnika.

V zobnem laboratoriju se ustvarjajo različne zobne proteze, prevleke, nadgradnje na inplantantih,wizil proteze iz kovine in tudi brezkovinske proteze. Njihova paleta storitev je raznolika in pokriva vse, kar je potrebno za ohranjanje in obnovitev zdravega in lepega nasmeha. Eden od ključnih elementov, ki postavlja Darjin laboratorij na višjo raven, je digitalizacija. S pomočjo nove opreme se vsak korak postopka digitalizira, kar omogoča natančnost, prilagodljivost in izjemno estetiko pri izdelavi zobnih rešitev. V laboratoriju se posebno pozornost nameni upoštevanju želja pacientov. Skupaj z ekipo se trudijo razumeti želje in potrebe vsakega posameznika, saj vedo, da je osebni pristop ključnega pomena za doseganje izjemnih rezultatov.

Pot do popolnega nasmeha se začne pri zobozdravniku. In to je tudi Darjina vizija. Najprej pacienti obiščejo svojega zobozdravnika, ki nato naroči storitve pri Darji in njeni ekipi, ki s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami dokončajo celoten proces. Za tiste, ki želijo stopiti v stik z Darjo Ceru Sotlar in izvedeti več o njenem laboratoriju, je e-poštni naslov lab@zirkonij.si ključen za vzpostavitev povezave. Njena zgodba je zgodba o ustvarjanju nasmehov, ki ne samo izboljšujejo videz, temveč tudi dvigujejo samozavest in razveseljujejo srca.

ISKRA DENT, zobozdravstvo, d.o.o.

Ulica Kneza Koclja ulica 37, 1000 Ljubljana tel: 015053371 splet: https://iskradent.si e-mail: info@iskradent.si

Leta 1994 se je v središču mesta odprla ordinacija, ki je postala sinonim za izjemno kakovost in strokovnost v oralni kirurgiji. V ospredju te zgodbe je Lovro Iskra, ustanovitelj in oralni kirurg, ki je svojo življenjsko pot posvetil izpopolnjevanju kirurške veščine ter ustvarjanju nasmehov, ki so brezmejno samozavestni.

Oralna kirurgija je veja medicine, ki zahteva specializirano znanje in izkušnje. Lovro Iskra ni le oralni kirurg, temveč ima tudi specializacijo na področju inplantologije. Že od svojih zgodnjih dni je sanjal o tem, da postane kirurg, in to sanje je z ustanovitvijo svoje ordinacije uresničil.

V ordinaciji Iskra Dent se združujejo zobozdravstveniki in kirurgi, saj se zavedajo, da celostna oskrba zahteva ekipno delo. A Lovro in njegova ekipa so posebej specializirani za oralne kirurške posege in inplantante. S svojim strokovnim znanjem in izkušnjami izpopolnjujejo tehniko vsadkov, ki omogočajo ljudem, da si povrnejo nasmeh, samozavest in funkcionalnost.

Lovro in njegova ekipa se ne ustavijo pri osnovnih zobozdravstvenih storitvah. Zobozdravljenje z mikroskopom in uporaba skenerjev sta del njihove vsakodnevne prakse. Lovro poudarja pomen preciznosti in detajlov v vsakem posegu ter izdelavi zobnih rešitev.

Protetika je še ena veja, v kateri izstopa ekipa Iskra Dent. S pomočjo skenerjev izdelujejo visokokakovostne protetične rešitve, ki zagotavljajo ne samo funkcionalnost, temveč tudi estetsko popolnost.

Vsa področja oralne kirurgije in zobozdravstva so v domeni Lovra Iskre in njegove ekipe. Čakalne vrste so relativno kratke - okoli 14 dni, saj si prizadevajo zagotoviti dostopnost za paciente, ki iščejo hitre in kakovostne rešitve.

Lovro Iskra verjame v stalno izobraževanje kot ključ do vodenja in izvajanja najnaprednejših tehnik. Njegova vizija je biti vodilna sila v svoji panogi, kar zahteva neprestano učenje in prilagajanje novim spoznanjem.

Za tiste, ki bi želeli stopiti v stik z Lovrom Iskro in izvedeti več o Iskra Dent, je e-poštni naslov info@iskradent.si ključen za vzpostavitev povezave. Njegova zgodba je zgodba o zavezanosti nasmehom, strokovnosti in vodilni vlogi, ki jo izpolnjuje v svetu oralne kirurgije.A

ZOBOTEHNIČNI LABORATORIJ FRANC ROJKO

Na Tratah 4, 2250 Ptuj tel: 02 779 4881 e-mail: franc.rojko@gmail.com

Leta 1995 je v srcu najstarejšega mesta zaživel zobni laboratorij, ki je v svetu zobne tehnologije že več kot 28 let postavljen na najvišjo raven kakovosti in strokovnosti. Za to zgodbo stoji Franc Rojko, mag. posl. ved. ustanovitelj laboratorija, ki je v sebi združil znanje, izkušnje ter neizmeren navdih za ustvarjanje popolnih nasmehov. 28 let kasneje, ob letošnji obletnici, se ozira nazaj na začetke delovanja laboratorija. V času, ko je država doživljala privatizacijo, so se odločili, da bodo stopili na pot samostojnosti in ustvarjanju svoje zgodbe. Njihova odločitev je bila premišljena, saj so se usmerili v izdelavo vseh možnih zobnih nadomestkov, ki jih pacienti potrebujejo. Njihovo poslanstvo je postalo omogočiti ljudem povrnitev samozavesti in funkcionalnosti nasmeha. Njihove storitve zajemajo široko področje, ki deluje v tesnem sodelovanju z zobozdravniki. Večina naročil prihaja od zobozdravnikov, ki se zanašajo na njihovo strokovnost pri izdelavi natančnih, funkcionalnosti in estetsko dovršenih nadomestkov. Harmonizacija terminov je ključnega pomena, saj si prizadevajo za to, da pacienti dobijo svoje nadomestke pravočasno in brez zamud. Franc Rojko vidi formulo uspeha v znanju in izkušnjah. Stalno sledijo razvoju stroke in uvajajo nove tehnologije in postopke v zobozdravstvu. V tem kontekstu je pravilna izbira nove opreme neprecenljiva. Franc se zaveda, da je digitalizacija prihodnost laboratorijske zobne protetike, zato so investirali v ustrezno opremo. To jim omogoča, da izdelujejo izdelke, ki so bolj zahtevni, hkrati pa uporabljajo najnovejše tehnike. Vse, ki želijo stopiti v stik z laboratorijem in izvedeti več o njihovi ponudbi, vabijo, da pišejo na e-poštni naslov franc.rojko@gmail.com. Njihova zgodba je zgodba o izkušnjah, strokovnosti in ustvarjalnem pristopu, ki dajejo pacientom nasmeh, ki ga ne morejo skriti.

ALEŠ JANEŽIČ - ZOBNI LABORATORIJ

Prešernova cesta 8 1230 Domžale tel: 01 724 1820 e-mail: dentallab.aj@gmail.com

Leta 1990 se je odprla vrata zobnega laboratorija, kjer se že desetletja skriva znanje, izkušnje in strast do ustvarjanja popolnih nasmehov. V središču te zgodbe stoji Aleš Janežič, ustanovitelj laboratorija, ki je od svojega očeta podedoval poklic ter nadaljeval družinsko tradicijo. Že kot otrok je bil Aleš navdušen nad svetom zobozdravstva. Njegov oče je bil vir navdiha, ki ga je pripeljal do odločitve, da se bo posvetil temu poklicu. Že od malih nog je bil vpeljan v ta svet, spoznaval postopke in spoznaval materiale ter tehnične veščine.

Zobni laboratorij Aleša Janežiča igra ključno vlogo v procesu ustvarjanja popolnega nasmeha. Zobozdravnik najprej postavi diagnozo, na podlagi katere je sestavljen načrt za sanacijo zob. Šele nato je v ospredju laboratorij, ki poskrbi za izdelavo natančnih nadomestkov. Pri tem Aleš poudarja, da je ključna kvaliteta. Čeprav se lahko marsikaj hitro naredi, pa se v laboratoriju osredotočajo na izdelavo, ki je ne samo hitra, temveč tudi brezhibna. Formula uspeha za njih ni le o hitrosti izvedbe, temveč tudi o tem, koliko pozornosti, truda in strokovnosti vlagajo v vsako delo. Uporaba pravih materialov in skladnost s protokoli so temelji, na katerih gradijo svojo odličnost.

Gledajoč naprej, Aleš pravi, da je težko natančno načrtovati prihodnost. Digitalizacija je spremenila potek dela v laboratorijih, in z novimi trendi, kot je umetna inteligenca, se pojavljajo nove priložnosti. Vedno se trudijo slediti razvoju in se prilagoditi, da ohranijo svojo vodilno vlogo v panogi. Tisti, ki bi želeli izvedeti več o zobnem laboratoriju Aleš Janežič, lahko pišejo na e-poštni naslov dentallab.aj@gmail.com. Njihova zgodba je zgodba o tradiciji, inovacijah in predanosti kvaliteti, ki dajejo nasmehom prav poseben sijaj.

ZASEBNI ZOBOTEHNIČNI LABORATORIJ

Gregorčičeva ulica 5, 3000 Celje tel: 041 514 560

Pred 27 leti se je rodila zgodba, ki je postala temelj kakovostnih zobnih nadomestkov in nasmehov, ki odražajo strokovnost, dediščino in strast do dela. V ozadju tega uspešnega zasebnega zobotehničnega laboratorija stojijo izkušnje treh generacij, ki so z izjemnim predanim delom ustvarile pravo zgodbo o uspehu. Pred 27 leti se je pojavila odločitev, da se odpre zasebni zobotehnični laboratorij. Odločitev ni bila naključna, saj so tudi drugi prepoznali pomembnost prehoda v zasebno prakso. V tej zgodbi je bila tudi žena neprecenljiva sopotnica, saj je sodelovala pri ustvarjanju skupnega cilja. Njihova predanost temu poklicu je trdno zakoreninjena v družinskih koreninah, saj je že star oče prav tako deloval na tem področju.

Danes je zobotehnični laboratorij že v rokah tretje generacije, kar kaže na zavezanost tradiciji in kontinuiranemu razvoju. Ena od ključnih komponent uspeha je prijaznost in kompatibilnost z zobozdravniki in pacienti. Dobro sodelovanje in razumevanje potreb so tisti elementi, ki ustvarjajo pravo sinergijo med vsemi udeleženci v procesu. Z razvojem tehnologije so se prilagodili novim trendom in napredku. Danes se delo izvaja na 3D računalnikih, kar omogoča natančnost in estetsko dovršenost, ki je ključna za njihove izdelke.

Kljub dolgoletnim izkušnjam pa vedo, da na mladih svet stoji. Mlade generacije so gonilo inovacij ter razvoja. Kljub temu ostaja pomembna konstanta, da je treba delo jemati resno, vendar je enako pomembno, da delo veseli. Strast in radost do dela se prenašata na vsak izdelek, ki zapusti njihov laboratorij. Izobraževanje je eden od temeljev njihovega uspeha. Hitro napredovanje zahteva konstantno prilagajanje, zato redno vlagajo v dodatna izobraževanja, da so vedno na vrhu svoje stroke. Njihova lokacija, Gregorčičeva 5 v Celju, je postala simbol kakovosti in zanesljivega partnerstva za zobozdravnike in paciente.Ta zgodba je zgled tega, kako se tradicija, strokovnost in strast lahko prepletajo v edinstveni uspešni podjetniški poti.

SIMEON EFREMOV, SIDENT, S.P.

Gregorčičev drevored 11, 6230 Postojna tel: 051 296 246 e-mail: simeonefremov@gmail.com

V letu 2023 se je odprla nova zgodba v svetu zobozdravstva, ki je v osrčju svojega delovanja nosila prenos znanja in strasti skozi generacije. Simeon Efremov, ustanovitelj tega zobozdravstvenega podjetja, je sprejel to pot zaradi svojega očeta, čigar poklic je postal tudi njegova strast.

Njegova pot v zobozdravstvo se je začela v družinskem okolju, kjer je že kot otrok opazoval očetove spretnosti. Navdušenje nad procesom ustvarjanja nasmehov in izboljšanja kakovosti življenja se je preneslo nanj, in tako je že od zgodnjih let vedel, kaj želi postati.

Simeon se je podal na pot pridobivanja kompletnega znanja, ki ga je potreboval za opravljanje zobozdravstvenega poklica. Osredotočil se je predvsem na protetske storitve, saj je v teh storitvah videl priložnost za uresničevanje svojega poslanstva – pomoč ljudem pri ponovnem pridobivanju nasmeha.

V času, ko čakalne dobe postajajo vse pomembnejše, je Simeon v svoji ordinaciji ustvaril okolje, kjer se storitve opravljajo učinkovito in hitro. Kakovost je vedno na prvem mestu, vendar se hkrati zaveda, da se pacienti želijo čim prej vrniti svojim vsakdanjim dejavnostim.

Prilagodljivost urnikom in potrebam pacientov je ključnega pomena. Simeon se zaveda, da iskren in pristen odnos z njegovimi pacienti prinaša najboljše rezultate. Komunikacija je ključna, in če pacientom razložiš postopek na njim razumljiv način, se počutijo dostopne in podprte. To jim daje zaupanje in zanje dosegljivo celovito storitev.

Simeonova ordinacija je postala prostor, kjer se s pomočjo najsodobnejših tehnik in znanja ustvarjajo popolni nasmehi. Njegova strast do dela in želja po izboljšanju kakovosti življenja ljudi se odražata v vsakem izdelku, ki ga zapusti njegove roke.

Če bi želeli izvedeti več o storitvah Simeona Efremova, lahko pišete na e-poštni naslov simeonefremov@gmail.com. Njegova zgodba je zgodba o dediščini, strasti in predanosti, ki se prepleta v vsakem nasmehu, ki ga njegova ekipa ustvari.

BRUNO VOJNOVIĆ, DR. DENT. MED.

Kopališka cesta 7 4240 RADOVLJICA tel: 04 531 22 60 E-mail: bruno.vojnovic@siol.net

Bruno Vojnović je ime, ki je postalo sinonim za zavezanost, strast in vrhunsko oskrbo v zdravstvu. Pionir na svojem področju, je bil eden izmed prvih, ki so odprli zasebno oralno kirurgijo, postavivši nove standarde v zdravstveni negi. V tem ekskluzivnem intervjuju nam Bruno razkriva svojo zgodbo o uspehu in poudarja, zakaj je vedno postavljal pacienta na prvo mesto.

Ko je pred 86 leti začel svojo kariero v medicini, si Bruno ni mogel predstavljati, kako pomembna bo njegova vloga v prihodnosti. Skupaj z nekaj predanimi kolegi so odprli svojo zasebno oralno kirurgijo. S trdim delom in predanostjo so kliniko opremili z najnovejšo tehnologijo in strokovnim osebjem, da so zagotovili vrhunsko oskrbo. Toda tisto, kar je resnično postavilo Brunovo kliniko na zemljevid, je bila njihova odločitev za "konzervativno zdravljenje." Namesto da bi posegali v nepotrebne kirurške posege, so se osredotočili na ohranjanje zdravih tkiv in zagotovili, da so posegi potrebni le, ko ni bilo druge možnosti. To je bila revolucionarna ideja, ki je prinesla pacientom manj bolečin in hitrejše okrevanje.

Ena izmed ključnih odločitev, ki je postala blagovna znamka klinike, je bila tudi "samo par dni čakalne dobe." Pacienti niso morali čakati tedne ali mesece na svoj termin. Vojnovićeva klinika je postavila paciente na prvo mesto in se trudila zagotoviti, da dobijo potrebno zdravstveno oskrbo hitro in učinkovito. "Najbolj pomembno je, da pacienta vedno postavimo na prvo mesto. Vsak posameznik je edinstven, in njihova skrb je naša odgovornost. Ko pacienti pridejo k nam, ne gre le za njihovo zdravje, temveč tudi za njihovo dobro počutje." poudarja Bruno Vojnović

Brunova zgodba o uspehu in njegova zavezanost pacientom so navdih za nas vse. Njegova klinika je postala oaza zdravja in dobrega počutja, kjer se pacienti počutijo varne in dobrodošle. Njegova vizija o boljši oskrbi v zdravstvu je postala resničnost, in za to mu bomo večno hvaležni.