Visokotlačni čistilniki in sesalniki so naprave, ki ne smejo manjkati v nobenem domu. S sesalniki poskrbimo za čistočo notranjosti našega doma, medtem ko so visokotlačni čistilniki nepogrešljive naprave za čiščenje njegove okolice.

Visokotlačni čistilnik in njegova uporaba

Visokotlačni čistilnik je naprava, ki na najboljši način izkorišča moč vode. Zanj je značilno, da deluje pod visokim tlakom, ki ima takšno moč, da lahko njegov vodni curek odstrani tudi najbolj trdovratno umazanijo, v mnogih primerih tudi brez čistil.

Za brezhibno delovanje je potrebno visokotlačni čistilnik priklopiti na vir električne napetosti in na dovod vode, ki je lahko mrzla ali topla. Potem pa je potrebno curek le še usmeriti v površino, ki jo želimo očistiti.

Pri tem je potrebno tudi nekaj previdnosti in za bolj občutljive površine izbrati nižji tlak ali pa curek usmeriti z večje razdalje.

Foto: Kärcher
Foto: Kärcher

Najsodobnejši modeli visokotlačnih čistilnikov Kärcher so zasnovani tako, da uporabniku čim bolj olajšajo čiščenje različnih površin. Zato ni nič presenetljivega, da so postali obvezne naprave v številnih domovih.

5 razlogov, zakaj potrebujete Kärcher visokotlačni čistilnik

Na tem mestu se zagotovo tudi vi sprašujete, zakaj potrebujete Kärcher visokotlačni čistilnik. Odgovor na to vprašanje je popolnoma jasen:

1. Visokotlačni čistilnik vam omogoča učinkovito in temeljito čiščenje

Največja prednost visokotlačnega čistilnika je čiščenje pod visokim pritiskom. Posledica tega je, da je odstranjevanje umazanije sedaj še bolj učinkovito in temeljito. Če pa k temu dodamo še številne dodatke in čistila, potem nobena umazanija ne bo problem za vaš visokotlačni čistilnik.

S to napravo bodo vaše tlakovane plošče, vrtno pohištvo in fasada ponovno videti kot novo, in to popolnoma brez večjih gradbenih posegov ali dodatnih stroškov.

Vse, kar potrebujete je visokotlačni čistilnik, ki bo zadovoljil vašim potrebam.

2. Čiščenje z visokotlačnim čistilnikom vam prihrani veliko časa

Ni odveč poudariti, da učinkovitejše in temeljitejše čiščenje prinaša odlične rezultate. Ne samo, da bosta vaš dom in njegova okolica zablestela v polnem sijaju, ampak boste za čiščenje porabili bistveno manj časa.

Visokotlačni čistilnik ustvarja optimalen tlak čiščenja, ki je dovolj močan, da lahko najbolj trdovratno umazanijo odstranite brez drgnjenja.

Foto: Kärcher
Foto: Kärcher

Posledica tega je, da je delo opravljeno z bistveno manj truda in še enkrat hitreje, kar pomeni, da boste na ta način imeli še več prostega časa.

3. Čiščenje z visokotlačnim čistilnikom vam zagotavlja prihranek vode in energije

Čiščenje pod visokim tlakom se je že večkrat izkazalo za izjemno učinkovitega, to pa se v največji meri odraža tudi v prihranku vode in energije. Z visokotlačnim čistilnikom tako ne boste prihranili zgolj vašega časa, ampak se bo njegova uporaba hitro poznala tudi na vašem računu za vodo in električno energijo.

Izjemna moč vode je glavni razlog, da boste s čiščenjem z visokotlačnim čistilnikom prihranili do 50 % vode in energije.

V kombinaciji z ustrezno dodatno opremo in optimalno ravnjo tlaka, je to naprava, ki si jo boste zagotovo želeli imeti v svojem domu.

4. Visokotlačni čistilnik je vsestransko uporabna naprava

Visokotlačni čistilniki so že dolgo znani po tem, da jih lahko uporabljate praktično kjerkoli želite.

S pestro ponudbo dodatne opreme in pripomočkov, je njihovo področje uporabe praktično neomejeno. Tako jih lahko uporabljate za pranje avtomobilov, motornih koles, vrtnega pohištva in avtodomov. Z njimi lahko brez težav očistite tudi cevi, terase, žlebove, pohodne plošče in okolico hiše.

Foto: Kärcher
Foto: Kärcher

Seveda pa niso vsi visokotlačni čistilniki primerni za čiščenje vseh površin.

V ponudbi Kärcher Kušljan so vam na voljo različno zmogljivi modeli, zato je v tem primeru pomembno, da izberete takšen visokotlačni čistilnik, ki bo v celoti zadovoljil vaše potrebe po čiščenju.

5. Uporaba visokotlačnega čistilnika je izjemno enostavna

Visokotlačni čistilnik še nikoli ni bil tako enostaven za uporabo kot je danes. Vse, kar morate storiti je, da napravo priključite na dovod vode in v električno vtičnico, odprete pipo za vodo, vklopite čistilnik in češčenje se lahko začne.

S pomočjo inovativne tehnologije Kärcher boste postali pravi strokovnjak za čiščenje doma, za to pa ne potrebujete nobenega posebnega znanja. Najsodobnejše naprave vam danes omogočajo številne praktične nasvete in optimalno raven tlaka, kar daje najboljše rezultate čiščenja.

Še enkrat dobro pretehtajte vse razloge za nakup visokotlačnega čistilnika. Spoznali boste, da je to naprava, ki jo resnično morate imeti v svojem domu!