Ograje so danes izdelane iz različnih materialov in aluminij je le eden izmed njih. Zato verjamemo, da je za vse kupce ograj izbira ustreznega materiala ena najtežjih odločitev, ki jo morajo sprejeti.

Če iščete najboljšo rešitev za ograditev vašega vrta, dvorišča ali balkona, vam v nadaljevanju predstavljamo 8 razlogov, zakaj je alu ograja odlična izbira.

1. Alu ograje se pohvalijo z nizkimi stroški vzdrževanja

Zavedati se morate, da so zunanje ograje neprestano izpostavljene številnim zunanjim dejavnikom, kot so mraz, vlaga, sonce, veter, prah in druga umazanija. Zato je logično, da je potrebno velik del svoje pozornosti nameniti tudi njihovemu vzdrževanju.

Z izbiro alu ograje je veliko takšnih skrbi popolnoma odveč, saj jih ni potrebno barvati, lakirati ali brusiti. Njihova barva zlepa ne zbledi, ampak še vrsto let ohranja svoj prvotni videz. Vse, kar morate storiti je, da jo občasno očistite z vodo, kar bistveno prispeva k nizkim stroškom vzdrževanja.

2. Alu ograje so dolgotrajne in vzdržljive

Aluminij je sicer zelo lahek material, vendar je tudi izjemno močan. To pomeni, da so alu dvoriščne in alu balkonske ograje odporne na udarce in druge mehanske poškodbe. Prav tako se odlično zoperstavijo tudi vsem zunanjim dejavnikom, kot so na primer visoka vlažnost, vroča poletja in mrzle zime, zato so odporne proti rjavenju in koroziji.

Foto: Elšnik
Foto: Elšnik

Če kupujete ograjo za več let, potem so alu ograje prava zbira. Zanje je značilno, da ne gnijejo ali zbledijo, zato svoj videz ohranijo več desetletij. Povrhu vsega, pa vam bodo vzele zelo malo časa za vzdrževanje.

3. Alu ograje imajo atraktiven izgled

Če so leta nazaj ograje služile izključno varnosti, pa so danes pomemben arhitekturni dodatek doma. Zato je še kako pomembno, da izberete ograjo, ki vam nudi neskončne možnosti oblikovanja – in alu ograja to zagotovo je!

Raznolikost alu ograj praktično ne pozna meja. Alu ograje so vam na voljo v najrazličnejših slogih in barvah. Dandanes prevladujejo črna, bela, siva in opečnata, ki se odlično podajo tako k tradicionalnim kot tudi sodobnim gradnjam.

Izbirate lahko med vertikalno in horizontalno postavitvijo letvic, različnimi širinami letvic, polnili in drugimi zaključki, kar dodatno poskrbi za njihov atraktiven in sodoben izgled.

4. Alu ograje poskrbijo za večjo varnost

Aluminij je zelo močan material, zato ga je težko prebiti, prerezati ali kako drugače poškodovati. Več kot očitno je, da vam alu dvoriščna ograja zagotavlja optimalno varnost pred tatovi, roparji in drugimi nepridipravi.

Če boste svoji alu ograji dodali še osvetlitev, potem ni nobenega strahu, da bi vas ponoči presenetili tatovi, saj se tako osvetljenim objektom običajno na daleč izogibajo.

5. Alu ograje so vsestransko uporabne

Ker je aluminij lahek material, je tudi enostaven za oblikovanje, kar pomeni, da ograjo lahko namestite praktično kjerkoli želite. Primerne so za ograditev vrtov, balkonov in teras, zaradi enostavnega vzdrževanja pa so zelo pogosto namenjene tudi za ograditev trgovskih centrov in gospodarskih objektov.

Foto: Elšnik
Foto: Elšnik

6. Alu ograje so prijazne do okolja

Živimo v obdobju, ko se na različnih področjih prizadevamo k ohranjanju našega okolja. In z nakupom alu ograje boste tudi vi lahko pripevali svoj delček v mozaiku. Aluminij je namreč material, ki je prijazen do okolja, saj ga je po njegovi uporabi mogoče reciklirati. Na ta način poskrbimo za manjše število odpadkov, posledično temu pa so tudi negativni vpliv na okolje bistveno manjši.

7. Alu ograje so cenovno dostopne

V primerjavi s kovino ali kovanim železom, so alu ograje relativno poceni, hkrati pa nudijo enako kakovost. In glede na to, kaj vse vam ponujajo, so najboljša izbira za vse tiste, ki iščete kakovost po dostopni ceni.

8. Alu ograjo je mogoče prilagoditi situaciji na terenu

Za alu graje je značilno, da jih je mogoče zelo enostavno prilagoditi različnim terenom. Zato so primerne tako za ravna kot tudi nagnjena pobočja, prav tako pa vam omogočajo tudi druge možnosti prilagajanja. Sami lahko izberete višino, širino letev, barvo, zaključke in druge dodatke, zato je vsaka alu ograja na svoj način edinstvena.

Pomembno je le, da izberete ponudnika ograj, ki vam nudi izdelavo po meri - v tem primeru boste deležni celovite storitve, od izmer na terenu in njene izdelave, do postavitve. Prepričani ste lahko, da boste na ta način dobili popolno ograjo za vaš dom.