Foto:
Foto:
false
false
false
false

Ali veste, na katerem mestu je 15.000 Slovencev zavedno izgubilo svoja očala in kontaktne leče? V Zagrebu, v največji in najmodernejši očesni kliniki v Jugovzhodni Evropi – Kliniki Svjetlost. Številni pregovori nam govorijo o tem, da so oči eden izmed najpomembnejših organov, a vid najpomembnejši čut.

Klinika Svjetlost svoje zaupanje in odnos s pacienti gradi že več kot 19 let. Petinštirideset zaposlenih strokovnjakov oftalmologov je vedno na voljo pacientom, ki jih je do zdaj bilo več kot 350 tisoč. Vsakemu pacientu se pristopa individualno in se mu ponuja najboljša možna rešitev za vse vrste očesnih težav. Ti vrhunski strokovnjaki so do zdaj opravili več kot 120 tisoč operativnih posegov, polovica od tega pa so posegi laserskega odpravljanja dioptrije.

Klinika Svjetlost je prva zasebna univerzitetna klinika na Hrvaškem, ki ob uporabi najsodobnejše tehnologije opravlja raziskovalno dejavnost in pacientom omogoča najsodobnejše storitve, ki so v tem trenutku dostopne v celem svetu.

V klinikama Svjetlost v Zagrebu in Splitu uporablja se izključno najnovejša femtosecond metoda, ki uporablja AMO IFS laser za oblikovanje roženičnega pokrova in Schwind Amaris laserja za remodeliranje roženice. Danes se kombinacija dveh laserjev šteje kot najboljša kombinacija v laserskem odpravljanju dioptrije.

Osebam, ki zaradi visoke dioptrije niso kandidati za lasersko odpravo dioptrije, Klinika ponuja odpravo dioptrije z vstavitvijo najmodernejših fakičnih leč (ICL). Fakične leče imajo podobno vlogo kot kontaktne leče, vendar ih pacient ne čuti in nima z njimi nobene skrbi.

Klinika Svjetlost je vodilna med evropskimi klinikami v izkušnjah vstavitve najsodobnejših leč (Symfony intraokularne leče in multifokalne leče) s katerimi je možno hkrati odpraviti katarakto in dioptrijo na vseh daljavah.

Tudi poletje je pravi čas za reševanje očesnih težav

Strokovnjaki Svjetlosti svetujejo, da vse težave z vidom rešujemo, takrat ko nas motijo, pri čemer poletni čas ne igra nobene vloge. Odvisno od vrste posega obstajajo pravila, ki je potrebno spoštovati, ampak nobeno pravilo ne omejuje vašega dopusta. „Po navadi se osebe odločajo za poseg, takrat ko imajo največ časa in je to praviloma v času dopusta ali praznikov“, pravijo v Svjetlosti.

Kakovost so prepoznale tudi mednarodne institucije

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost deluje na mednarodnem trgu, saj več kot tretjina pacientov prihaja iz tujine. Delujejo na ravni svetovne medicine in spoštujejo najvišje standarde in tehnologijo globalne znanosti. Potrditev dobrega dela je prejela z nagrado Best Live Surgery Award 2015, ki velja za „oftalmološkega oskarja“. Strokovnjaki klinike na čelu s prof. dr. sc. Nikico Gabrićem so „Oskarja“ prejeli na največjem in najbolj prestižnem svetovnem videokirurškem kongresu Videocatarattarefrattiva v Milanu. Ekipa pet operaterjev Klinike Svjetlost je ob uporabi visoke tehnologije opravila pet zahtevnih operativnih posegov v pičli uri. S tem je bila ponovno potrjena izjemna strokovnost in kakovost te klinike, ki je nagrado prejela v močni in spoštovanja vredni mednarodni konkurenci. Klinika Svjetlost je leta 2016 v Cannesu osvojila nagrado „Best Hospital“, v Berlinu „Quality Choice Prize“ ter potrdila visoke standarde poslovanja in storitev, ki jih ponuja.

Svoje oči so Kliniki Svjetlost zaupali tudi znani Slovenci in Slovenke: Zvezdana Mlakar, Lado Leskovar, Črt Banko, Špela Grošelj, Franci Kek, Ana Haložen, Urška Bračko in Kaly Kolonič pa tudi hrvaške zvezde, kot so: Oliver Dragojević, Maksim Mrvica, Zvonimir Boban, Tereza Kesovija, Jasmin Stavros in Neda Ukraden.