Končno smo dočakali umirjanje pandemije in zato z največjim veseljem sporočamo, da se nam, seveda ob spoštovanju vseh varnostnih ukrepov, povezanih z zajezitvijo širitve Covida 19, ponovno odpirajo vrata, ki vodijo v širni svet.

Skrbno izbrane destinacije

V agenciji ODPELJI.SE smo se skrbno pripravili in izbrali nekaj destinacij za skupinska potovanja, ki imajo ugodno epidemiološko sliko. Na vseh skupinskih odhodih vas bo spremljal slovenski vodnik, ki je dober poznavalec destinacije in svoje delo opravlja profesionalno, predvsem pa s srcem. Na vseh destinacijah imamo prav tako skrbno izbrane lokalne agente, ki jim skozi dolga leta sodelovanja popolnoma zaupamo, da bodo za naše potnike poskrbeli na najvišjem možnem nivoju.

Poleti iz Ljubljane in bližnjih letališč

Glede na naše izbrane destinacije smo našim potnikom zagotovili lete z najboljšimi letalskimi prevozniki in če je le možno, poskušamo zagotoviti tudi najboljše možne letalske povezave. Če se le da in če so povezave z nadaljnjimi letališči ugodne, organiziramo odhode iz ljubljanskega letališča. V nasprotnem primeru pa se odločimo za odhode iz drugih bližnjih letališč. V tem primeru potnikom ponudimo tudi prevoz do letališča.

Covid garancija

Agencija ODPELJI.SE skrbno spremlja in preverja epidemiološke informacije glede potovanj v zvezi s Covid 19. Tako smo v vsakem trenutku potnikom na razpolago s svežimi informacijami. Da pa bodo potovanja še bolj brezskrbna, ponujamo Covid garancijo.

Letos bomo naše skupine popeljali v Gruzijo, na Kubo, na Japonsko, v Dubaj, Oman, na Tajsko, Kostariko in na Maldive.

Gruzija – Čudovita dežela neokrnjene narave, bogate zgodovine in vina

Odhod iz Ljubljane, 24.07. do 01.08.2021

Foto: Odpelji.se
Foto: Odpelji.se

Zakaj ne bi poletnih počitnic preživeli malce drugače? Morda bi se za nekaj dni odpravili na slovensko obalo in izkoristili bone, nato pa preostanek dopusta preživeli v čudoviti Gruziji?

Gruzija, zelena in zasanjana dežela, ki jo zares občutiš šele, ko jo doživiš. Gruzijo bogati veličastna zgodovina, arhitektura, kulinarika in naravne lepote. Zahodni del dežele se zajeda v evropsko celino in je pretežno gorat ter poraščen z gozdovi. Vzhodni del je na azijski celini, kjer prevladuje ravnica, ki je posejana s številnimi polji. Na jugu se Gruzija dotika Črnega morja.

Revija Forbes je Gruzijo (poleg Slovenije!) uvrstila med 7 spregledanih turističnih biserov, ki se jim po koncu epidemije korona virusa obeta največji vzpon. Na ta seznam so se uvrstile še Etiopija, Iran, Burma, Filipini in Tunizija. Pri Forbsu so prepričani, da so neokrnjena narava, bogata zgodovina in privlačna kulturna doživetja tisti faktorji, ki bodo pritegnili tuje goste.

Kuba – Zasanjana lepotica karibskega morja

Odhod iz Ljubljane 11.08. do 22.08.2021

Foto: Odpelji.se
Foto: Odpelji.se

Kuba je zanimiva dežela, ki leži v Srednji Ameriki v zahodnem delu Velikih Antilov in je največji otok Karibov.

Zgodovina Kube je razgibana in polna sprememb. Vsako obdobje od Krištofa Kolumba, prek različnih kolonialnih gospodarstev, do Fidel Castra ji je vtisnilo svoj pečat, ki se je deloma ohranil vse do danes. Kuba je stara kulturna dežela, najstarejša med deželami novega sveta. Tu so se mešale različne kulture, tu sta ustvarjali zgodovino Evropa in Afrika, tu je doma svet, poln sonca in življenja, svet, ki se ni nikoli rešil starega in ki se še ni prerinil v novi čas.

Kuba se ponaša s svojo kolonialno zapuščino, ki je opazna na vsakem koraku, naj si bo to v starih kolonialnih stavbah ali pa v starih avtomobilih ameriške izdelave. Dežela nas bo očarala tudi s prijaznimi in veselimi ljudmi.

Japonska – Dežela vzhajajočega sonca

Odhod iz Ljubljane 16.09. do 27.09.2021

Foto: Odpelji.se
Foto: Odpelji.se

Japonci so narod z zelo razvito kulturo. Tisočletja se je razvijala osamljeno od ostalega sveta, zato je v veliko stvareh posebna, edinstvena in samosvoja. Starodavna kultura se je dolgo upirala tujim vplivom. Od 19. stoletja dalje, ko se je pričela odpirati svetu, se je začela hitro posodabljati. Tako je v današnji japonski kulturi čutiti vplive bližnjih sosed, zlasti Kitajske, kot tudi vplive zahodnega sveta. Japonska in Japonci zaradi številnih posebnosti še vedno zbujajo veliko radovednost tujcev, o čemer se bomo prepričali tudi sami.

Kaj je tako posebnega na Japonskem:

1. Odlična hrana

Unesco je na svoj seznam svetovne dediščine dodal japonsko tradicionalno kulinariko, priznano zaradi uporabe sezonskih sestavin in več stoletij starih kuharskih tehnik. Čeprav Japonska slovi predvsem po sušiju, svojem najuspešnejšem kulinaričnem izvoznem artiklu, ima država širok nabor tradicionalnih jedi, ki nikakor niso omejene zgolj na surovo ribo.

2. Tradicija pitja čaja ima na Japonskem zelo dolgo zgodovino in je zelo spoštovana

3. Gejše

Gejša je tradicionalna japonska hostesa, poklic se je pojavil v 18. stoletju. Beseda gejša je sestavljena iz dveh pismenk GEI (umetnost) in SHA (oseba). Gejše so na Japonskem sprejete kot tradicionalne japonske umetnice, zaznamuje jih lepota, prefinjenost, umetniška nadarjenost, šarm, čistost in popolnost. Njihov način življenja je zelo neznan in skrivnosten, zaradi česar si ljudje ustvarjajo napačna mnenja glede teh deklet.

4. Starodavna Japonska tradicija nošenja Kimonov

Nošenje kimona je umetnost. Če nismo pravilno poučeni, nas lahko v napačno zavezanem starodavnem oblačilu Japonci zamenjajo celo za (živega) mrtveca! Kimono se preklopi okoli telesa, vedno z levo stranjo preko desne (razen če se oblači pokojnika - lahko predstavljamo zaprepadene poglede domačinov). Zaveže se s širokim pasom, imenovanim obi. Kimono se nosi s tradicionalno obutvijo, natikači geta, nekakšnimi japonkami z lesenim podplatom in obutvijo zori, bolj podobno običajnim japonkam, kakršne poznamo na Zahodu. Zraven se nosijo nogavice tabi – z ločenim palcem.

5. Samuraji - vojaški bojevniki, ki so služili predvsem plemstvu. Samuraji so bili skromni, zvesti, požrtvovalni, neustrašni in dobro izurjeni bojevniki. Njihovo glavno orožje so bili meči.

6. Tradicionalni japonski vrtovi

Navdih za tradicionalne japonske vrtove je narava, zato jo vrtovi čim bolj posnemajo. Vrtovi niso šablonsko urejeni v obliki gredic, v njih so različna drevesa, grmi, skale in kamenje ter voda. Voda je zelo pomemben element, najdemo jo v obliki ribnikov, slapov, potokov.

7. Manga in anime

Manga so stripi, narejeni na Japonskem in so lahko različnih žanrov, npr. romantičnega, pustolovskega, akcijskega, psihološkega...

Anime so animirane serije, filmi ter kratki filmi. Njihov slog risanja je enak kot pri mangah, le da so te večinoma barvne. Pogosto so anime le animirane oblike mang ali video iger.

8. Sumo

Sumo je na Japonskem najbolj priljubljena borilna veščina, sumo borci pa pravi zvezdniki, ki jih obožuje ves narod. Pri sumu tekmujeta dva borca, ki imata okoli bokov oblečen nekakšen predpasnik, drugače pa sta gola. Med sabo se porivata in skušata nasprotnika odriniti tako, da se ta spotakne in pade. Če se nasprotnik dotakne tal s katerim koli drugim delom telesa poleg nog, je premagan.

9. Po japonski s hitrostjo 300 km/h

Japonska je znana po enem izmed najbolj sodobnih in razvitih prevoznih sistemov na svetu, njihove vlake odlikujeta izjemna točnost in učinkovitost. Japonski hitri vlaki (v angleščini bullet trains) se imenujejo Šinkansen in dosežejo hitrost več kot 300 km/uro.

10. Stranišče, ki umije in posuši zadnjo plat

Vsak zahodnjak ob prvem obisku Japonske doživi kulturni šok; že odhod na stranišče se lahko spremeni v pravo dogodivščino. Japonci ne bi bili Japonci, če ne bi tudi "umetnosti" odhoda na stranišče pripeljali do popolnosti - razvili so stranišča z bidejem in drugimi "nepogrešljivimi" dodatki, ki jih dandanes najdemo v več kot polovici japonskih gospodinjstev. Japonska stranišča tako veljajo za najbolj napredna na svetu, zagotovo bi jih lahko uvrstili tudi med najbolj čista.

To in še mnogo več nas čaka na našem zanimivem potovanju po Japonski.

Dubaj in Oman / Pravljični Oman

Odhod iz Ljubljane 23.10. do 31.10./03.11.2021

Foto: Odpelji.se
Foto: Odpelji.se

Skok v mesto presežkov in neskončne puščave nas zagotovo ne bo pustil ravnodušnih! Spoznali bomo, kaj prinese bogastvo nafte, seveda, če ga znajo pravilno izkoristiti.

Obiskali bomo tradicionalni in moderni Dubaj. Pot nas bo vodila v najstarejši del mesta – Bastakio, kjer bomo obiskali zanimiv Muzej Dubaj in se nato z vodnim taksijem, imenovanim Abra, odpeljali na drugo stran Creeka. Sprehodili se bomo po tržnici z začimbami in nato obiskali še poznano tržnico z zlatom. Kasneje se bomo odpeljali po Sheikh Zayed cesti, ob kateri stojijo najmodernejše zgradbe. Prispeli bomo do predela Jumeirah, najbogatejše četrti Dubaja, kjer se ponosno dviga hotel Burj Al Arab, ki se ponaša s sedmimi zvezdicami. Pot bomo nadaljevali po umetnem otoku Palm Island do hotela Atlantis. Nato si bomo v največjem nakupovalnem centru Dubai Mall ogledali plešoče fontane in se z najhitrejšim dvigalom na svetu v samo eni sekundi dvignili za deset metrov in prispeli na razgledno teraso najvišjega nebotičnik na svetu, 828 metrov visokega Burj Khalife. Obiska bomo tudi Emirates Malla z notranjim smučiščem. Obisk glavnega mesta Združenih arabskih Emiratov - Abu Dhabi z otokom Yas, ki poleg razkošnih hotelov in marine slovi po stezi za formulo 1 (F1). Obiskali bomo muzej Louvre Abu Dhabi ter osupljivo belo mošeje Shiekh Zayed Mosque.

Foto: Odpelji.se
Foto: Odpelji.se

Oman se nam bo predstavil precej drugače; kljub bogastvu je dežela ostala precej tradicionalna. Ponaša se s prekrasno naravo, nepozabnimi oazami, visokimi kanjoni, puščavo, želvami, prelepimi plažami in sinje modrim morjem. Posebno bogastvo pa so prijazni domačini.

Maldivi - Potovanje in počitnice

Odhod iz Dunaja z direktnim letom na Maldive 24.12. do 01.01.2022

Foto: Odpelji.se
Foto: Odpelji.se

Kaj je lepše kot Novo leto preživeti na rajskih Maldivih?

Maldivi so skupina okoli 1190 majhnih in nizkih atolov v Indijskem oceanu. Točno število otočkov ne bo nikoli moč ugotoviti, ker pogosto nastajajo novi, nekateri se prepolovijo in nekateri potonejo. So eni najlepših otokov na svetu in pravi raj na zemlji. Zaradi naravne lepote jih je Marko Polo poimenoval »Biseri Indijskega oceana«. Ponujajo najlepše počitnice na svetu z bistrimi lagunami, kokosovimi palmami, snežno belo peščeno obalo, koralnimi grebeni, mavrično pisanim podvodnim svetom in sproščenim načinom življenja.

Tajska – Rajska Tajska

Odhod iz Ljubljane 25.12. do 06.01.2022

Foto: Odpelji.se
Foto: Odpelji.se

Tajska obiskovalcu nudi veliko: veličastne templje in palače, starodavna mesta, dih jemajočo pokrajino, neokrnjene gozdove, pravljične otoke in bele peščene plaže, obdane s turkizno modrim morjem. Toda največji čar deželi dajo njeni prebivalci - vedno nasmejani in prijazni, vedno dejavni in nemirni, vedno pripravljeni pomagati, radovedni in sramežljivi ob enem. Nič čudnega torej, da Tajski tako domačini, kot tudi tujci pravijo »Siam Yiim«, kar pomeni »Siam, dežela smehljaja«.

Potovanje bomo pričeli v tajski prestolnici Bangkok, kjer si bomo ogledali pomembne templje vključno s kraljevim templjem. Nato se bomo odpeljali do plavajočih tržnic in mesta Kanchanaburi s kruto preteklostjo. Sledi polet na sever, v prijetno mesto Chiang Mai in izlet do Zlatega trikotnika. Ne bomo izpustili bližnjega srečanja s sloni in tigri. Na koncu potovanja nas čaka še oddih na enem izmed rajskih otokov Tajske.

Kostarika – Pura Vida

Odhod iz Benetk 28.12. do 12.01.2022

Foto: Odpelji.se
Foto: Odpelji.se

Potovanju po tej čudoviti deželi bomo pričeli v zeleni prestolnici San Jose, se nato odpeljali na karibsko stran do prijetne vasice Puerto Viejo de Talamanca. Navdušeni nad Kostariko si bomo ogledali najbolj poznan, še vedno delujoč vulkan Arenal, se sprehodili po visečih mostovih, se kopali v toplih vrelcih in skozi celotno potovanje občudovali bujno naravo ter živali, ki nam bodo na vsakem koraku križale pot. Za konec potovanja bomo obiskali še Narodni park Manuel Antonio, ki se poleg prekrasne narave in zvedavih živali ponaša tudi z najlepšimi plažami v deželi. V prijetnem hotelu ob morju si bomo nabrali novih moči za leto 2022!

Naša vizija

Izkušnje in naše trdo delo so poplačane tako z zaupanjem stalnih potnikov, kot tudi z vedno novimi zadovoljnimi potniki.

V agenciji ODPELJI.SE se dnevno izobražujemo, udeležujemo svetovnih turističnih sejmov in obiskujemo nove destinacije. In ravno zato lahko svoji ponudbi vedno dodajamo nove destinacije za nova potovanja, za katera se trudimo, da so vedno dobro organizirana. Za naša potovanja vam jamčimo kakovost in zadovoljstvo naših potnikov. Vse ponujene destinacije predhodno obiščemo, programe skrbno in premišljeno pripravimo, saj vam le tako lahko ponudimo kar največ.

Z nami na čisto vsak kotiček našega planeta

Želimo vam uresničiti prav vse želje za aktivno in drugačno preživljanje vašega prostega časa. V naši agenciji ne poznamo besede »se ne da«. Pripeljemo vas lahko čisto na vsak kotiček našega planeta.

Za podrobnosti in rezervacije pokličite na telefon 01/42 54 123 ali nam pišite na info@odpelji.se. Vsa naša ponudba je zbrana in vedno dostopna na naši spletni strani www.odpelji.se.

Vabljeni v deželo Čarobnih potovanj, vabljeni k nam!