Foto: fizkes / Shutterstock.com
Foto: fizkes / Shutterstock.com

Odločimo se za poživitev garderobe, omislimo si nov videz, a vse pogosteje pozabimo tudi na okolje, v katerem bivamo. Tudi dom namreč potrebuje nekaj osvežitve. Šele tako se boste v vašem domovanju spet počutili prijetno in predvsem "doma".

Z nekaj potezami do velikih rezultatov

Če se poigravate z idejo, da bi svoj dom prenovili, vas zagotovo hitro preplavijo misli o dolgotrajni adaptaciji, ki poleg nemalo stroškov običajno terja tudi veliko časa in skrbi. Obstajajo pa tudi drugi načini, da bo pot do nove podobe vašega doma prijetna in bo ambient za vas in vaše goste zanimiv. Velike spremembe lahko dosežete že z nekaj majhnimi koraki. Zakaj si ne bi omislili novega kosa pohištva? V ponudbi je različno pohištvo, odločite se lahko za novo posteljo z oblazinjenim vzglavjem, ki so denimo letos trend sezone. Morda se odločite za zofo, ki s svojim retro videzom spominja na čase 50-ih let preteklega stoletja. V ponudbi je tudi pisan nabor pohištva za pisarne, izbirate pa lahko tudi med prostornimi omaricami za predsobe, kamor boste poleg oblačil in obutve lahko shranili tudi vsakdanje pripomočke, obenem pa vas bodo navdušile zaradi topline lesa in atraktivnega videza. Odločate se lahko med različnimi kosi pohištva, preden pa se odločite za nakup, preverite predvsem velikost prostora, kamor boste namestili nov kos pohištva. Pri izbiri nove postelje ali zofe pa preverite tudi material. Umetno usnje je enostavno za vzdrževanje, medtem ko je semiš ali tekstilna prevleka lahko precejšen zalogaj za čiščenje, saj potrebuje globinsko nego.

Videz ali udobje? Poskrbite za oboje

Kos pohištva, ki vedno pride prav in s pravo izbiro popestri prostor, je zagotovo stol. Izbirate lahko med različnimi modeli in slogi stolov, vse od kovinskih, pa lesenih, pisanih ali enobarvnih stolov, morda se odločite za oblazinjen stol ali pa visok stol z vrtljivim mehanizmom. Izberete lahko model, ki se bo ujemal s preostalim pohištvom vašega doma, morda pa se odločite za povsem svojstven model, ki bo izstopal. Preden vendarle izberete nov stol, se prepričajte, predvsem kako pogosto, boste uporabljali nov stol. V primeru, da bo postal nepogrešljiv vsakodnevni pripomoček pri vaših opravilih, izberite oblazinjen stol, na katerem vam bo udobno. Če iščete stol, na katerem boste sedeli le krajši čas, pa se lahko nekoliko bolj osredotočite na njegov videz, da se bo ta ujemal s preostalim interierjem vašega doma.