Prava rešitev za rehabilitacijo posameznikov je fizioterapija, saj jim v času zmanjšane ali otežene mobilnosti pomaga do ponovne vzpostavitve fizične kondicije, izboljša njihovo ravnotežje, hojo in jim pomaga do hitrejšega okrevanja. Področja fizioterapije so številna, zelo uveljavljeno pa je tudi izvajanje fizioterapije na domu, s katero se ukvarja podjetje Therapia d.o.o., najstarejše in največje podjetje v Sloveniji, ki je specializirano za fizioterapijo na domu. Skozi dolga leta so pridobili številne izkušnje in razvili lastno metodo za rehabilitacijo posameznikov na domu, s katero dosegajo kar 97-odstotno uspešnost.

Komu je namenjena fizioterapija na domu in kako poteka?

Izvajanje fizioterapije na domu je v prvi vrsti namenjeno osebam s slabim ravnotežjem, tistim, ki imajo težave s hojo ali ne morejo več samostojno hoditi ali sedeti. Vzrok za to je starost in zmanjšana aktivnost starejših ljudi, še pogosteje pa do tega pride zaradi številnih nevroloških ali drugih bolezni ter travmatoloških, ortopedskih in drugih težav, ki lahko močno spremenijo vsakdanje življenje posameznika. Zaradi oteženega gibanja pride do izgubljanja vzdržljivosti, kondicije in moči ter propadanja mišične mase, posledično posamezniki težje pridejo do ambulant za fizioterapijo, zato je zanje najprimernejša fizioterapija na domu.

Podjetje Therapia d.o.o. je izkušeno in strokovno visoko usposobljeno za izvajanje fizioterapije izključno na domu in pokriva področja z vse Slovenije. Kader sestavlja največje število diplomiranih fizioterapevtov, ki si nenehno izmenjujejo znanje, ga nadgrajujejo in so še posebej usposobljeni za izvajanje fizioterapije za osebe po možganski kapi. Fizioterapija na domu je strokovno podkovan način izvajanja fizioterapije, ki ga začnejo z brezplačnim pregledom, kjer preverijo zdravstveno stanje klienta, mu razložijo celoten koncept in potek fizioterapije, klient pa se sam odloči o pogostosti fizioterapij. Terapije potekajo po ustaljenem sistemu – na začetku se ponovijo in popravijo vaje prejšnje terapije in dela doma, nato pa sledijo nove vaje, prilagojene vsakemu klientu posebej. Pred koncem klient dobi na papirju napisane in narisane vaje za izvajanje samostojno na domu. Za vsa vprašanja v zvezi z izvajanjem fizioterapije na domu ali za naročilo na brezplačni pregled so na voljo na telefonskih številkah 080 44 66 ali 040 858 959, možen pa je tudi kontakt prek spletnega obrazca ali elektronske pošte na naslovu info@therapia-dom.si, kjer bodo v najkrajšem možnem času odgovorili na vprašanja o celotnem postopku.

Fizioterapevtska metoda za učinkovito rehabilitacijo ne glede na težave in bolezni

Fizioterapija na domu je najučinkovitejša, ko se drži preverjenega koncepta, ki pa je hkrati prilagojen potrebam vsakega posameznika. Tako je verjetnost za uspešno rehabilitacijo veliko večja, kakovosten fizioterapevt, kakršni so v podjetju Therapia d.o.o., pa metode in tehnike fizioterapije še nadalje razvija in vključuje dodatne vaje in aktivnosti za čim bolj učinkovito fizioterapevtsko obravnavo in končno rehabilitacijo posameznika.

Težava fizioterapevtskih metod je ta, da so prilagojene rehabilitaciji le posamezne težave, npr. za bolnike s Parkinsonovo boleznijo, multiplo sklerozo ali tiste, ki okrevajo po možganski kapi, navadno pa imajo ljudje, ki poiščejo rehabilitacijo, težave zaradi več bolezni in težav hkrati. V ta namen so po desetletnem raziskovanju, izkušnjah pri rehabilitaciji in študiju strokovnih in znanstvenih člankov v podjetju Therapia d.o.o razvili lastno metodo za celostno fizično rehabilitacijo posameznikov ne glede na to, kaj je vzrok njihovih bolezni in težav. To je fizioterapija na domu, pri kateri fizioterapevt ne deluje po trenutnem navdihu, temveč natančno ve, katere vaje mora naučiti klienta za čim uspešnejšo rehabilitacijo, koliko ponovitev je potrebnih pri posamezni vaji in v kakšnem zaporedju jih je treba izvajati. Tako je zagotovljen najboljši napredek v najkrajšem možnem času.

Fizioterapija na domu lahko popolnoma odpravi posledice možganske kapi

Sodoben način življenja pri mnogih danes povečuje možnosti za možgansko kap – visok krvni tlak, povišan krvni sladkor ali sladkorna bolezen, premalo gibanja, kajenje, stres in debelost so le nekateri od vzrokov, zaradi katerih lahko pride do krvavitve v možganih ali strdka, ki povzroči možgansko kap. Ta lahko popolnoma spremeni posameznikovo življenje, povzroči duševne in telesne težave in fizično delno ali popolno nezmožnost gibanja. Okrevanje in rehabilitacija sta dolgotrajni in zahtevni, potekati morata celostno in z vključevanjem različnih strokovnjakov, predvsem rehabilitacijo pa je priporočljivo izvajati čim dlje – že pred začetkom pa tudi po zaključku zdravljenja, zato je prava izbira fizioterapija na domu, ki jo v podjetju Therapia d.o.o z odličnimi rezultati izvajajo že več desetletij.

Možganska kap vsakega posameznika prizadene v različni meri, uspešnost okrevanja pa je mogoče napovedati že v času 3 do 9 dni po kapi. To se začne že v bolnišnici po oceni stanja pacienta, nato pa se mora čim bolj intenzivno nadaljevati tudi doma, ob pomoči različnih strokovnjakov in svojcev, saj je le tako okrevanje lahko resnično uspešno. Ob predvideni zdravstveni terapiji v javnem zdravstvu ima posameznik približno 75 % možnosti za dosego določene ravni, rezultat pa je lahko veliko boljši, če se ob tem poslužuje še dodatne kakovostne rehabilitacije kot je fizioterapija na domu.

Fizioterapija na domu zagotavlja najboljše rezultate pri okrevanju in rehabilitaciji

Čas rehabilitacije v javnih zdravstvenih ustanovah je omejen, zato posameznik največkrat ne doseže svojega maksimuma. K temu pripomore dodatna rehabilitacija na domu, s katero je okrevanje veliko uspešnejše. Fizioterapija na domu poskrbi za izboljšanje hoje in koordinacije, saj hoja po kapi kljub rehabilitaciji največkrat ostane otežena, fizioterapevt iz podjetja Therapia d.o.o pa doma vsakemu posamezniku prilagodi načrt rehabilitacije, rehabilitacija je strokovno vodena, dolgotrajna in neprekinjena in se začne že takoj po kapi, ko klient šele čaka na sprejem v katerega od rehabilitacijskih centrov.

Fizioterapija na domu je ključnega pomena za izboljšanje kakovosti življenja posameznika po različnih boleznih ali težavah, ki se največkrat pojavijo v kombinaciji in tako otežijo vsakodnevno samostojno funkcioniranje posameznika. Fizioterapevti iz podjetja Therapia d.o.o se obravnave vsakega klienta lotijo individualno in celostno, s sistemskim pristopom in z lastno razvito fizioterapevtsko metodo. Poskrbijo za čim hitrejše izboljšanje kondicije, fizičnega in psihičnega počutja ter vsakemu posamezniku pomagajo k večji samostojnosti in dosegu njegovega polnega potenciala. Tako lahko tudi po zahtevnih stanjih kot je možganska kap ponovno zaživijo svoje polno življenje brez preprek in ovir.