Kaj, ko bi lahko z le nekaj posodobitve in sodobnih elementov klasična lesena vhodna vrata prelevili iz neopaznega povprečja v dih jemajoč, avtentičen, a še vedno topel vhod v dom?

Vhodna vrata Pirnar, Francija
Vhodna vrata Pirnar, Francija

Pa naj gre za nekoliko blago ali pa vpadljivo barvo – velik del Slovencev se še vedno boji izstopati. Pravijo, da nam je to zakoreninjeno v kulturi. Pa vendar ni boljšega načina kot preseči to omejujočo miselnost z udarno barvo zunanjih vrat. Na lastne oči se lahko prepričamo, kako plemenito in drzno, a hkrati domače izpade modra, ki kar namesto vas govori vašo zgodbo.

2. Vzorce vključujte subtilno

Nasičenost vzorcev iz preteklosti posodobimo tako, da vzorce v vrata vpeljemo subtilno. Dovolj bo izbran vzorec, ki izraža vašo edinstvenost. Če se odločite za ročno izdelane vhode PIRNAR, vam vzorce ustvarijo povsem unikatno. Tako v Sloveniji kot v svetu so že dokazali, da se spoznajo na subtilno vpadljivost.

3. Glavno vlogo lahko prepustite aluminiju

Vhodna vrata Pirnar, Francija
Vhodna vrata Pirnar, Francija

Pišemo o lesenih klasikah, kar naenkrat pa se znajdemo pri aluminiju? Poleg tega, da je aluminij izjemno odporen na vremenske vplive ter nudi vrhunsko zvočno in toplotno izolacijo, obenem omogoča številne možnosti obdelave. Ta pa pripelje do osupljivih oblikovnih rešitev, tudi takšnih, ki pričarajo pridih preteklosti. Denimo kolekcija PIRNAR Classico staplja bogastvo preteklosti in dotik sodobnosti v očarljivo celoto.

4. Očarajte z ambientalno osvetlitvijo

Vhodna vrata Pirnar
Vhodna vrata Pirnar

Od medenine do poezije vzorcev, oblik in zaobljenih linij. V njih se skriva nekaj tako mogočnega in nežnega hkrati. Rustikalnost se čuti že na daleč. Tisto, kar prinaša sodobnost, pa je ambientalna osvetlitev, ki poskrbi, da unikatna vrata zasijejo v polnem sijaju. Svetlobni učinki so vedno odlična izbira tudi za tiste, ki izberejo bolj klasična vrata in jim dodajo bodisi talno ambientalno osvetlitev bodisi osvetlitev edinstvenih vratnih potezal.

5. Stil preteklosti ovijte v tehnologijo

Vhodna vrata Pirnar
Vhodna vrata Pirnar

Ko tradicionalno viktorijansko pročelje v svoje veličanstvo sprejme tehnološki napredek, dobimo neprimerljiv rezultat. Prefinjena belina in vgrajena inovativna tehnologija z odklepanjem na prstni odtis sistema SECURO, ki ga je razvilo podjetje PIRNAR. Tehnološki napredek je vstopom v naše domove prinesel najvišjo stopnjo varnosti in udobja, zaradi česar čedalje več ljudi prisega na odklepanje brez ključa.

6. Vratnim ročajem vdihnite osebni pečat

Tehnologija pa je prinesla še en trend. Zadnja leta je tako družben kot poslovni svet zaznamovala personalizacija. Naša imena vgravirana krasijo steklenice, na poštne nabiralnike dodajamo citate, izdelamo si lahko kozmetiko posebej za kožo, tudi na vhodnih vratih lahko pustimo neprecenljiv osebni pečat. Običajno se ljudje odločajo za vgraviran priimek na vratnem potezalu, ki ga krasi osvetlitev LABELUX. Videz – nadstandarden.

7. Prisluhnite simfoniji lesa in sodobnega minimalizma

Vhodna vrata Pirnar
Vhodna vrata Pirnar

Tudi novodobni trendi, kot so čiste linije, črni vratni ročaji linije, minimalizem, znajo pričarati neprimerljivo domačnost. Ko se zlijeta sodobni minimalizem in toplina narave, zaslišimo pravo simfonijo. Kdo si tega ne bi želel doživeti vnovič, preden stopi v svoj dom? Načelo »manj je več,« v takšnem oblikovanju dobi svojo pravo moč. To načelo pa znajo harmonično izpeljati le največji mojstri.

8. Prepustite se najnovejšim tehnološkim trendom

Vhodna vrata Pirnar
Vhodna vrata Pirnar

Revolucionarni korak k izčiščenemu oblikovanju, ki kar kriči po novodobnosti, pa je razvoj sistema OneTouch. Slednji omogoča popolnoma ravno ploskev vrat s potopljenim potezalom. Predstavljajte si – s prepoznavanjem vašega prstnega odtisa se ročaj elegantno izvleče in zasije v razkošni osvetlitvi, vrata se odklenejo in vi vstopite. Toplina lesa je dopolnjena s tehnološko naprednimi elementi.

OneTouch je svetovna inovacija in prvi sistem na trgu s samodejnim izvlečnim in uvlečnim potezalom ter prilagojeno osvetlitvijo, ki se odzove na vaš prstni odtis. Podjetje Pirnar je kot največji inovator na področju vhodnih vrat za OneTouch prejel nagrado German Design Awards Winner 2017.

9. Toplino poiščite tudi v hladnih odtenkih

Vhodna vrata Pirnar
Vhodna vrata Pirnar

Od živahnih pa do hladnih barv. Letos si je svoje mesto med trendi ponovno priborila antracit siva barva, ki se nadaljuje v leto 2021. Kdo bi si mislil, da sicer hladna barva zmore delovati tako toplo? V kombinaciji z očarljivim, tipično klasičnim vzorcem na steklu in v objemu ornamentov brez težav.

10. Vzdušje obogatite s steklom

Steklo lesenim zunanjim vratom vedno doda vzdušje. Pridih prestiža lahko dosežemo celo z vgrajenim kosom žarečega kristala na potezalu iz Steklarne Rogaška. Vhodna vrata so namreč veliko več kot le funkcionalna nujnost.
Naša domišljija nima meja, samo dovoliti si jo moramo izživeti. Prav tako nima meja domišljija Pirnarjevih mojstrov, ki nam pomagajo pokazati, skozi kakšen vhod v svoj dom lahko ponosno vstopite. Komu zaupati, če ne tistim, ki so za oblikovanje in inovacije prejeli največ nagrad na svetu. Zato prelistajte kataloge z najnovejšimi Pirnar kolekcijami ali pokličite njihove izkušene svetovalce.