Danes so tako otrokom na voljo razne igračke, ki jim omogočajo ne samo zabavo, tudi izobraževanje in razvijanje domišljije, spodbujanje miselnosti, ipd. Tako starši pri izbiri igrač nimamo večjih preglavic, ker so na trgu razne otroške igrače, ne glede na želje in interese otrok.

Igrače so vedno dobrodošle. Ne glede na priložnost za katero otroku kupujemo, vemo, da največ veselja prinesejo prav te. Običajno jih največ kupimo v času božičnih praznikov, sicer pa tudi, ko ni nobene priložnosti, ampak kar tako. Kar je seveda prav, vse dokler si lahko privoščimo in poskrbimo za zadovoljstvo otroka. Otroci velikokrat spremljajo zadnje trende, ki so običajno povezani z risankami in priljubljenimi liki iz teh. Ker pa je teh kar nekaj, je dobro, da poznamo, kateri liki se dopadejo otroku in mu kupimo igračo, zaradi katere bo vesel. Ker otroške igrače so vedno bile in vedno bodo največje veselje otrok.

Otroci so si zelo različni in običajno že zelo hitro začnejo kazati interese. Tako se bo morda deček navduševal nad avtomobili, deklica pa nas raznimi punčkami. Seveda to ni nujno in nič nič narobe tudi, če je obratno. Pomembno je, da otroku nudimo tisto, kar ga razveseljuje. Bodisi je to nekaj po naših pričakovanjih ali pa tudi ne. Otroške igrače so vsekakor namenjene otroku in igri otroka, kar pa ne izključuje tudi, da bodo morda nekatere zanimive tudi odraslim. Kot so recimo družabne igre, katere igramo skupaj.

Otroške igrače so tudi od različnih proizvajalcev in seveda stremimo k temu, da otroku nudimo zgolj kakovostne igrače, iz pravih otroku prijaznih materialov, z raznimi funkcijami in možnostmi za igro. Želimo, da so te prilagojene otroku, tako da je dobro, da tudi upoštevamo priporočeno starost vsake igrače. Sploh otrokom mlajšim od treh letih ne smemo dati vsega, kar se jim ponudi, saj se zna zgoditi, da bi nepravilna ali neprimerna uporaba povzročila tudi kakšno škodo. Čemur se seveda želimo izogniti in se tako prepričamo o varnosti igrače in ustrezni starosti.

Če otroku želimo za rojstni dan podariti igračo in, če se gre za našega otroka, potem morda ne bomo imeli težav, ker lastnega otroka poznamo in bomo točno vedeli, kaj mu podariti. Če kupujemo za drugega otroka, je najbolje, da če ga ne poznamo, vprašamo starše za predlog ali pa morda celo otroka. In najbolje je, da otrok sam izrazi željo, česa si želi. Le tako bomo lahko prepričani, da bo ta služila svojemu namenu. Ker resnično, tako kot so igrače pogost del ponudbe prodajalcev, morda ni nič primerljivo s tem. In tako se zna zgoditi, da se znajdemo v dilemi kaj kupiti. Seveda pa ne želimo kakršnekoli ali prve otroške igrače, ki se nam ponudi, kupiti in se bomo o primernosti najprej pozanimali.

Tudi cene otroških igrač so zelo različne in odvisno, kaj kupujemo. Tako imamo na voljo igrače, za katere menimo, da imajo visoko ceno. Moramo pa se zavedati, da so funkcijsko zelo opremljene, kot so recimo vozila na akumulator in pri otrocih lahko dosežejo neizmerno veselje. Na drugi strani so nam pa na voljo otroške igrače, ki so cenovno ugodne, morda pa nimajo posebnih funkcijskih možnosti. Res pa je, da se otroci tudi znajo hitro nečesa naveličati in zato odlašamo z nakupom določenih dražjih igrač. Seveda pa so tudi takšne, katerih se otrok ne naveliča kar tako hitro, recimo baterijska vozila. In, ker ne želimo kupiti nečesa, na čimer bi se nabiral prah, otroka vprašamo za mnenje.

Ne glede na to, ali iščemo otroške igrače za deklice ali dečke, je ponudba zelo obsežna. Bodisi fizična ali spletna. Na spletu je kar nekaj prodajalcev, med katerimi z obsežno ponudbo in dostopnimi cenami raznih igrač za najmlajše in tudi večje otroke, izstopa otroška trgovina mali vragci. Trgovina, ki je odlično založena tudi z igračami višjega cenovnega razreda, proizvajalcev znanih blagovnih znamk, multifunkcijskih, izobraževalnih, lesenih in drugih igrač. Igrače za vse želje otrok in staršev.

Zagotovo poznamo otroka, ki se navdušuje nad igračami. Kateri se pa ne. In morda imamo občutek, da je njegova zbirka ogromna, pa vendar, otroku pomenijo veliko prav igrače. Ne glede na to, če se igra ali

ne, želi imeti otroške igrače. In prav je, da jih ima. Soba deklice bo najverjetneje polna punčk in dodatkov, raznih gospodinjskih aparatov in pripomočkov, barbik, dojenčkov, princesk, ipd. Medtem, ko bo fant sobo opremil z avtomobili, spidermani, batmani, supermani, ipd. Ni pa nujno seveda in so tudi otroci, ki se navdušujejo nad popolnoma drugimi igračkami. In najbolj pomembno je, da jim te prinašajo veselje.

Starši pa zagotovo najraje posežejo za lesenimi igračami, ki so enako varne za uporabo, kakor druge, tudi za izobraževalnimi in imamo občutek, da če kupimo igračo iz teh vrst, da smo storili nekaj dobrega za otroka. Pa vendar, največ storimo prav s tem, da mu ponudimo tisto, česar si želi. Res pa je, da tudi otroci imajo radi izobraževalne igrače, najmlajši seveda vse kar oddaja zvok in je pisano, itd. In odlično je, da so nam na voljo tovrstne otroške igrače, s katerimi se otrok skozi igro uči. Kar je seveda zelo primerno za otroka, ki na svet še gleda drugače.

Da so otroške igrače najboljše darilo, nam bo zaupal vsak otrok. In, če bomo katerega otroka vprašali, česa si želi, nas verjetno ne bo odgovor presenetil, da določene igrače. Tudi, če nima posebnih želja in specifične želje po točno določeni igrači, se bo razveselil katerekoli. Tako pač je in veseli smo, da se prodajalci in proizvajalci nenehno trudijo svojo ponudbo izpopolniti in našim otrokom ponuditi tisto, kar jih razveseljuje. Če vemo, da bo otroka nekaj razveselilo, pa nam ni pomembno tudi to, da za določeno igračo odštejemo nekaj več denarja. Sploh, ko občudujemo in opazujemo veselje otroka pri igri. In dejansko, koliko zabave in super trenutkov lahko doprinese določena igračka, se zavemo šele, ko otroku kupimo nekaj, kar ga močno veseli. Bodisi gre za vozni park, stenske nalepke, dojenčke, otroško delavnico, otroško kuhinjo ali karkoli drugega.