Izdelava spletnih strani naj bo zaupana zanesljivemu izvajalcu, ki ima na spletu dostopnih vsaj nekaj 10 referenc.

Foto: noviSplet
Foto: noviSplet

Spletne strani nosijo različne vloge: lahko so predstavitvene ali kataloške strani, spletne trgovine, B2B platforme, portali, spletni portfelji ali pa spletne strani za poslovne dogodke.

Vsa podjetja potrebujejo spletno stran, da se predstavijo tudi na spletu. V digitalni agenciji noviSplet menijo, da mora biti izdelava spletnih strani skladna s poslovnim načrtom podjetja. Če je spletna stran namenjena posredni prodaji, se mora podjetje predstaviti na najvišjem nivoju kakovosti in pa kot zanesljiv ter zanimiv delodajalec. Pravijo, da ni pomembno le to, da podjetje spletno stran »ima«, v njej mora biti zajeto mnogo znanja in izkušenj, da dosega zastavljene cilje. Na podlagi svojih izkušenj so spletne strani razdelili v naslednje kategorije.

Foto: noviSplet
Foto: noviSplet

Predstavitvena spletna stran

Podjetja najpogosteje želijo imeti predstavitveno spletno stran, s katero se predstavi širši javnosti in pokaže, da je zaupanja vreden ponudnik storitev ali izdelkov. Na spletni strani so vedno predstavljeni podjetje, dejavnosti, produkti in kontaktni podatki. Strani so lahko ali čisto preprosto zasnovane ali pa precej kompleksne in razvejane.

Spletni katalog

Včasih želijo podjejta na spletu predstaviti celoten nabor izdelkov/storitev. Spletni katalog je v svojem bistvu pravzaprav še vedno predstavitvena stran, na kateri so podrobneje predstavljeni izdelki in storitve. Na prvi pogled je zelo podoben spletni trgovini; od nje se razlikuje le v tem, da ne omogoča spletnega plačila.

Spletna trgovina

Spletna prodaja je v zadnjih letih doživela velik razcvet in vsi poznamo vsaj nekaj spletnih trgovin, ki jih redno obiskujemo. Zasnovo narekuje načrtovanje uporabniške izkušnje z enim samim ciljem – obiskovalca voditi do oddaje naročila/spletnega plačila. Lepe in kakovostne fotografije, čim manj klikov in izpostavljena ter optimizirana košarica je le peščica dejavnikov, ki vplivajo na uspešnost spletne prodaje.

B2B platforme

Spletni trendi kažejo, da se tudi B2B poslovanje seli na splet. Izdelava spletnih strani je tesno povezana tudi s takšnimi platformami, saj so le-te povezane ali s spletnimi stranmi ali s spletnimi trgovinami. Z njihovo pomočjo lahko poslovni partnerji dostopajo do celotne ponudbe, najbolj pomembno pa je, da so B2B platforme povezane z ERP-sistemi. Tako so vsi podatki v realnem času dostopni kjerkoli in kadarkoli.

Foto: noviSplet
Foto: noviSplet

Spletna stran za poslovne dogodke

Kadar se organizirajo poslovni dogodki, konference, predavanja ali seminarji, je najboljši pristop k organizaciji postavitev spletne strani. Zakaj, se morda sprašujete? Zaradi rednega objavljanja informacij se organizatorju prihrani ogromno časa, običajno pa so prek spleta mogoče tudi prijave. Po dogodku se spletna stran uporabi kot vir informacij, ki so aktualne po izvedbi.

Spletna stran za projekte

Za obširnejše projekte se svetuje priprava ločene spletne strani, ki je namenjena predstavitvi projekta, njegovih ciljev, metod dela ter virov financiranja. Običajno se na takšno stran vključi tudi sekcija novic z vsemi novostmi in napredki projekta.

Spletna stran za ustanove in organizacije

Ustanove in organizacije potrebujejo spletne strani, ki so pregledne in običajno zaradi obširne vsebine premišljeno zasnovane. Oblikovanje mora biti sicer elegantno a minimalistično, da se ustvari občutek »čiste« in organizirane spletne strani.

Spletni portfolio

To so predstavitvene spletne strani oseb ali manjših podjetij, ki so osredotočene na predstavitev njihovega dela – npr. umetniki, glasbeniki, arhitekti in ostali, ki delujejo na področju kreative. Najbolj bistveni del takšnih strani je predstavitev referenc.

Portali

Spletni portali so interaktivna spletna mesta, ki na enem mestu združujejo ogromno različne vsebine, ki je kategorizirana. Ločimo več vrst portalov: medijski, politični, zabavni … Nemalokrat je za polni dostop potrebna registracija, ni pa to pogoj. To so dinamična spletna mesta z mnogo povezavami na druge spletne strani (vreme, koledar dogodkov, sorodne novice …).

S kom sodelovati pri izdelavi spletnih strani ali spletnih trgovin?

Vsi »googlamo« in nemalokrat je spletna stran (ali spletna trgovina) odločilen dejavnik pri sklepanju poslov. Na trgu je mnogo različnih ponudnikov in kako torej prepoznati »pravega zase«? Zelo pomembno je, da izberete partnerja, ki vam bo znal svetovati, zasnovati in ustvariti kakovostno spletno stran ter da ima na spletu dostopnih vsaj nekaj 10 objavljenih spletnih strani.

Digitalna agencija noviSplet se že mnogo let ukvarja z izdelavo spletnih strani in ima v tem trenutku več kot 700 objavljenih referenc. Poleg izdelave spletnih strani, spletnih trgovin in B2B platform, nudijo tudi storitve SEO optimizacije in spletnega oglaševanja ter lahko v celoti poskrbijo za spletni nastop. Pomagajo vam v vseh korakih sodelovanja, njihova dodana vrednost pa je v njenih 18-letnih izkušnjah in bogatih referencah. Izdelava spletnih strani je projekt, ki ga prepustite izkušenim strokovnjakom agencije noviSplet. Poskrbeli bodo za vse, da boste na spletu zablesteli.