Družinsko podjetje Intercet je s svojimi stroji, tehnologijami in rešitvami vodilni partner razvoja lesnoobdelovalne industrije v Sloveniji in na Hrvaškem.

Stroji za najvišje zahteve, prilagojeni potrebam kupcev

V panogi, kjer so zahteve kupcev vsak dan višje, v Intercetu že tri desetletja svojim partnerjem stojimo ob strani z rešitvami za večjo produktivnost, kakovost in fleksibilnost. Vrata uspeha skupaj z njimi odpiramo s ključem avtomatizacije in optimizacije obdelave, ki sta podprti z brezkompromisno kakovostjo. Tako so najboljši partner tako obrtniškim kot tudi največjim industrijskim lesnoobdelovalnim obratom.

Foto: Intercet
Foto: Intercet

Inovacija in brezkompromisna kakovost

Združujemo najboljše tehnološke rešitve z vsega sveta, ki so se dokazale kot sinonim za kakovost, zato stavimo na uveljavljene blagovne znamke, med katerimi je slovenskim kupcem najbolj poznan Weinig. Gre za nemškega proizvajalca, ki je s svojimi stroji in rešitvami obdelovanje lesa povzdignil na popolnoma novo raven. Nenehne inovacije in brezkompromisna kakovost sta že več kot stoletje sinonim za tehnologije in stroje Weiniga na področju obdelave masivnega lesa. S temi rešitvami, ki so prilagodljive tudi po meri strank, smo uspešno odgovorili na izzive naših kupcev na nekaterih najpomembnejših področjih obdelave.

Skobljanje in profiliranje

Skobeljni stroj je ena od ključnih investicij vsakega lesnoobdelovalnega obrata. Kakovosten skobeljni stroj namreč združuje funkcionalnosti več naprav in omogoča delno avtomatizacijo obdelave. To pa pomembno pospeši proizvodni postopek in tako omogoča dolgoročne prihranke, razbremenitev delovne sile ter varnejše okolje za zaposlene.

Foto: Intercet
Foto: Intercet

V Intercetu smo specialist za različne tipe skobeljnih strojev glede na velikost proizvodnje in tip obrata - od začetniških oziroma vstopih modelov, pa vse do visokozmogljivih strojev za največje zahteve skobljanja in profiliranja. Skobeljne stroje Weinig odlikuje:

  • prvorazredna površina obdelave,
  • odlična zmogljivost,
  • minimalen čas nastavljanja.

Več kot 60.000 dobavljenih strojev po celem svetu dokazuje nesporen primat Weiniga v panogi.

Kako izbrati ustrezen stroj za skobljanje si preberite na našem blogu.

Foto: Intercet
Foto: Intercet

Širinski razrez lesa

Večlistna krožna žaga je ključni igralec pri predelavi masivnega lesa, saj z optimizacijo širinskega razreza dosežejo občutno znižanje stroškov. Ob vse višjih zahtevah kupcev tako s pravo krožno žago hitro in preprosto dosežemo največjo učinkovitost proizvodnje.

Izjemen izkoristek lesa in najvišja produktivnost sta paradni disciplini Weinigovih večlistnih krožnih žag, tako pri proizvodnji letev, razrezu za proizvodnjo masivnih plošč ali pri samem optimiranju razreza. V Intercetu imamo bogate dolgoletne izkušnje s krožnimi žagami proizvajalca Weinig, zato vam nudimo vrhunsko tehnološko rešitev po meri za vaš obrat in ažurno servisno podporo skozi celoten življenjski cikel stroja.

Foto: Intercet
Foto: Intercet

Robustne cepilne tračne žage in uporabniku prijazne krožne žage in vam omogočajo:

  • visoko zmogljivost razžagovanja
  • optimalen izkoristek lesa

Za še večjo produktivnost in rentabilnost so vam na razpolago inteligentne sistemske rešitve, programska oprema za optimiranje razreza in različne vrste mehaniziranja.

Dolžinski razrez lesa oz. čeljenje

Avtomatski čelilniki so ena od najpomembnejših napredkov v lesnoobdelovalni industriji. Ročno čeljenje je težaško in zamudno delo, pri katerem se pogosto dogajajo tudi nesreče pri delu. Weinigove reference štejejo izdelavo tisočerih avtomatskih optimirnih čelilnikov. Zato je to proizvajalec z izvrstnimi kompetencami, ki nudi tudi širšo paleto izdelkov, kot katerikoli drugi proizvajalec. Prepričani smo, da boste v naši ponudbi našli čelilnik, ki bo ustrezal vsem vašim potrebam.

Foto: Intercet
Foto: Intercet

Optimirno čeljenje s čelilnikom podjetja Weinig pomeni:

  • izrez napak
  • razrez fiksnih dolžin
  • razrez paketov obdelovancev na dolžino
  • optimiranje razžagovanja (program izračuna najboljšo kombinacijo razreza z minimalno izgubo materiala, pri tem upošteva celotno dolžino deske – polno optimiranje)
Foto: Intercet
Foto: Intercet

Za vas to pomeni:

  • najboljši izkoristek lesa in najmanj odpadka
  • racionalno organizirano proizvodnjo
  • olajšano delo in višjo varnost pri delu

Od avtomatizacije k digitalizaciji

Čeprav se zdi, da se veliko proizvodnih obratov še ukvarja z avtomatizacijo izdelave, je jasno, da so sistemi za integracijo in nadzor proizvodnje nujni za znižanje stroškov proizvodnje. Prihranki morajo namreč izhajati iz rešitev, ki dajejo odgovor na vprašanja skritih izgub, vzrokov za zastoje ter prilagodljivega vedenja delavca in stroja v realnem času. MIMO (Manufacturing Integration & Monitoring Operation) je sistem za nadzor proizvodnje, prilagojen za lesno industrijo, ki omogoča pregled nad učinkovitostjo proizvodnje. MIMO se povezuje še z enim inteligentnim sistemom, ki pomeni revolucijo v nižanju stroškov električne energije v panogi, s tem pa tudi znatno pripomore k manjšanju emisij CO2.

Foto: Intercet
Foto: Intercet

DESA – nova generacija odsesovanja za izjemne prihranke

Tri boleče točke sistemov za odsesovanje so ogromna poraba električne energije, neracionalno delovanje in težave z nalaganjem odpadnih materialov v njih. Vzrok za to je, da klasični sistemi za odsesovanje hkrati odsesavajo iz vseh priklopljenih strojev, pri tem pa ne preverjajo ali stroj deluje/proizvaja ali pa je v mirovanje/ugasnjen. Inteligentni sistem za optimizacijo odsesovanja DESA v realnem času in zelo natančno prepoznava potrebo vsakega stroja po odsesovanju in se na to potrebo dinamično prilagaja. Prav zaradi ogromnih in takojšnjih prihrankov pri elektriki se naložba v sistem DESA povrne v 6 do 24 mesecih, saj prihrani v povprečju 65 % električne energije, namenjene odsesovanju.

Z vami – skozi celoten cikel stroja

Intercetova ekipa strokovnjakov, ki smo predani svojemu delu, je poroštvo, da stranke z našimi stroji ne kupijo samo tehnološke opreme, temveč kompleksne rešitve, saj negujemo individualen pristop do izzivov in problemov v proizvodnji. Zavezani smo podpori strankam skozi celoten življenjski cikel strojne in programske opreme. Da je to Intercetova prednost, dokazujejo naši partnerji, s katerimi ostajamo skupaj dolgoročno. To lahko dosežemo le tako, da smo zavezani najkakovostnejšim blagovnim znamkam v lesnopredelovalni industriji, kot so Weinig, Energy Save System, Stegherr, Aero-lift, Graule ipd.

Foto: Intercet
Foto: Intercet

Svetovanje in projektne rešitve

Razmišljate o posodobitvi proizvodnje? Vas v to vodi razvoj, konkurenca ali porast obsega dela? Karkoli že planirate, z nami vam bo uspelo. Razvijamo ideje za vaš projekt, svetujemo, načrtujemo, organiziramo, koordiniramo, kontroliramo... Z vami smo od začetka do konca: od ideje, projektiranja, pomoči pri iskanju financiranja pa do dobave proizvodne linije "na ključ", montaže in zagona strojev šolanja delavcev in kasneje servisa ter dobave rezervnih delov. Naš cilj so rešitve, ki omogočajo najboljši izkoristek surovin in energije, pri čemer je angažiranih čim manj delacev. To je preizkušen recept za uspeh.

Zagon strojev in šolanje

Vsak stroj ob dobavi skrbno in natančno montiramo ter poskrbimo za poskusni zagon. Vaše delavce bomo poučili o učinkoviti in varni uporabi novih strojev v njihovem jeziku in jih optimalno pripravili na hiter začetek proizvodnje. Tako boste najhitreje izkoristili vse prednosti in možnosti, ki jih nudijo vaši stroji. Ravno tako nudimo tudi ponovno oz. obnovitveno šolanje - npr. Če želite za delo s strojem izuriti novega zaposlenega ali osvežiti znanje obstoječih zaposlenih.

Foto: Intercet
Foto: Intercet

Rezervni deli in servis

Dobava rezervnih delov, potrošnih materialov in obdelovalnih orodij v najhitrejšem času so naša zaveza do strank. Ena od prednosti, zaradi katere nas stranke postavljajo pred konkurenco, pa je hiter in kakovosten servis. Naša lastna ekipa serviserjev se izobražuje in šola pri dobaviteljih opreme in je s hitro in strokovno podporo srce naše ekipe. Kratki odzivni časi in kvalitetni posegi pri težavah s strojno opremo so naša rdeča nit tudi za prihodnost.

Webinarji s strokovnjaki iz vsega sveta

V času izjemno hitrega razvoja lesnoobdelovalne panoge našim strankam prinašamo najkakovostnejše znanje in trende z vsega sveta. Skupaj z našimi dobavitelji pripravljamo redne spletne posvete na pereče teme v panogi ter odgovarjamo na individualne izzive strank. Trende in novosti prav tako objavljamo v naših rednih mesečnih novicah, na katere se lahko prijavite, da boste prvi obveščeni o novostih, dogodkih in posebnih ponudbah.

Foto: Intercet
Foto: Intercet

Preizkusite stroje pred nakupom

Vabimo vas, da postavite naše stroje na najstrožji test. Naš razstavni salon v Šenčurju pri Kranju je dom številnih strojev, ki so vedno priključeni in pripravljeni na uporabo. Preizkusite jih in se prepričajte v njihovo delovanje, kakovost obdelave, enostavnost upravljanja in varnost uporabe. Testiranje lahko izvedemo tudi z vašim lesom oz. materialom. Na ta način lahko preizkusite tudi kapaciteto strojev in se prepričate v izpolnjevanje vaših zahtev. Če stroja, ki najbolj odgovarja na vaše izzive in potrebe trenutno nimamo v salonu, lahko preizkus izvedemo tudi pri naših dobaviteljih - večinoma na različnih lokacijah v Nemčiji.

Vabimo vas k branju naših novic na blogu.

Foto: Intercet
Foto: Intercet