Morda je prva stvar, ki jo opazimo, ko smo pri nekomu na obisku, prav pohištvo. Tudi zato je potrebno le-tega skrbno izbrati. Pa veste kako?

Foto: Whitepress
Foto: Whitepress

Prostori v naših stanovanjih se glede na namen med seboj razlikujejo, zato je pomembno, da je tudi pohištvo temu primerno. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da pohištvo, ki je primerno za spalnico, v kopalnico enostavno ne sodi. Izbiro pohištva za posamezne prostore v našem domu je potrebno prilagoditi našemu okusu ali slogu, če želite. Poleg tega pa ne smete zanemariti funkcionalnosti in uporabnosti kosov pohištva.

Foto: Whitepress
Foto: Whitepress

Mize

Izbira mize se morda zdi enostavna, a vsekakor je treba pri izboru vzeti v obzir več dejavnikov. Pri tem imamo v mislih predvsem dimenzije, a tudi skladnost z ostalimi kosi pohištva v prostoru. Če je to kuhinja in govorimo o jedilni mizi, je potrebno premisliti tudi o uporabi. Če živimo sami, seveda ne potrebujemo enako velike mize, kot velika družina s številnimi otroki.

Otroška soba

Prav slednji pa naj imajo glavno besedo pri opremljanju svoje sobe. S tem ne želimo povedati, da je potrebno otroku izročiti katalog in naj si sam izbere pohištvo za svojo sobo, temveč to, da mora biti otroška soba prostor, kjer se bo otrok dobro počutil. Pri izbiri postelje, pisalne mize, omar ali dekorativnih elementov morate sodelovati z otrokom ter mu predstaviti možne rešitve za njegovo sobo.

Spalnica

Enako velja za vašo spalnico. Če se v njej ne boste počutili varno, udobno in lagodno, bo še tako kakovostno pohištvo brez učinka. Spalnica je zaradi prepotrebnega počitka morda celo najbolj pomemben prostor, ki ga moramo opremiti s pohištvom.

Foto: Whitepress
Foto: Whitepress

Kopalnica

Tudi kopalnica sodi med prostore v stanovanju, ki mora biti lično opremljeno. Vsi smo v kakšnem hotelu že naleteli na kopalnico, ki je zaradi nenavadnih ploščic in pohištva, bila skrajno neprijetna za opravljanje naših potreb. Predvsem v kopalnici se pogosto izkaže, da je manj pohištva, lahko boljša rešitev.

Pri izbiri pohištva vsekakor ne gre pretiravati. Poskusite izbrati pohištvo, ki vam je všeč in je po možnosti tudi tako, da poskrbi za prijeten izgled stanovanja. V kolikor živite v majhnem stanovanju lahko s pomočjo ogledala ali dveh optično povečate prostore in tako ustvarite prijetnejše okolje v vašem domu.