Danes je veliko več in se kopalnice spreminjajo v prave intimne prostore, njihova notranjost pa je do potankosti premišljena. Harmonična kombinacija vseh kosov pohištva ustvari prijetno vzdušje in čudovit videz.

Foto: Dom24
Foto: Dom24

Izbira popolnega pohištva zahteva enoten slog med stenami in med pohištvom. Zelo pomembno je, da upoštevate velikost prostora, funkcionalnost, odpornost na vlago in tudi videz. Izberite kakovostno kopalniško pohištvo, v barvah, ki vam najbolje ustrezajo. Kopalnica je prostor, v katerem je veliko vode, vlage in prihaja do velikih temperaturnih razlik, zato morajo biti materiali trpežni in odporni proti obrabi. Sodobni trg ponuja modele in kose, kateri bodo zadovoljili zahteve tudi najzahtevnejših kupcev.

V kolikor vam prostor dopušča, lahko v kopalnico postavite večji kopalniški blok in drugo kopalniško pohištvo.

Kopalniški bloki so osrednji element kopalnice, katerega lahko kupite v enem kosu ali pa se odločite za nakup vsakega kosa posebej, kar vam omogoča razne želene kombinacije. Vsa oprema za kopalnico, skupaj s sanitarno keramiko, določa, kakšen bo končni videz prostora. Kompleti pohištva za kopalnico vključujejo popolnoma usklajeno pohištvo iz ene serije. Slednja rešitev je zelo uporabna predvsem, kadar opremljate kopalnico iz nič. Osnovni kompleti vključujejo kopalniške omarice, viseče omarice in omarice pod umivalnikom. Nekateri kopalniški bloki in kompleti vključujejo še druge elemente.

Foto: Dom24
Foto: Dom24

Prednosti viseče omarice

Danes lahko izbirate med veličastnimi kosi kopalniškega pohištva, ki je hkrati praktično in funkcionalno. Pri izbiri pohištva bo potrebno misliti tudi na zapletenost ali enostavnost namestitve le tega. Če se osredotočimo na viseče omarice, imajo lahko te kar nekaj prednosti. Predvsem primerne so za manjše kopalnice. Njihove prednosti so:

  • enostavna namestitev.
  • Vizualno povečajo prostor.
  • Izdelane iz materialov, ki so odporni na vlago.
  • Privlačen videz.
  • Enostavno vzdrževanje (tovrstno pohištvo omogoča čiščenje tudi pod njim).
  • Več prostora (pod viseče pohištvo lahko postavite druge kose).
  • Priročno in funkcionalno.

Da bodo kopalniške omarice služile namenu, upoštevajte dimenzije prostora in lastne potrebe.

Foto: Dom24
Foto: Dom24

Sodobni dizajn viseče omarice

Da bi bilo počutje v kopalnici prijetno, mora biti kopalniško pohištvo udobno, zaradi česar sodobni dizajn viseče omarice omogoča univerzalne lastnosti in neverjeten estetski videz.

Sodobna kopalniška omarica se enostavno čisti, je odporna na vlago in plesen ter dolgo časa ohranja eleganten videz. Sodobni modeli so univerzalni za moderno notranjost, odločite se lahko za klasične modele ali bolj prestižne. Običajno so omarice opremljene s policami in vgradnimi predali, vsak element pa je skrbno izbran, zato da je vizualno prostor bolj prostoren.

Foto: Dom24
Foto: Dom24

Nasvet, kako lahko vaša majhna kopalnica izgleda večja

Če nimate možnosti kopalnico povečati na račun površine drugega prostora, obstajajo enostavnejši in tudi cenejši načini.

  • Odstranite nepotrebno opremo in predmete.
  • Ogledala se uporabljajo za vizualno povečanje prostora.
  • Prozorni predmeti vizualno povečajo prostor.
  • Svetloba ima ključno vlogo, zato posodobite žarnice in razsvetlite prostor.
  • Uporabite le eno barvo na površinah.
  • Dekor in kopalniški sestavi naj bodo praktični in kompaktni.

Praktična izbira omogoča katerikoli stil oblikovanja.

Foto: Dom24
Foto: Dom24