Že vrsto let osnovnošolcem, dijakom, maturantom in študentom pomaga do boljšega znanja, ocen in učnega uspeha pri matematiki, fiziki, angleščini, slovenščini, nemščini in številnih drugih predmetih, prav tako pa nudijo tudi priprave na maturo ter jezikovne in različne druge tečaje, ki so namenjeni pridobivanju novega znanja.

Inštrukcije matematike, angleščine in ostalih predmetov

Če potrebujete inštrukcije matematike, angleščine, slovenščine, fizike, kemije, nemščine ali katerega koli drugega predmeta, je učni center Horizont vsekakor pravi naslov za vas. Njihovi inštruktorji znajo učno snov predstaviti na enostaven in razumljiv način ter dijake in učence motivirati za učenje. Na podlagi izkušenj zelo dobro vedo, kateri deli snovi pri posameznem predmetu povzročajo največje težave in kako jih uspešno premagati ter pridobljeno znanje tudi čim bolje utrditi z različnimi vajami. Oglejte si še naš oddelek rešene naloge iz matematike, ki vam bo v dodatno pomoč.

Foto: Horizont
Foto: Horizont

Online inštrukcije

Poleg klasičnih inštrukcij Horizont nudi tudi online inštrukcije, ki omogočajo učenje na daljavo oziroma kar preko spleta. Online inštrukcije potekajo v interaktivni spletni učilnici, v kateri je s pomočjo sodobne tehnologije zagotovljena enaka učinkovitost kot pri inštrukcijah v živo. Inštruktor za pisanje uporablja grafično tablico, tako da primere in razlage lahko napiše na spletno tablo ter nemoteno komunicira z učencem preko mikrofona in kamere. Na tak način je možno zelo dobro predelati prav vsako snov.

Inštrukcije za popravne izpite

Najbolje se je za inštrukcije odločiti takoj, ko pri določenem predmetu nastopijo težave, saj je tako mogoče te tudi hitreje rešiti. Marsikdaj je že po eni uri inštrukcij učencu snov veliko bolj jasna in razumljiva, zato nato potrebuje le še nekaj vaje, da jo utrdi. Če pri težavah pri določenem predmetu ne ukrepamo takoj, pa luknje v znanju postajajo vse večje in večje, kar se začne kazati tudi v slabih ali celo negativnih ocenah. Če teh učenec do konca leta ne izboljša, ga lahko doleti popravni izpit. Snov zanj je zelo obsežna, zato je treba kar nekaj truda, učenja in discipline, da jo učenec dobro obvlada. V takšnem primeru so zato zelo priporočljive inštrukcije za popravne izpite, s pomočjo katerih bo učenec veliko lažje in z manj stresa uspešno opravil popravni izpit ter tako lahko napredoval v višji letnik.

Priprave na maturo

Matura za vsakega učenca predstavlja veliko in pomembno prelomnico. Čeprav se nanjo pripravlja štiri leta v šoli in nato zadnje šolsko leto še bolj intenzivno, pa lahko svoje znanje še izboljša ali dodatno utrdi s pomočjo priprav na maturo, ki jih organizira učni center Horizont. Priprave za maturo so na voljo tako za poklicno kot splošno maturo ter so namenjene tako tistim učencem, ki jih skrbi, da mature ne bi zmogli opraviti, kot tistim, ki bi jo želeli opraviti čim bolje, doseči čim več točk ali postati celo zlati maturanti. Priprave na maturo tako lahko koristijo prav vsakomur, saj bo z njihovo pomočjo matura iz matematike, slovenščine, angleščine ali ostalih predmetov veliko manj stresna in bolj uspešna.

Foto: Horizont
Foto: Horizont

Inštrukcije za študente

Tudi pri študiju oziroma pripravah na izpite se kdaj nekoliko zatakne, zato Horizont ponuja inštrukcije za fakultete oziroma za študente. Tako kot v osnovnih in srednjih šolah ter na maturi tudi pri študiji največ težav povzroča matematika, zato so v takem primeru inštrukcije za študente zelo priporočljive. Na voljo so inštrukcije za poslovno in finančno matematiko, študentje pa se pogosto odločajo še za inštrukcije statistike, ekonomije in mehanike, ki jim pomagajo, da se bolje in hitreje pripravijo na izpite ter tako lahko uspešno nadaljujejo ali zaključijo študij.

Inštrukcije programiranja

Horizont svojo ponudbo inštrukcij nenehno prilagaja potrebam tistih, ki želijo izboljšati svoje znanje na določenem področju. Prav zato nudijo tudi inštrukcije programiranja, ki lahko potekajo v živo ali online. Namenjene so tako za srednje šole kot za fakultete, pri čemer inštruktor razlago prilagodi obstoječemu znanju dijakov oziroma študentov. Na njih se lahko slednji naučijo programskih jezikov C/C++, Ruby, Java, HTML in CSS, Javascript, Python/Django ter PHP. Programiranje je lahko odlična popotnica do super zaposlitve.

Jezikovni tečaji

Angleščina, francoščina, nemščina, španščina in italijanščina so jeziki, ki se jih lahko naučite v učnem centru Horizont. Če bi se radi naučili kakšnega od naštetih tujih jezikov ali pa bi želeli izboljšati obstoječe znanje oziroma ga osvežili, vam Horizont nudi raznolike jezikovne tečaje, na katerih se boste naučili osnov, besedišča in slovničnih pravil, vadili konverzacijo, poslovno komuniciranje ali pa se s pomočjo tečaja pripravili na izpit, ki vam bo omogočil pridobitev certifikata o znanju določenega jezika. Prav tako pa so na voljo tudi tečaji angleščine, nemščine in ostalih jezikov za otroke – tako za predšolske kot tiste, ki že obiskujejo osnovno šolo.

Po več znanja v Horizont

V učnem centru Horizont se dobro zavedajo, da je v znanju moč in da nam znanje lahko pomaga do večje uspešnosti v šoli, pri študiju, zaposlitvi ali na drugih področjih življenja. Prav tako pa v Horizontu dobro vedo, kako do znanja – njihove inštrukcije, priprave na maturo in različni tečaji ter delavnice omogočajo prav to. Potekajo lahko v manjših skupinah, v dvojicah ali individualno, pri čemer so razlage prilagojene tako, da vsakdo od inštrukcij ali tečaja odnese kar največ. Vabljeni k branju našega bloga, kjer redno objavljamo poučne in uporabne vsebine iz različnih področij.

Foto: Horizont
Foto: Horizont