A če ste gostitelj, se vam bo po vsej verjetnosti zgodilo, da boste ves dan le pripravljali hrano, stregli pijačo, skrbeli za goste in ne boste imeli časa za sprostitev in uživanje.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Načrtovanje in priprava hrane vnaprej

Kaj pa, če vam razkrijemo, kako lahko v pikniku vseeno uživate, gostje pa ne bodo prikrajšani za odlične jedi in pijačo? Skrivnost je v dobrem načrtovanju in pripravi. Veliko je namreč takšnih jedi, ki jih lahko pripravite vnaprej, na dan piknika pa potrebujete le nekaj minut za postrežbo.

Dan vnaprej lahko pripravite vrsto solat, ki jih pred postrežbo le začinite, premešate in že so pripravljene. Izogibajte se le zeleni in čebuli, če ju želite dodati v solate, je bolje da ju dodate tik pred zdajci. Vnaprej je mogoče pripraviti tudi pite. Na dan piknika jih le malenkost pogrejemo v pečici ali ponudimo kar hladne. Dan prej lahko pripravimo tudi vse meso, ga začinimo in čez noč pustimo v hladilniku, saj bo tako tudi odlično prepojeno z začimbami in pripravljeno za peko na žaru.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Za odličen piknik potrebujete prostoren hladilnik

Da lahko vnaprej pripravimo dovolj hrane in jo primerno shranimo, potrebujemo dober in prilagodljiv hladilnik. Notranjost hladilnikov Samsung Bespoke je mogoče prilagoditi, saj lahko predale organiziramo v ločene predelke. Tu je še edinstvena tehnologija SpaceMax™, ki jo zaznamuje tanjša izolacija, s katero pridobimo več prostora, ne da bi izgubili učinkovitost. Na žaru je odlična tudi zelenjava, ki jo običajno kupimo že kak dan pred piknikom. Da bi ostala sveža dlje časa je tu tehnologija Optimal Fresh+, s pomočjo katere lahko predale hladilnika organiziramo v dve ločeni coni z različnima temperaturama hlajenja, s čimer ostanejo živila sveža dvakrat dlje. Po zaslugi cone Flex, pri kateri lahko izbirate med petimi načini hlajenja, in tehnologije Humidity Fresh +, ki omogoča optimalno regulacijo vlage v posebnih predelkih hladilnika, hrana dlje časa obdrži teksturo in okus.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Primerno ohlajena pijača in dovolj ledu

Včasih so pijačo ohladili kar v kopalni kadi, v katero so natočili hladno vodo in ji dodali led. Ali pa v hladnem potoku ali jezeru. A hladilnik Samsung Bespoke poskrbi, da bo vsa vaša pijača prijetno ohlajena tudi brez improvizacije. Pomagate si lahko s funkcijo Power Freeze, ki kar za kar 54 odstotkov skrajša čas zamrzovanja in bo pijačo, ki ste jo pozabili dati v hladilnik, ohladila v rekordnem času. Tudi hladilni del ima podobno funkcijo Power Cool, ki ob vklopu začne pihati zelo ohlajen zrak v hladilnik in tako hitro ohladi vašo priljubljeno poletno pijačo ali živila, ki ste jih pravkar shranili vanj. Funkcijo Power freeze lahko uporabite tudi, ko vam zmanjka ledu in ga želite hitro narediti.

Če si led v svoji poletni pijači želite, pa ga gotovo nočete na stenah zamrzovalnika in hladilnika. Za to poskrbi tehnologija No frost s katero postaneta odmrzovanje in praskanje ledu preteklost. Kroženje zraka zagotavlja konstantno temperaturo in preprečuje nabiranje ledu ter hkrati omogoča hitrejše doseganje potrebne temperature.