Postopek je načeloma zelo enostaven, vendar pa se je treba zavedati, da zavarovalnice veliko zahtevkov zavrnejo, oškodovanci pa odškodnine zaradi tega ne dobijo, čeprav jim po zakonu ta pripada. Zato je zelo pomembno, da zavarovalnici oddate pravilno izpolnjen odškodninski zahtevek, ki vsebuje tudi vsa dokazila oziroma čisto vso potrebno dokumentacijo, saj bo le tako zahtevek uspešno rešen. Če vam bo pri tem pomagala Visoka odškodnina Planinšec, zagotovo obstaja veliko večja verjetnost, da boste dobili odškodnino, ki vam, pripada, ter da bo ta tudi ustrezno visoka oziroma bo njena višina primerna glede na poškodbe, ki ste jih utrpeli v prometni nesreči. Zato jih je v primeru prometne nesreče s telesnimi poškodbami pametno kontaktirati, saj je z njihovo pomočjo in pravnim svetovanjem veliko lažje priti do odškodnine.

Odškodninski zahtevek za telesne poškodbe v primeru prometne nesreče

V prometnih nesrečah poleg materialne škode pogosto pride tudi do telesnih poškodb. Nekatere telesne poškodbe so zelo hude, druge pa manj, vendar vam tudi zanje pripada odškodnina za prometno nesrečo. Višina odškodnine za telesne poškodbe pa je odvisna od tega, za kakšne poškodbe gre. Za izplačilo odškodnine za telesne poškodbe, ki nastanejo v prometni nesreči, je treba oddati odškodninski zahtevek za telesne poškodbe, ki mu je treba priložiti tudi evropsko poročilo o prometni nesreči in/ali policijski zapisnik, pa tudi vso drugo dokumentacijo, o kateri si več lahko preberete v nadaljevanju.

Zoper koga se vloži odškodninski zahtevek za telesne poškodbe?

Na podlagi evropskega poročila ali policijskega zapisnika se določi, kdo je bil v nesreči povzročitelj oziroma kdo je odgovoren zanjo. Napačno je prepričanje, da povzročitelj nesreče ne more dobiti odškodnine za telesne poškodbe v nesreči, ki jo je sam povzročil, saj to nikakor ne drži. Primerno odškodnino lahko dobijo prav vsi udeleženci nesreče, pa naj si bodo vozniki ali sopotniki, pomembno je le, da oddajo pravilno izpolnjen odškodninski zahtevek. Slednjega se vloži na zavarovalnico, pri kateri je bil zavarovan povzročitelj, saj mora ta zavarovalnica izplačati odškodnino za telesne poškodbe, ki so nastale v prometni nesreči. Z oddajo zahtevka na zavarovalnico se začne odškodninski postopek, katerega cilj je izplačilo odškodnine.

Kaj vse mora vsebovati odškodninski zahtevek za telesne poškodbe, nastale v prometni nesreči?

Odškodninski zahtevek mora biti ustrezno izpolnjen ter mora vsebovati čim več dokazil o nesreči in nastalih poškodbah. Pomembno je, da je iz zahtevka jasno razvidno, da ste v prometni nesreči utrpeli poškodbe in kakšne so bile te poškodbe. Tako obstaja veliko večja verjetnost, da bo odškodninski zahtevek za telesne poškodbe, nastale v prometni nesreči, ugodno rešen ter da boste dobili primerno odškodnino. To pa bo možno le, če boste zahtevku priložili tudi vso potrebno dokumentacijo, pri čemer so pomembni predvsem:

  • evropsko poročilo o nesreči,
  • policijski zapisnik,
  • zdravstveni izvidi o poškodbah,
  • vsi ostali dokumenti, ki dokazujejo udeležbo v nesreči oziroma njene posledice.

Zaradi tega vam Visoka odškodnina Planinšec svetuje, da ne glede na to, za kako hude telesne poškodbe gre, po prometni nesreči čim prej obiščete zdravnika. Dokazilo o obisku zdravnika je namreč nujno za to, da bo odškodninski zahtevek lahko uspešno rešen in da boste od zavarovalnice dobili odškodnino za poškodbe, nastale v prometni nesreči. Če imate glede priprave odškodninskega zahtevka kakršno koli vprašanje, vam naši pravniki z veseljem odgovorijo na vse dileme ter vam svetujejo glede pridobivanja odškodnine za prometno nesrečo.

Kako visoka je lahko odškodnina za telesne poškodbe?

Višina odškodnine za telesne poškodbe je odvisna predvsem od tega, za kakšne poškodbe gre, prav tako pa na njeno višino zelo vpliva tudi to, kakšni argumenti so navedeni v odškodninskem zahtevku in kakšna dokumentacija mu je priložena. Zaradi tega imate veliko več možnosti za uspeh in višjo odškodnino, če vam odškodninski zahtevek za telesne poškodbe pomaga sestaviti pravnik, ki ima veliko izkušenj, se dobro spozna na to področje in bo lahko ustrezno strokovno argumentiral, zakaj morate prejeti odškodnino in kako visoka naj bo ta. Ustrezno izpolnjen odškodninski zahtevek lahko močno s

krajša celoten postopek, saj ne bodo potrebni naknadni ugovori in pritožbe na sklepe zavarovalnice, prav tako pa se na tak način lahko izognete tudi tožbi, ki bi celoten postopek še bolj zapletla in podaljšala.

Ugovor na zavrnjen odškodninski zahtevek

V primeru, da ste že oddali odškodninski zahtevek na zavarovalnico, a je bil za zavrnjen, pa vam lahko Visoka odškodnina Planinšec pomaga pri pripravi ugovora ali pritožbe ter pri vseh nadaljnjih postopkih. Če menite, da vam zaradi telesnih poškodb, ki ste jih utrpeli v prometni nesreči, pripada odškodnina, je Visoka odškodnina Planinšec zagotovo pravi naslov za vas, saj imajo njihovi odvetniki na tem področju zelo veliko izkušenj in so že mnogim strankam pomagali do pravične odškodnine za njihove poškodbe. Zaradi tega se pred začetkom postopka splača posvetovati z njimi o tem:

  • ali vam odškodnina sploh pripada,
  • kakšna višina odškodnine vam pripada,
  • ali imate vso potrebno dokumentacijo za oddajo odškodninskega zahtevka,
  • kako bo potekal postopek in koliko časa bo trajal,
  • kdaj lahko pričakujete izplačilo odškodnine.

Visoka odškodnina Planinšec vam nudi brezplačno pravno svetovanje

Če bi radi oddali odškodninski zahtevek za telesne poškodbe, a se bojite, da bi vas pravna pomoč stala preveč, vam lahko pomaga Visoka odškodnina Planinšec. Pravno svetovanje s področja odškodninskega prava je pri njih namreč popolnoma brezplačno, njihove storitve pa boste plačali šele, ko bo postopek končan in ko dobite izplačano odškodnino. Zaradi tega se bodo maksimalno potrudili za to, da:

  • prejmete pravično odškodnino,
  • da bo odškodnina, ki jo dobite, čim višja,
  • da boste odškodnino za telesne poškodbe, ki ste jih dobili v prometni nesreči, dobili izplačano čim hitreje.