Akcija 1, 2, 3, GREMO! je v polnem teku. Ambasadorji projekta bodo podpornikom pomagali pri pripravi na HOFER rekreativni tek v okviru Istrskega maratona. Prvi korak na poti do cilja bo vseslovenski test telesne pripravljenosti, ki se bo odvijal na treh lokacijah. V nedeljo, 10. februarja, bomo ugotavljali, kako fit je Slovenija.

Ste pripravljeni? 1, 2, 3, GREMO!
Ste pripravljeni? 1, 2, 3, GREMO!

Osebni trener Jan Kovačič je za podpornike projekta pripravil ustrezen program vadbe, ki bo letos še intenzivnejši, a hkrati primeren tudi za začetnike, motivator Marko Potrč pa bo spodbujal k disciplini in trudu. Kot ambasadorka se jima pridružuje še nutricistka Mojca Cepuš, ki bo program obogatila z vsakodnevnimi jedilniki ter nasveti za zdrave, hitre in okusne obroke.

»Moja naloga je, da s predlogi preprostih obrokov pomagam pri načrtovanju vsakodnevnih jedilnikov, da boste lažje vztrajali na začrtani poti. Seveda bom ideje za jedilnike začinila s kančkom zanimivih dejstev, v prispevkih pa bom odgovarjala na vaša vprašanja, povezana s športno prehrano. Prednosti, ki jih lahko pričakujemo po nekajmesečnem rednem gibanju in zdravem prehranjevanju, so več energije, boljši spanec, boljše kognitivne sposobnosti in seveda vsesplošno boljše počutje.«

Ste v formi za nove izzive?

V nedeljo, 10. februarja, vas ambasadorji projekta vabijo na brezplačni vseslovenski test telesne pripravljenosti v Ljubljani, Mariboru in Kopru, na katerem boste lahko preverili, kako fit ste, izmerili svojo biološko starost in naredili prvi korak k najboljši različici sebe. Podrobnejše informacije in ure preverite tukaj.

Ambasadorji vas pričakujejo v Ljubljani, Mariboru in Kopru.
Ambasadorji vas pričakujejo v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Igrifikacija za spodbudno tekmovalnost

Končni cilj programa je z nasmehom premagati 10 kilometrov na HOFER rekreativnem teku v okviru Istrskega maratona. Podporniki bodo s pomočjo igrifikacije beležili opravljene naloge in tako spremljali svoj napredek, hkrati pa med seboj tudi tekmovali in se tako spodbujali k vse boljšim dosežkom. Programu se lahko priključite na spletni strani 123gremo.si.

Pretečeni kilometri se bodo pretvorili v sredstva za dober namen. HOFER bo namreč za otroke v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji daroval 10 centov za vsak pretečeni kilometer v okviru projekta.

Projektu lahko sledite na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.