Foto: Bimbo.si
Foto: Bimbo.si

V kolikor iščete način za zabavo in razvoj otroka je lahko otroški avto odlična izbira.

Kaj otroški avto na akumulator doprinese otroku?

Otrok lahko z otroškim avtom opravlja številne dejavnosti, ki mu bodo omogočile zabavo in tudi pomagale pri razvoju. Upravljanje električnega avtomobila lahko otroku pomaga razvijati motorične sposobnosti, koordinacijo in ravnotežje. Iz samostojne vožnje se tudi nauči reševati težave, ko bo zaradi nepravilnega zavijanja obstal pred oviro.

Otroški avto na akumulator pa tudi sam kar kliče po druženju s sovrstniki. Lahko se igrajo skupaj ali pa vozijo drug drugega. Otroci si lahko tudi delijo svoje avtomobile, kar še dodatno spodbuja socializacijo in medsebojno sodelovanje, ki ga bodo potrebovali v kasnejšem življenju. Ob igri s sovrstniki se izboljša tudi sposobnost komunikacijskih veščin, kar v zadnjem času manjka že preveliki populaciji otrok.

Ob otroškem avtu bo tudi domišljija dobila krila. Kateri otrok si ne želi oponašati staršev? Kar imajo starši želijo tudi otroci. Tako kot svoj telefon si otroci želijo svoj avto s katerim bodo tudi sami zapeljali svojo izbranko na piknik. Ali pa svoj otroški traktor s katerim bodo pomagali na domači kmetiji…

Foto: Bimbo.si
Foto: Bimbo.si

Zakaj tako navdušenje otrok?

Otroci so navdušeni nad avtomobili na akumulator zaradi več razlogov:

  • Realističen dizajn: Veliko otroških avtomobilov in ostalih vozil na akumulator ima realističen videz, kar omogoča otrokom, da se igrajo vloge voznikov in si predstavljajo, kot da bi resnično vozili avtomobil. Kot starši, saj veste.
  • Samostojnost: Otroški avtomobili omogočajo otrokom, da se premikajo in igrajo samostojno, kar jim dvigne samostojnost in samozavest.
  • Hitrost in zabava: Veliko avtov na akumulator lahko doseže relativno visoko hitrost, kar je zabavno za otroke.
  • Enostavna uporaba: Otroški avtomobili na akumulator so enostavni za upravljanje.
  • Tekmovalnost: Otroci lahko tekmujejo med seboj.
  • Ker imajo vzornika: Starši so otrokovi prvi vzorniki. Če se starši v naravo zapodijo s svojim štirikolesnikom se bodo otroku najbolj zasvetile oči, ko bo pred domom prvič zagledal pravi pravcati štirikolesnik za otroke, ki bo samo njegov. Ali pa kamion, če ga vozi oče…
Foto: Bimbo.si
Foto: Bimbo.si

Starši, ne bojte se otroškega avta

Otroški avtomobili so varni in enostavni za uporabo in vam ni potrebno skrbeti, da bi otroku lahko z njim škodili. Izdelani so tako, da ob upoštevanju osnovnih navodil ni razloga za skrb. Hitrosti je mogoče prilagajati glede na starost otroka ter njegove motorične sposobnosti. Enako je večino otroških avtov na akumulator mogoče upravljati preko daljinskega upravljalnika in s tem otroku popolnoma prevzeti nadzor v primeru neprijetnih situacij ali vožnji otroka proti težavam. Lahko je otrok tudi samo potnik v svojem avtomobilu in ga preko daljinskega upravljalnika vozite vi.

Ker so električni otroški avtomobili tudi nimajo nikakršnih izpustov ali škodljivih emisij so tudi sprejemljivi za okolje. Le z akumulatorjem za maksimalno življenjsko dobo ravnajte skladno z navodili.

Kakšen avto na akumulator je primeren za vašega otroka?

Pri izbiri otroškega avta na akumulator upoštevajte naslednje dejavnike:

  • Starost otroka: Starost otroka je pomemben dejavnik pri izbiri avtomobila. Avto mu mora omogočati udobno in varno sedenje. Če bo otrok v prevelikem in prehitrem avtu v vožnji ne bo užival temveč ga bo strah in namesto želje po vožnji bo dobil odpor. Če ste v dvomih ali je otroški avto prave velikosti za otroka se o tem pozanimajte pri spletnem prodajalcu Bimbo.si, kjer vam bodo z veseljem strokovno svetovali pri izbiri.
  • Varnost: Izberite avtomobil z dobrimi varnostnimi funkcijami kot so varnostni pasovi, zaklep na vratih in drugi varnostni sistemi. Če izbirate štirikolesnik za otroke bodite pred izbiro prepričani, da otrok že lahko varno upravlja štirikolesnik, saj imajo le ti najmanj varnostnih pripomočkov.
  • Trajnost: Izberite kvaliteten avtomobil, ki bo trajal dlje in se bo lahko prenašal na mlajše brate in sestre. Za nasvet se je priporočljivo obrniti na prodajalca.
  • Akumulator: Preverite ali je avtomobil opremljen z ustrezno velikim akumulatorjem in da je akumulator zlahka zamenljiv in ga je možno nadgraditi z večjim.
  • Cena: Izberite avtomobil, ki ustreza vašemu namenjenemu proračunu, vendar se na račun nižje cene ne odrecite kakovosti. Saj poznate tisti stari slovenski pregovor: Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni stvari.