Z novimi tehnologijami bi lahko zgolj v Evropski uniji v zdravstvu prihranili 99 milijard evrov. Tudi Triglav, Zdravstvena zavarovalnica z aplikacijo sledi trendom sodobnih, inovativnih in tehnološko naprednih rešitev. Foto:
Z novimi tehnologijami bi lahko zgolj v Evropski uniji v zdravstvu prihranili 99 milijard evrov. Tudi Triglav, Zdravstvena zavarovalnica z aplikacijo sledi trendom sodobnih, inovativnih in tehnološko naprednih rešitev. Foto:

Primož Skumavec iz Šenčurja je takoj po obisku zobozdravstvene ambulante vzel v roke svoj mobilni telefon in prek aplikacije Triglav zdravje poslal zahtevek za povračilo stroškov. »Postopek je bil kratek in jasen. Triglav, Zdravstvena zavarovalnica se je hitro odzvala in v nekaj dneh je bil denar na mojem računu. Aplikacija je uporabna in priročna, saj imam mobilni telefon praktično vedno s seboj,« je povedal Skumavec.

Uporabil jo je tudi Rudi Potočnik iz Medvod po nadstandardni zobozdravstveni storitvi. Le-to je zobozdravniku sicer plačal, a je imel pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici sklenjeno zavarovanje Zobje+. Zato je iz žepa vzel svoj mobilni telefon, fotografiral račun za storitev in sledil navodilom aplikacije Triglav zdravje. To je skrajšalo postopek pošiljanja zahtevka za povračilo stroškov v primerjavi s pošiljanjem po pošti in mu prihranilo obisk poslovalnice.

»Vse je bilo končano v nekaj minutah in vesel sem, da mi je aplikacija prihranila pot in čas. Odziv zavarovalnice je bil hiter in v nekaj dneh sem dobil povrnjen znesek za storitev iz zavarovanja Zobje+ na svoj tekoči račun,« pohvali Rudi Potočnik eno od ključnih prednosti aplikacije. Kasneje je podobno storitev uveljavljal še enkrat in odziv je bil podoben.

Še bolj enostavna za uporabo

Glede na uporabniške izkušnje so aplikacijo pred kratkim posodobili, da je še bolj prijazna do uporabnika.

Tisti, ki še nimate sklenjenih zavarovanj pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici, jih lahko preprosto in hitro sklenete v aplikaciji, saj se osebni podatki iz uporabniškega profila samodejno prenesejo v obrazce. Le pregledate jih, potrdite in zavarovanje je sklenjeno. Še vedno pa lahko vsa zdravstvena zavarovanja sklenete na spletni strani Triglav zdravje.

Tako zavarovancem kot tistim, ki morda to še niste, bo koristil nadgrajen iskalnik zdravstvenih partnerjev – zdravnikov, ki jih je zdaj mogoče pregledneje iskati po imenu, lokaciji in po specialnosti. Izbranega zdravnika lahko kar s klikom na prikazano telefonsko številko pokličete po telefonu oziroma stopite v stik z njim po elektronski pošti.

Oglejte si infografiko in spoznajte še druge uporabne funkcije aplikacije. Pomagala pa vam bo tudi, da si aplikacijo hitro nastavite in spoznate njeno enostavno uporabo.

Mobilno aplikacijo si lahko za pametne telefone z operacijskim sistemom Android brezplačno naložite na spletišču Google Play, za pametne telefone z operacijskim sistemom iOS pa v spletni trgovini App Store.