Gre za panogo, ki je zaradi visokih vstopnih stroškov med slovenskimi podjetji nekoliko manj priljubljena, predvsem med startupi.

Z namenom pomagati zagonskim podjetjem, smo ustvarili pospeševalnik HardwareSTART. Program nudi pomoč v vseh fazah podjetja:

- Od postavitve proizvodnje,
- skupne nabave surovin ter storitev,
- do nudenja poslovnih ter proizvodnih prostorov,
- uporabe prodajnih kanalov naših in partnerskih podjetij,
- do uporabne skupne logistične mreže ter
- svetovanja pri prodoru na tuje trge.

Na ta način startupom omogočimo boljše možnosti za razvoj produktov in preboj na trg.
Glavni namen pospeševalnika HardwareSTART je povečati število novih ter vzpodbuditi rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.

Da se poveča možnost uspeha razvoja fizičnega produkta, je potrebno kar nekaj različnih dejavnikov. Od dobre ideje, dobre analiza trga ter konkurence, do izdelave tehnično dovršenega izdelka, ki ga je potrebno temeljito testirati. Za vse to pa je potrebno pridobiti znane in izkušnje iz prve roke. Znanje ter primere dobre prakse vam želimo približati s konferenco HardwareSTART – digitalna mednarodna konferenca 2020!

Komu je namenjena HardwareSTART konferenca?

Konferenca je namenjena tako hardware startupom kot že že zrelim hardware podjetjem, raziskovalnim organizacijam, podjetjem, ki sodelujete s hardware podjetji v smislu tehnične podpore, podpornim okoljem za podjetništvo ter vsem hardware entuziastom.

Slikovni utrinek s HardwareSTART druženja v Katapultu januarja 2020. Foto: Mladi podjetnik
Slikovni utrinek s HardwareSTART druženja v Katapultu januarja 2020. Foto: Mladi podjetnik

Konferenca bo na sporedu v torek 17.11.2020. Zaradi COVID-19 situacije bo na voljo kakovosten interaktivni prenos iz edinega slovenskega hardware pospeševalnika Katapulta.
Konferenca ima nalogo povezovanja, deljenja znanja vrhunskih tehnoloških podjetij iz prve roke ter izpostavljanja hardware prebojnikov, najbolj uspešnih primerov dobre prakse, ki jih premore Slovenija. V povezavi s slovenskimi startupi, malimi podjetji ter zrelimi podjetji, velikokrat govorimo o izvajalcih storitev, ponudnikih programske opreme oziroma programskih rešitev.

Omenjene panoge so med slovenskimi podjetji močno razširjene. Je pa slovensko gospodarstvo močno tudi na enem drugem področju: in sicer področju razvoja strojne opreme. Razvoj hardware produktov je izredno specifičen predvsem zaradi potrebe po različnih znanjih in fazah v katerih se podjetje nahaja.

Udeležba na konferenci je, zahvaljujoč Slovenskemu podjetniškemu skladu, Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter EU skladom, brezplačna, obvezne pa so prijave! Konferenca poteka pod okriljem Slovenskega podjetniškega sklada v okviru programa startupPlus+. Na dan konference boste na elektronski naslov s katerim se boste prijavili, prejeli povezavo do konference.

Več informacij o programu ter prijave >>