Trojna kamera z umetno inteligenco

Družina telefonov Galaxy S10 premore tehnologiji dvojne zaslonke in kompozicije iz številnih sličic, ki ob vrsti vznemirljivih izboljšav in ob pomoči še bolj napredne inteligence zagotavljata naravnost epske fotografije in videoposnetke – vedno in povsod. Poleg objektiva z dvojno zaslonko sta uporabniku na voljo še telefoto in nov ultra široki objektiv, ki zajame res zelo širok kot dogajanja in je prava izbira za vse krajinske panorame. Tu je še sprednja kamera s Sprotnim ostrenjem, ki zmore v realnem času izostriti portret in omogoča ekspirementiranje z globino polja, snema pa tudi video v 4K UHD ločljivosti. Kamere tako prepričajo v vsakem pogledu.

Zaslon s kar najbolj realističnimi barvami

Da fotografije in video posnetki pa tudi aplikacije in igre na telefonu malodane oživijo, poskrbi vrhunski in ob robovih ukrivljen Super Amoled brezkončni O-zaslon. Ta prikazuje kristalno čisto sliko v ločljivosti 3.040 x 1.440 pik, ki je polna podrobnosti, po zaslugi izjemne svetilnosti pa je odlično vidna tudi v neposredni sončni svetlobi.

Ultrasonični bralnik prstnih odtisov

Pod zaslonom pa se ne skrivata le zmogljiva strojna oprema in baterija, temveč tudi ultrasonični bralnik prstnih odtisov. Na ta način brezkončni O-zaslon ne potrebuje večdodatnega roba z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov in z izjemo reže za kamero pokriva celoten prednji del telefona. Ultrasonični bralnik prstnih odtisov pa deluje naravnost fantastično in predvsem hipno – sedaj preprosto prislonimo prst na zaslon in telefon se odklene. Seveda lahko telefon še vedno odklenemo tudi s pogledom (funkcija prepoznavanja obraza), če tako želimo.

Prekipevajo od energije

Novi mobilni telefoni Samsung Galaxy S10e (kapaciteta 3.100 mAh), S10 (3.400 mAh) in S10+ (4.100 mAh) imajo vgrajeno izjemno zmogljive baterije in podpirajo izredno hitro polnjenje. Za piko na i pa poskrbi funkcija brezžična skupna raba energije, saj zmorejo telefoni svojo zalogo električne energije deliti tudi z drugimi napravami. Sodobne telefone in nosljive naprave, npr. pametne zapestnice, ure ali slušalke, ki podpirajo standard Qi, polnijo preprosto tako, da jih položimo nanje.