Nekaj tako čudovitega je v surovosti materialov, v dramatičnih temnih odtenkih in v modernem minimalizmu z živimi poudarki. Industrijski stil je samosvoj stil za ljudi z dinamičnim življenjskim slogom, za umetnike po duši. Da ga boste zaokrožili v celoto, je dobro pozornost nameniti vsakemu arhitekturnemu elementu posebej. Predvsem vhodu, s katerim se srečate vsak dan in ki predstavlja prvi stik z domom.

Najboljša vhodna vrata na domu z industrijskim stilom ustvarijo nepozaben prvi vtis. Kakšnega bi radi naredili vi? Če ste pred odločitvijo, dobro premislite in investirajte v vhod, ki vzbudi čustva, prebudi domišljijo in impresionira vsakič znova.

Opremljanje doma v industrijskem stilu se običajno naslanja na minimalizem, a hkrati z določenimi elementi ustvarja vizualno dramo, pri čemer sta izgled in funkcionalnost enako pomembna. Tudi ko gre za vhodna vrata. Oglejmo si nekaj primerov, ki vam bodo služili za inspiracijo, ko boste ustvarjali svoj sanjski dom v industrijskem stilu.

1. Črn minimalizem s pravšnjo mero elegance

Pirnarjev vhod, ki krasi vilo v Kaliforniji Foto: Pirnar
Pirnarjev vhod, ki krasi vilo v Kaliforniji Foto: Pirnar

Neobdelan beton v dveh barvnih odtenkih, razgaljeni betonski tramovi, toplina zelenja in eleganca črnih modernih vhodnih vrat. Vse za popoln vhod v dom z industrijskim pridihom. Mar ni izjemno, ko se surovost materialov in napredna tehnologija odklepanja in zaklepanja na prstni odtis prepleteta?

Le domišljamo si lahko, kako čudovita je notranjost prestižne vile iz Los Angelesa na zgornji fotografiji. Njen lastnik je izbral moderna vhodna vrata iz kolekcije Ultimum Pure podjetja Pirnar, kjer so vsi elementi potopljeni v enotno ravnino.

2. Simfonija dramatične črne in aluminija v izvedbi lesa

Simfonija toplega in hladnega v Pirnarjevem vhodu. Foto: Pirnar
Simfonija toplega in hladnega v Pirnarjevem vhodu. Foto: Pirnar

Priljubljena kombinacija industrijskega stila je prepletanje tekstur toplega lesa s hladnejšo, gladko kovino. Sicer Pirnarjev vhod na fotografiji ni iz lesa, pač pa iz aluminija v izvedbi lesa, a njegov topel, privlačno oranžen ton vseeno doda poseben zemeljski pečat celotnemu izgledu. Ustvarja toplino na mestu, kjer sicer prevladuje hladen, dramatičen pridih.

Zanimivosti

Pri podjetju Pirnar so bili prvi, ki so na izdelavo standardnih dimenzij dodali garancijo proti zvijanju. To so omogočili z lastnim tehnološkim razvojem in karbonsko zunanjo komoro, ki aluminijasto konstrukcijo popolnoma utrdi. Prav zaradi tega lahko ustvarjajo neprimerljivo navdihujoče vhode največjih arhitekturnih presežkov.

Oranžen odtenek je odlično dopolnjen s popolnoma matiranimi črnimi detajli, kjer še posebej izstopa patentirana Pirnarjeva inovacija – črn mat ročaj Nero.

3. Modernost v najbolj izčiščenem pomenu besede

Pirnarjeva minimalistična moderna vhodna vrata iz kolekcije Ultimum Pure. Foto: Pirnar
Pirnarjeva minimalistična moderna vhodna vrata iz kolekcije Ultimum Pure. Foto: Pirnar

Čeprav si tipičen industrijski stil predstavljamo v bolj surovi, neobdelani obliki, je zgornji primer odlična generična različica takšnega sloga. Odtenki sive, bela in črna barva ter les tvorijo sodobno klasiko, značilno za industrijsko oblikovanje.

A osredotočimo se na vhod. Moderna vhodna vrata Pirnar so na tej arhitekturni mojstrovini kot poezija, ki z dramatičnimi verzi opeva domačo, svetlo notranjost. Matirano prekrivno steklo, nadstandardna višina, ročaj Luxor s skritim čitalcem prstnih odtisov in subtilna osvetlitev ustvarjajo vhod, ki je prava umetnina.

Oglejte si še ostale dovršene kolekcije vhodnih vrat Pirnar.

4. Veličasten dom v industrijskem stilu z grande vhodom

Pirnar Grande, industrijska vhodna vrata za velike. Foto: Pirnar
Pirnar Grande, industrijska vhodna vrata za velike. Foto: Pirnar

Hiša na zgornji fotografiji je po arhitekturni obliki podobna domu iz prejšnjega primera. A tokrat se je lastnik odločil, da bo vhod osrčje in osrednji element občudovanja zunanjosti hiše, ki bo dom ločil od vseh ostalih. Gre za umetnino, v katero bi lahko strmeli kot na razstavi.

Ideje in nasveti

Podjetje Pirnar je dimenzijsko nadstandardno linijo modernih vhodnih vrat Grande razvilo, saj verjamejo, da je dom lahko nadstandardna arhitekturna paša za oči, ki inspirira in napaja z ambiciozno energijo.

Siva barva s kančkom rjavega tona, prefinjena dvokrilna izvedba in nežna osvetlitev steklenih dekoracij na obeh krilih so pika na i temu grandioznemu vhodu v hišo.

Kaj pa če vhodna vrata zamenjate z vhodno steno?

Ko smo že mislili, da več minimalizma v vhodu ni mogoče, da napredna tehnologija v vhodu ne more seči dlje od čitalcev prstnih odtisov, so pri Pirnarju razvili prvo t. i. vhodno steno, ki se odpira s prepoznavanjem obraza. Tehnologija prepozna lastnika, vhod se samodejno odpre in dom ga na prefinjen način sprejme v svoj objem.

Pirnarjeva revolucionarna inovacija – vhod, ki se odpira s prepoznavanjem obraza. Foto: Pirnar
Pirnarjeva revolucionarna inovacija – vhod, ki se odpira s prepoznavanjem obraza. Foto: Pirnar

Vhodna stena Pirnar Theatrica zaenkrat še ni v prodaji, a že osvaja prestižne nagrade za inovativnost. Zagotovo jo bomo slej ko prej zasledili na čudovitih industrijskih domovih, ki jim bo dodala kanček sodobne elegance.

Vhodna vrata so kot prvi stisk roke. Kot prvi pogled. Naj bodo navdihujoča. Tako bodo poskrbela za nepozaben vtis prihoda v dom in pritegnila poglede. Oglejte si edinstvena moderna vhodna vrata podjetja Pirnar na njihovi spletni strani in sanjajte velike sanje.