Ne glede na to, ali se hladite na lastnem vrtu ob domačem bazenu, ali pa že uživate ob preživljanju zasluženih dopustniških dni, bo kakovosten ležalnik poskrbel za vaše maksimalno udobje. Nič ni lepšega kot sproščeno poletno poležavanje ob branju napete knjige. Ležalniki se kot odličen vrtni kos pohištva izkažejo tudi ob različnih družinskih srečanjih in vrtnih družabnih dogodkih. Svojega pa si lahko za nekaj dragocenih trenutkov v dnevu tudi prisvojite in si privoščite popoldanski počitek ob prijetnem božanju sončnih žarkov. Tako si boste dodatno napolnili baterije in lažje stopili novim izzivom naproti.

Foto: Spletni partner
Foto: Spletni partner

Z ležalniki na dopust

Izbira ležalnika se ne zdi nič kaj težka odločitev. Zgolj skok v bližnjo trgovino z vrtnim pohištvom, izbira znižanega modela in njegov nakup. Le še pripeljati ga morate domov, postaviti in užitek se lahko začne. Že kaj kmalu pa ugotovite, da temu ni tako – izbrani ležalniki niso preveč udobni, ne zagotavljajo sproščene namestitve in so iz trdih materialov. Zato jih raje pospravite v klet ali garažo in pozabite na neprijetno izkušnjo.

Vrhunski ležalniki morajo zagotavljati dobro oporo telesu, saj bo le tako vaš počitek takšen, kot ste si ga zamislili. Prav tako morajo biti dovolj veliki – priporočamo vam, da izberete ležalnike, katerih širina je najmanj 50 cm, dolžina pa 160 cm. Zavedati se morate, da boste ta kos pohištva uporabljati v ležečem položaju. Prav tako ne gre pozabiti na višino izbranega modela, ki pa je odvisna predvsem od posameznikovih želja. Nekateri imajo namreč raje nizke ležalnike, drugi pa nekoliko višje modele.

Če kupujete ležalnike, ki jih boste vzeli s seboj na dopust, potem vam svetujemo, da izberete zložljive in lahke modele, ki jih boste lahko enostavno prenašali naokoli. V ponudbi boste našli pestro zbirko ležalnikov, primernih za uporabo na plaži. Ti so izdelani iz lahkega aluminijastega ogrodja in blaga, kar jim zagotavlja dodatno lahkotnost. Številni imajo dodano priročno strešico, ki vas bo ščitila pred soncem. Enostavno jih zložite in prilagodite svojim potrebam – namenjeni so tako ležanju kot tudi sedenju. Občudovanje razigranih morskih valov še nikoli ni bilo tako udobno.

V udobju domačega vrta

Povsem drugačni pa so ležalniki, ki ste si jih namenili postaviti na vaš vrt ali teraso. Ti morajo biti narejeni iz odpornih in masivnih materialov, kot so ratan, jeklo, pocinkan in prašno lakiran aluminij in les, ki je bil predhodno ustrezno obdelan. Ležalniki, ki jih imamo na prostem, so namreč ves čas izpostavljeni zunanjim dejavnikom, kot sta UV sevanje in voda. Za dodaten užitek ob preživljanju poletja na domačem vrtu so v ponudbo vključili tudi bogate in mehke blazine, ki jih enostavno pritrdite na izbrani ležalnik. Še okusen koktajl in eksotične počitnice se lahko začnejo! Kdo pravi, da ne morete uživati tudi doma?

Foto: Spletni partner
Foto: Spletni partner

V kombinaciji z vrtnimi ležalniki pa se kot odlična izbira izkaže tudi raztegljiva vrtna miza. Ta je izredno funkcionalna in praktična, saj jo lahko, kadar je ne potrebujete, v hipu zložite in pospravite. Če doma radi gostite prijatelje in pripravljate piknike, potem so vrtne mize točno tisto, kar potrebujete. So namreč neverjetno prostorne, nanje pa lahko zložite čisto vso hrano in pijačo, s katero boste postregli svoje goste. Prav tako kot ležalniki, morajo tudi vrtne mize dosegati najvišje kakovostne standarde. Čeprav jih lahko zaščitite z nadstreškom, so vse poletne mesece izpostavljene različnim vremenskim vplivom. Naše vrtne mize so zato izdelane iz kakovostnih in odpornih materialov, ki učinkovito kljubujejo najrazličnejšim dejavnikom. Tako ste lahko popolnoma prepričani, da vam bodo dolgo časa dobro in zvesto služile.

Vrtne mize za vsak vrt in teraso

VidaXL so uporabniku prijazno podjetje. Ker se zavedajo, da je vsaka stranka unikatna, s svojimi lastnimi željami in potrebami, so svojo ponudbo zasnovali tako, da zadovoljijo najrazličnejšim okusom. Tako kot ljudje, se med seboj razlikujejo tudi vrtovi in terase. Nekateri so prostorni, spet drugi nekoliko manj. Vrtne mize, ki čakajo na vas, so zato različnih dimenzij in oblik in se kot take kar najbolj prilagajajo različnim zunanjim prostorom. Glavni namen vrtne mize je namreč zagotavljanje funkcionalnosti, ob tem pa vas nikakor ne sme ovirati.

Vendar pa se na tem mestu njihovi kreativnost in iznajdljivost še nista zaključili. Ker želijo komfort pripeljati v čisto vsak dom, so našli odlično vsesplošno rešitev. Raztegljiva vrtna miza je tista, ki vam omogoča uporabo le takrat, ko jo potrebujete, hkrati pa vam ne zavzame veliko prostora, saj jo lahko enostavno zložite in pospravite v vašo garažo. Na ta način lahko na svojem vrtu dosežete kar se da dobro organizacijo prostora, ki nam ga vsem pogosto primanjkuje.

Pozabili pa niso niti na stanovalce stanovanjskih objektov, ki lahko odslej sončne dneve udobno preživljajo tudi na svojem balkonu. Vrtne mize, ki so posebej prilagojene manjši zunanji površini, pa hkrati še dodatno izpopolnijo celoten videz vašega balkona. Njihovo vrtno pohištvo tako ni le nadvse uporabno, ampak tudi prefinjeno in elegantno.