Foto: OUnsplash
Foto: OUnsplash

Še posebej priljubljeni so športni čevlji tega nemškega podjetja. Prispevajo k proizvajalčevemu milijardnemu prometu. Nekateri modeli so tako priljubljeni, da jih Adidas vsako leto še naprej razvija.

Razlog je v zasnovi modelov. Poleg tega je Adidas znan po visoki kakovosti svojih izdelkov. Najbolj priljubljeni športni čevlji so pogosto izdelani iz usnja, zato imajo dolgo življenjsko dobo. Poleg tega se zaradi elegantnega sloga počutijo zelo udobno in se ujemajo z najrazličnejšimi videzi.

Adidas vedno proizvaja nove modele in vzorce, vendar ti le redko lahko sledijo pravim klasičnim modelom. Starejši in mlajši ljubitelji proizvajalca športnih izdelkov zato raje izberejo preizkušene modele športni čevlji. V nadaljevanju lahko športni navdušenci vidijo, kateri čevlji so izjemno priljubljeni.

Adidas Continental: eno ime, en bojni krik

Adidas Continental; ta model športnih čevljev poznajo predvsem starejši ljudje. Športni čevelj izvira iz osemdesetih let prejšnjega stoletja in je na trgu ostal do danes. Njegova oblika je primerna za vsa stopala. Ne glede na to, ali gre za ozka ali široka stopala, v čevljih Adidas Continental ima vsako stopalo dovolj prostora. Hkrati pa širša oblika ni tako obsežna.

Številni profesionalni športniki nosijo športne copate v prostem času med treningi. Kot kažejo lokalne novice o najnovejših športnih dogodkih, je športni čevelj dobro sprejet tudi med preostalim prebivalstvom. Obljublja lahkotnost in je hkrati zelo zaščitna. Debelejši zgornji del je oprijemljiv in zelo trpežen.

Adidas Continental je večinoma v celoti izdelan iz pravega usnja. Športni čevelj tako ohranja stopala trajno suha tudi v rahlem dežju. Na zgornjem delu so luknje, ki zanesljivo odvajajo znoj. Na dnu je pritrjen čvrst podplat. Poleg športa jih veliko ljudi uporablja tudi za nakupovanje, lažje pohode ali počitnice.

Gazelle: Eleganten dizajn v semišovem plašču

Ob besedi "Gazelle" le malokdo pomisli na športni čevelj. Za Adidas pa je čevelj "Gazelle" od leta 1968 eden glavnih virov prihodkov. Športni čevlji so na voljo za velike in majhne ljubitelje čevljev, od športne temno modre do modne rožnate barve.

Gazelle je eden od modelov z nizkim izrezom. Njegova zasnova je zelo ozka in zdaj ima tako imenovane lene vezalke. Prilagodijo se velikosti stopala. Vezalk ni treba zavezovati. To bi moralo razveseliti predvsem starše, katerih otroci imajo težave z zavezovanjem čevljev.

Več poudarkov iz Adidas Gazelle:

  • Dvobarvna konstrukcija
  • Sodoben semiš
  • Ravna peta
  • Retro slog
  • Robusten podplat
  • Prilagodljiv

Adidas Gazelle se jasno razlikuje od drugih modelov proizvajalca. Z zgornjim delom iz semiša Adidas Gazelle dvigne čevlje proizvajalca na povsem novo raven. Zaradi skladnosti je tudi podplat videti drugače. V nekaterih različicah je Adidas uporabil bež gumijast podplat. Ne samo, da se odlično počuti, ampak se tudi odlično ujema s preostalo konstrukcijo čevlja.
Semiš usnja ni tako enostavno očistiti. Čevlji niso primerni za pralne in sušilne stroje. Lastniki imajo pri roki vlažno in čisto krpo. Najbolje bi bilo, če bi bil enake barve kot čevelj. Z njim lahko obrišete suho umazanijo.

Stan Smith, elegantna športni čevelj za prave trendseterje

Stan Smith je absolutni kult. Ta čevelj je v ponudbi že od leta 1965. Prvotno je veljal za čisto teniški čevelj. Vendar je njegova zasnova tako privlačna, da se k temu modelu zatekajo tudi drugi športniki. Za razliko od primerljivih čevljev Stan Smith nima klasičnih črt. Namesto tega Adidas uporablja perforirane strukture.

Adidas je pri barvni kombinaciji modela Stan Smith zelo diskreten. Pisani slogi so precej nenavadni. Ta čevelj je vsekakor idealen za ljubitelje visokokakovostnih športnih modelov. Adidasovi kupci dobijo tudi Stan Smith z leno vezavo. Proizvajalec na tem modelu iz usnja ne uporablja zapletenih odtisov. Na območju jezika je le našitek z logotipom in napisom Adidas.

Ko je čevelj leta 2008 debitiral kot sodoben priložnostni čevelj, so ga ljubitelji Adidasa takoj pograbili. Prav zato je Adidas do danes ostal zvest liniji Stan Smith. Razen posameznih barv se zasnova ni veliko spremenila. Le na področju funkcionalnosti imajo uporabniki Stan Smitha nekaj prednosti.

Adidas NMD: Lahkoten pleteninski zgornji del za svobodo gibanja

NMD popolnoma na novo napiše pravila. Čevlji Adidas v tej modelni skupini so izdelani iz mrežice ali Primeknita. Za te materiale je značilna visoka zračnost. Poleg tega jih ni težko čistiti, zato so idealni za dolge treninge. Na spodnji del je pritrjen podplat iz visoke pene. Je prav tako lahek in zaradi svoje višine nima stika stopala s tlemi.

NMD je trenutno najbolj priljubljen športni čevelj. Učenci jih pri pouku telovadbe nosijo z belimi podplati. Odrasli pri nošenju čevljev postavijo posebne poudarke. Vsako leto so na trgu novi modeli NMD. Raznolikost barv je ogromna. Za vsak okus se najde pravi čevelj. Najboljša stvar: NMD ne razlikuje med velikostmi stopal. Tako se v njih udobno počutijo tudi velika stopala.

Zaradi svoje zračnosti je čevelj idealen spremljevalec v toplih letnih časih. V deževnih dneh so boljša izbira trpežni čevlji z usnjenim zgornjim delom. Mrežnata tkanina ne ščiti čevljev NMD pred dežjem. Če pa se vseeno zgodi, da ste se prebili skozi lužo, lahko tkanino preprosto očistite.

Adidas Superstar: junak sedemdesetih let prejšnjega stoletja

Z modelom Adidas Superstar je proizvajalec v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja razvil vrhunski košarkarski čevelj. Sprva so ga športniki prejeli v beli osnovni barvi z elegantnimi črnimi črtami Adidas. Danes obstaja veliko več različic. Nekateri sploh nimajo več barvnih črt.

Adidas Superstar je v celoti izdelan iz usnja nad podplatom. To je vizualna izjava. Zaobljena oblika vsestranskega modela se odlično ujema z vsakdanjim videzom. Športniki in ljubitelji elegantnih stilov ga lahko uporabijo tudi kot oblikovni zaključek. Adidas Superstar je zaradi materialov razmeroma težak. Hkrati navdušuje s stabilno obliko in prvovrstnimi šivi.

Superstar je na voljo v skoraj vseh velikostih. Model je zdaj na voljo tudi za otroke in najstnike. Nizki športni čevlji so nepogrešljivi za vse starostne skupine. Visoki zvezdniki NBA čevlje radi nosijo v prostem času. Oboževalci zato iščejo tudi adidas Superstar, da bi se nekoliko približali svoji zvezdi.