Foto: Aleksandra Prus
Foto: Aleksandra Prus

Ko pričakujemo novo življenje, se soočimo z neštetimi vprašanji o vsakem trenutku razvoja skozi katerega bo šlo naše telo, naš um in naša nastajajoča družina. Na spletu najdemo pravo poplavo informacij, nekaterih kvalitetnih, drugih nepreverjenih in tretjih povsem izmišljenih. Slovenkam pa je na voljo portal, kjer najdemo zbrane strokovne nasvete o prav vseh plateh materinstva in starševstva: o zanositvi, nosečnosti, porodu, poporodnem obdobju, dojenju, negi novorojenčka, zdravju otrok in o vzgoji.

Če si nosečka ali mamica, si sigurno slišala že za spletno stran nosecka.net - najbolj brano spletno stran za nosečnice in mamice v Sloveniji. Ustanoviteljica Danaja Oblak že deseto leto povezuje ginekologe, pediatre, pedagoge in druge strokovnjake, ki za nosečnice in starše pišejo uporabne vsebine. Poslanstvo medija Nosečka je opolnomočiti bodoče mamice z vsem znanjem, ki ga potrebujejo ob prihodu otroka – na strokoven in prijeten način.

V poplavi spletnih strani in blogov, ki svetujejo nosečnicam in mamicam vse mogoče, je Nosečka edina, ki ohranja nivo strokovnosti. Z ustanoviteljico Danajo Oblak sodelujem že od samega začetka in je vedno odprta za novosti in je v koraku s časom. Njen cilj je jasen – ostati na strokovnem nivoju, izobraževati nosečnice in mamice, ter podajati verodostojne informacije. Nosečko toplo priporočam vsem nosečnicam in mamicam.

Polona Podnar, dr. med., spec. gin. in porod.

Strokovni nasveti podani v tiskani obliki

Nosečka vsako leto izdaja tudi fizični 140-stranski strokovni priročnik Najino prvo leto, ki ga vsaka nosečnica dobi pri izbranem ginekologu, v porodnišnici, ali pa pri patronažni sestri. Na voljo pa so tudi v večini pediatričnih ambulantah. Z vsako leto močnejšo distribucijo, si želimo doseči, da priročnik dobi v roke vsaka slovenska nosečnica – brezplačno.

Foto: Aleksandra Prus
Foto: Aleksandra Prus

Želimo si, da bi pri nas vsaka nosečka našla vse informacije, ki jih potrebuje in postala del močne skupnosti, namenjene povezovanju in kakovostnejšemu preživljanju obdobja nosečnosti in zgodnjega materinstva.

Danaja Oblak, ustanoviteljica nosecka.net

Z mamicami se lahko povežeš tudi preko Nosečka foruma. Gre za zaprto Facebook skupino, uredništvo Nosečke pa budno spremlja objave in potrjuje članice, zato lahko znotraj skupine brez skrbi deliš svoje izkušnje ali vprašanja. Ker gre za enega najbolj aktivnih Facebook skupin, boš na svoje objave hitro dobila odgovor drugih nosečk in mamic, bodisi s področja zanositve, počutja v nosečnosti ali nasvetov glede hranjenja malčkov.

Nosecka.net pa ponuja še mnogo več uporabnih orodij!

Foto: Aleksandra Prus
Foto: Aleksandra Prus

Če po porodu ne želiš obdržati nosečniških oblačil ali pa, ko otrok preraste oblačila in tudi zibke ali previjalne mize ne potrebuješ več, lahko te izdelke prodaš v Facebook skupini Nosečka bolšjak. Članice skupine imajo otroke v podobni starostni skupini (od rojstva do začetka osnovne šole), zato se vedno najdejo mamice, ki potrebujejo ravno to, kar je pri vas doma postalo odveč.

Na Nosečka Youtube kanalu so na voljo brezplačni pogovori s slovenskimi strokovnjaki. Prav tako si lahko poslušate pogovore na Nosečka podcastu.

Z mislijo na prihodnost prihaja Šola za starše

V naslednjem letu pa bo zaživela tudi spletna Šola za starše, kjer bosta bodoča starša, preko video učilnic, dobila vse informacije, ki jih potrebujeta glede priprave na porod in prvega leta z dojenčkom. Prijavita se na solazastarse.com in bodita obveščena o otvoritvi spletne šole.

Želim, da bi moje delo dvignilo mentaliteto slovenske vzgoje na višjo raven, da bi bili naši otroci srečni in veseli, zadovoljni in se počutili ljubljeni. Le takšni se lahko razvijejo v močne, ljubeče in mirne ljudi. Svet bo tako lepši.

Danaja Oblak, ustanoviteljica

5 najbolj branih in uporabnih člankov na Nosečki

Več informacij najdete na www.nosecka.net.